برنامه بازدید تخصصی و علمی از شازند-مالمیر، با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان زمینشناسی دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ برنامه بازدید تخصصی و علمی از شازند-مالمیر، با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان زمینشناسی دانشگاه صنعتی اراک با همکاری بنیاد نخبگان استان مرکزی برگزار شد.
آشنایی با شیوههای گزارشنویسی میدانی، تهیه عکس از پدیدهها و تهیه و تکمیل پرسشنامههای میدانی، شناخت وضعیت زمین شناسی و معدنی منطقه، آشنایی با منابع آب منطقه، بررسی وضعیت زیست محیطی منطقه و مشکلات موجود در این رابطه، شناخت پتانسیلهای توسعه منطقه بر اساس دانش بومی، دریافت نقطه نظرات دانشجویان در خصوص راهکارهای حل معضلات منطقه و شیوههای بهبود و ارتقای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی منطقه، آشنایی با شیوههای تهیه پروپوزال تحقیقاتی و فناوری مرتبط برای اجرای ایدههای فناوری مرتبط با توسعه منطقه، از مهمترین بخشهای این برنامه بود.
در این برنامه، شرکتکنندگان در بازدید از ایستگاه اول در حوالی شهر آستانه ضمن نمونهبرداری، با ساختارهای زمینشناسی مثل دیدن گسل و دایک و شکستگی و نوع استفاده از کمپاس و اندازگیری ارتفاع و شیب و فاصله و روش استفاده از چکش زمین شناسی آشنا شدند.
بازدید از پتانسیل معدنی منطقه آستانه که در آن پتانسیل طلا و رگههای سیلیسی وجود دارد، بخش دیگر این برنامه بود. در این بخش، دانشجویان ضمن بازدید از منطقه و آشنایی با نحوه تشکیل سنگهای آذرین منطقه و ارتباط آن با تولید ذخایر معدنی منجمله طلا، پیریت، تنگستن و رگههای سیلیسی نسبت به اندازهگیری شیب و امتداد رگههای سیلیسی اقدام کردند.
مرحله سوم بازدید بین شهر هندودر و مالمیر انجام شد. در این منطقه به دانشجویان توضیح داده شد که سنگهای بسیار مهمی به نام پگماتیت در منطقه وجود دارد که به دو گروه ساده و پیچیده تقسیم میشوند. پگماتیتهای ساده از کوارتز، فلدسپاتهای قلیایی مقدار کمی از میکاها تشکیل شده است و کانیهای کمیاب یا در آنها وجود ندارد یا مقدارشان خیلی کم است.
در بازدید از منابع آب و شرایط زیست محیطی منطقه، بخش پایانی این برنامه بود.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید