کارگاه میراث مکتوب ایرانیان (با تاکید بر هنر قرآن آرایی) در قالب برنامههای معرفتی-هویتی به همت بنیاد نخبگان خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای برگزاری برنامههای معرفتی – هویتی، کارگاه میراث مکتوب ایرانیان (با تاکید بر هنر قرآن آرایی) به همت بنیاد نخبگان خراسان شمالی برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه، محمدحسن بهنامفر؛ عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن اشاره به اهمیت اسناد ملی و میراث مکتوب، گفت: این اسناد و میراث، مجموعهای از اندیشهها، ارزشها، فرهنگ و تغییر و تحولات ملتها هستند که بخش بزرگی از گذشته را بازگو میکنند.
وی افزود: هر یک از آثار مکتوب، سند اندیشه و خط مشی و سیر تحولات گذشتگان در بستر شرایط اقتصادی، فرهنگی و سیاسی آن کشور است که به آیندگان واگذار میشود و پشتوانه اصالت تاریخ و بالندگی ملی است.
بهنامفر ادامه داد: روایتهای شفاهی، اختراع خط، کتیبه نگاری، روایتهای رسمی، اختراع کاغذ، صنعت چاپ، دنیای امروز و فضای دیجیتال، مهمترین دورههای میراث مکتوب هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه به بررسی میراث مکتوب در هنر قرآن آرایی پرداخت و چند نمونه از این میراث را برشمرد و گفت: بدرقه یا جلد قرآن، سرلوحهای پهن، جزءنشان، صفحهنشان، نشان خمسوعشر، خط، ترنج، سرترنج، تذهیب، ترصیع و امثال آن، از جمله مهمترین آنها هستند.