سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان میتواند آرایش نخبگانی استان را شکل بدهد، گفت: این فضاسازی میتواند با تشکیل هیئتهای اندیشهورز و هستههای نخبگانی کارایی زیادی داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، محمدمهدی ایزدخواه با بیان اینکه تلاش داریم از ظرفیت نخبگان در راستای پیشبرد اهداف استان و ایجاد ارزش افزوده بهره ببریم، اظهار داشت: با توجه به اساس نامه بنیاد ملی نخبگان و سیاستگذاریهایی که در این زمینه صورت گرفته هدف ما در این مجموعه، شناسایی، هدایت و حمایت مادی و معنوی از نخبگان است.
سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه بر اساس این سیاستها جذب، حفظ و بهکارگیری نخبگان در راستای ارتقای علم و فناوری و توسعه متوازن کشور در دستور کار قرار دارد، افزود: خراسان جنوبی استان نخبهپروری است که نخبگان استان نه تنها در کشور بلکه در سطوح بینالمللی حائز رتبههای برجستهای هستند و میتوان از این ظرفیت برای الگوسازی استفاده کرد.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت فردی نخبگان باید به ظرفیت ملی تبدیل شود گفت: برنامههای بنیاد نخبگان ذیل سند راهبردی کشور در امور نخبگان که دارای 5 راهبرد کلان است تعریف میشود.
سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی ادامه داد: این راهبردها شامل استقرار نظام شناسایی و هدایت اجتماعات نخبگان، توانمندسازی اجتماعات نخبگان در چارچوب گفتمان ایرانی اسلامی، زمینهسازی برای اثرگذاری افراد و گروههای نخبه در جامعه، ارتقای نظام سیاستگذاری و مدیریت امور نخبگان و فعالیتهای فرهنگی و پژوهشی مرتبط با نظام نخبگان است.
وی افزود: بر اساس این راهبردهای کلان یکسری راهبردهای ملی تعیین شده که شامل برنامهها و طرحهای مصوب در بنیاد ملی نخبگان و به تبع آن در بنیاد نخبگان استان است.
ایزدخواه با بیان اینکه در خراسان جنوبی سرمایه ارزشمند نیروی انسانی نخبه را داریم، افزود: اگر برای این سرمایه غنی برنامهریزی کرده و زیرساختها و زمینه رشد آنها را فراهم کنیم قطعا با تشکیل اجتماعات نخبگان استان و نظام نخبگانی که در سند راهبردی کشور در امور نخبگان نیز تاکید شده، میتوانیم تحولی عظیم در بهرهمندی از ظرفیت نخبگان استان به وجود آوریم.
سرپرست بنیاد نخبگان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان میتواند آرایش نخبگانی استان را شکل بدهد، افزود: این فضاسازی میتواند با تشکیل هیئتهای اندیشه ورز و هستههای نخبگانی به صورت تخصصی در حوزههای مورد نیاز استان مثل صنعت، معدن و آموزش عالی که یکی از ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی استان است،کارایی زیادی داشته باشد.
ایزدخواه با تاکید بر اینکه هیئتهای اندیشه ورز میتوانند بازوی مشورتی برای دستگاههای اجرایی باشند، افزود: میتوانیم با تشکیل شبکه نخبگانی طلاب و دانشجویی، به حل مشکلات بومی و منطقهای کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در بنیاد ملی نخبگان کشور طرحهای مختلفی برای حمایت از نخبگان وجود دارد، گفت: طرح هسته های مسئله محور را از جمله این طرحها است که در واقع توسعه هستههای دانشجویی مساله محور است که دانشجویان با کمک یک استاد راهبر، مسالهای را انتخاب میکنند و روی آن کار کرده و مساله را حل میکنند و پاسخ را به دستگاه مربوطه ارجاع میدهند در حال حاضر چندین طرح مسئله محور با دانشگاهها و مراکز علمی و پژوهشی و صنایع استان در حال انجام است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی بیرجند، به طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 14 برگزیده در این طرح داریم که از نخبگان و استعدادهای برتر دانشگاهها معرفی شدهاند، که اگر این افراد دارای امتیازات مشخصی که در طرح بیان شده باشند ذیل این طرح میتوانند از تسهیلات متنوعی بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه این افراد ضمن بهرهمندی از مستمری (تحت عنوان اعتبار دستیاری) تسهیلات دیگری نیز دریافت میکنند ادامه داد: دریافت کمک هزینه شرکت در مجامع علمی، هدیه ازدواج و تولد فرزند، ودیعه مسکن، کمک هزینه استفاده از شبکه آزمایشگاهی، کمک هزینه اجرای پایان نامه و رساله و... از جمله سایر این تسهیلات است که هر کدام از صاحبان استعدادهای برتر در دانشگاهها، مراکز علمی و پژوهشگاهها و حوزههای علمیه میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
منبع: تسنیم
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید