بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/02/10 - 14:09
  • - تعداد بازدید: 1326
  • - تعداد بازدیدکننده: 1245
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دهقانی فیروزآبادی خبر داد:

«جایزه شیخ مفید» به اساتید دانشجوپرور اهدا می‌شود/ تقدیر از ۱۱۰ استاد دانشجوپرور همزمان با روز معلم

رئیس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اهمیت شاگردپروری توسط استادان دانشگاه تراز و دانشجوپرور از شناسایی و تقدیر ۱۱۰ استاد مطرح این حوزه با اعطای «جایزه شیخ مفید» و بسته حمایتی ۱۰ میلیارد ریالی همزمان با روز معلم خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، آیین امضای توافق‌نامه همکاری و بازدید از دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، علیرضا رهایی، رییس و جمعی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در محل کتابخانه مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

معاون علمی رییس جمهور با اشاره به نقش راهبردی و دستاوردهای ارزنده دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ابتدای تاسیس تاکنون گفت: این دانشگاه در مقاطع گوناگون کشور افتخار آفرین بوده و چه قبل از انقلاب و چه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و پس از آن نقش مهمی در سازندگی و توسعه امروز کشور ایفا کرده است.

معاون علمی رییس جمهور در ادامه با اشاره به تحولات اخیر منطقه که نشان از شکست بیش از پیش اندیشه صهیونیسم و نمایان شدن هویت پلید این رژیم دارد، تصریح کرد: امروزه شاهد تحولات جدی در منطقه هستیم و به واسطه شهادت هزاران انسان مظلوم فلسطینی، هویت واقعی صهیونیسم بیش از پیش نمایان شده است. امروز بیش از هر زمان دیگری انزجار جهانی نسبت به صهیونیسم، نوید این حقیقت را می دهد که کره زمین به زودی از شر وجود این تفکر و گروه، که مایه ننگ بشر است پاک می‌شود.

وی با اشاره به عملیات «وعده صادق» و ویژگی های برجسته این عملیات گفت: این عملیات بر دو رکن اصلی استوار است و نشان داد ایران دارای توانمندی علمی و فناورانه آفندی است و دنیا فهمید ایران از این فناوری و توانمندی برخوردار است. در این عملیات مصداق بارز العلم سلطان را دیدیم و نشان داد که علم چگونه می تواند برتری و اقتدار بیافریند.

دهقانی با اشاره به نقش اقتدارآفرین علم و فناوری گفت: علم در سده های گذشته یک موضوع زینتی و مایه تفاخر به شمار می‌رفت، اما پس از تحولات انقلاب صنعتی از بستر علم، فناوری خلق شد و بشر توانست با استفاده از ابزارهای فناوری، طبیعت را به سلطه خود درآورد و با استحصال بیش‌تر از منابع طبیعت به ثروت بیش‌تری دست پیدا کند. اما طی دو، سه دهه اخیر، علم از پارادایم ثروت آفرینی فراتر رفته و به مولفه‌ای اقتدارآفرین تبدیل شده است.

وی با بیان این‌که ایران به خوبی نشان داد علم و فناوری به خوبی می‌تواند در عرصه اقتدار و بازدارندگی اثرگذاری کند، افزود: کشورهای منطقه از جمله کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس تا همین سال‌های اخیر توجهی جدی به تولید علم و توسعه فناوری نداشتند، چراکه به واسطه منابع سرشار نفتی نیازی به ثروت آفرینی از تولید علم و فناوری نمی دیدند، اما با دیدن اقتدار و توانی که ایران به واسطه این نهضت فناورانه کسب کرده است، به طور جدی ولو با خریدن مولفه ها و المان‌های توسعه علم و فناوری، به تکاپوی جدی برای تولید علم و تکیه به فناوری افتاده‌اند؛ بنابراین یک رکن اصلی عملیات وعده صادق را می‌توان اقتدار علمی و فناورانه ایران اسلامی دانست.

دهقانی افزود: رکن دیگر عملیات وعده صادق، برخورداری ایران از توانمندی، شجاعت، تدبیر و اراده استفاده از این فناوری است. توانمندی فناورانه‌ای که برخورداری کشور از آن را می‌توان مرهون شرکت های دانش بنیان و متخصصان و فناوران دانست که خاستگاه و بستر شکل‌گیری این شرکت‌ها دانشگاه‌های کشور هستند.

وی با اشاره به عزم جدی معاونت علمی برای حمایت از شکل‌گیری و بالندگی شرکت‌های دانش‌بنیان نوپای دانشگاهی افزود: توجه ویژه به دانشگاه های مطرح و تراز کشور داریم تا با بلوغ و توانمندشدن شرکت های دانش بنیان نوپا، مسیر تولید فناوری نافع و اقتدارآفرین با قوت ادامه پیدا کند. باید توجه داشت بستر و زیستگاه حاصلخیز شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه‌های ما هستند و عدم حمایت و عدم توجه به دانشگاه‌ها منجر به خشکیده شدن ریشه دانش‌بنیان‌ها و ناتوانی کشور در حرکت به سوی فتح قله‌های علمی و فناورانه خواهد شد.

معاون علمی رئیس جمهور با اشاره به حمایت از دانشگاه‌های تراز کشور برای استفاده از اعتبار مالیاتی طرح ‌های تحقیق و‌توسعه گفت: با تلاش و پیگیری معاونت علمی و همکاری که از سوی دستگاه‌های مختلف و‌ دانشگاه‌ها صورت گرفت، سال گذشته بیش از یک و نیم برابر بودجه عمومی معاونت علمی در قالب اعتبار مالیاتی اعطا شد. از جمله دانشگاه‌های مطرح کشور از این تسهیلات برای توسعه طرح‌های فناورانه بهره‌مند شدند. بخشی از این توافق نامه با دانشگاه امیرکبیر، در راستای تسهیل استفاده از این ظرفیت قانونی و بخش دیگر این توافق‌نامه، توسعه شرکت های دانش بنیان نوپای دانشگاهی است.

حمایت و اعطای بسته پژوهانه به ۱۱۰ استاد دانشجوپرور

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با اشاره به حمایت از استادان محور و الگو در تربیت دانشجویان توانمند، نوآور و اثرگذار گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده در دانشگاه‌ها که به واسطه اشتغال استادان دانشگاه به آموزش، فعالیت های فناورانه و تولید علم تا حدی به فراموشی سپرده شده، موضوع شاگردپروری است. عمده استادان دانشگاه‌های مطرح و فنی کشور، غالبا سرگرم تولید علم و توسعه فناوری بوده و کم‌تر بر روی پرورش، تربیت و بالندگی شخصیت و هویت دانشجویان تمرکز داشته‌اند. این در حالی است که استادانی داریم که از توانمندی و ظرفیت بسیار بالایی در تربیت و رشد دهی دانشجویانی که آینده‌ساز کشور شوند، برخوردارند.

وی افزود: معاونت علمی و بنیاد ملی نخبگان از استادانی که در کنار کار علمی خود، شاگردپروری می کنند و برای دانشجویان وقت می گذارند، حمایت می‌کند.

رییس بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این که نیاز مبرم امروز عرصه آموزش عالی کشور وجود استادان الگو و محور است، افزود: استادان الگو و پرورش دهنده، می‌توانند هویت‌بخش دانشجوی ما باشند و اتصال تاریخی دانشجویان با ظرفیت‌ها و هویتشان را برقرار کنند. این جنس استادان می‌توانند آگاهی لازم را راجع به گذشته، پیشینه و وضعیت کشور،به دانشجویان بدهند و به واسطه این پرورش و آگاهی بخشی، امید و انگیزه را در نیروی انسانی دانش آموخته گسترش و تسری بدهند.

دهقانی بیان کرد: معاونت علمی با همین رویکرد و در قالب یک طرح غیر فراخوانی که از شش ماه قبل آغاز شد، روند شناسایی ۱۱۰ استاد شاگردپرور را در قالب کمیته‌های نخبه محور که عمدتا متشکل از دانشجویانی هستند که با بنیاد ملی نخبگان در ارتباط هستند و شناخت خوبی روی این جنس استادان دارند، آغاز کرد.

وی با اشاره به تقدیر از استادان برگزیده همزمان با سالروز گرامیداشت معلم، افزود: این ۱۱۰ استاد شناسایی شده اند که همزمان با روز گرامیداشت معلم (دوازدهم اردیبهشت ماه)، طی مراسمی تقدیر خواهند شد و یک جایزه پژوهشی 10 میلیارد ریالی شامل هدیه نقدی تا اعتبار استفاده از خدمات به شکل دلخواه به ایشان اعطا می شود و از استادان برگزیده، ثبت تجربه و خاطره نگاری می شود.

دهقانی با بیان این‌که این طرح به صورت سالیانه اجرا خواهد شد و از این تعداد، 10 استاد برتر از گرنت تشویقی برخوردار می شوند، افزود: امیدواریم اجرای این طرح به ایجاد انگیزه در استادانی که به موضوع شاگردپروری اهمیت می‌دهند کمک کند و زمینه برای تربیت نخبگان و افراد توانمند که در توسعه علمی و فناورانه مجدانه کار می کنند اثرگذار باشد.



***

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 171052
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

سامانه ی گفتگوی آنلاین