تفاهم نامه همکاری بنیاد نخبگان استان قم و آبفای استان امضا شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ تفاهم نامه همکاری بنیاد نخبگان استان قم و آبفای استان امضا شد.
در این نشست، سعید منتظری؛ سرپرست بنیاد نخبگان استان قم گفت: امضا تفاهمنامه همکاری، آغاز همکاریهای این دو نهاد در راستای حل مسائل استان با استفاده از ظرفیت اجتماعات نخبگانی است.
وی با بیان اینکه اهمیت آب به عنوان یک عنصر حیاتی بر هیچکس پوشیده نیست، افزود: موضوع اهمیت آب همواره یکی از مباحث اصلی استان بوده که امید است بتوان با استفاده از ظرفیت جامعه نخبگانی، در این زمینه راهکارهای مناسبی را متناسب با شرایط استان اتخاذ کرد.
منتظری به تشریح طرحهای حمایتی بنیاد ملی نخبگان پرداخت و ابراز داشت: تلاش بر این است با تسهیل در حمایت از نخبگان، از ظرفیتهای آنان در زمینه رفع چالشها و مسائل موجود در جامعه بهره گرفت. بر همین اساس، طرحهای مسئلهمحور بنیاد ملی نخبگان به منظور استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی جامعه نخبگانی و دانشگاهی، برای حل مسائل دستگاههای اجرایی، طراحی و اجرا میشوند. علاوه بر آن، طرحهای جذب در دستگاههای اجرایی و بورسیه صنعتی مستعدان نیز در سال جاری اجرایی شدهاند.
حسن بختیاری؛ مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم نیز یادآور شد: ارتباط مؤثر مراکز علمی و دانشگاهی و بخش صنعت با سازوکار مناسب، از شاخصههای توسعهیافتگی است و افزایش بهرهوری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به فقدان ارتباط مناسب و تعریفشده بین مراکز علمی و دانشگاهی با بخش صنعت درکشور، اظهار داشت: متأسفانه هم دانشگاهها و مراکز علمی به رشدیافتگی لازم با رویکرد عملی دست نیافتهاند و هم صنعت نتوانسته خود را با پیشرفتهای علمی لازم همگام سازد.
بختیاری استفاده از ظرفیت جامعه نخبگانی را از رویکردهای شرکت آب و فاضلاب استان قم عنوان کرد و اظهار داشت: تلاش بر اینست که موانع فرهنگی، ساختاری و عملکردی را که در این زمینه وجود دارند، به تدریج برطرف کرده و به یک تعامل و ارتباط بهرهور برای مجموعه شرکت آب و فاضلاب و اجتماعات نخبگانی برسیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با بیان اینکه بخش عمدهای از آب مورد نیاز استان از خارج از استان تأمین میشود، خاطرنشان کرد: انتقال آب جزو پروژههایی بود که در سالهای گذشته انجام شده و امروز نقش مهم و محوری در تأمین آب استان دارد که البته باید مسائل و موضوعات مرتبط با آن به نقطه بهینه برسند.
بختیاری قیمت تمامشده آب را بحث اساسی در اقتصاد آب دانست و یادآور شد: در این بخش علاوه بر هزینههای بالا و محدودیت منابع، موضوعاتی مانند سختی آب نیز وجود دارد. سرانه مصرف آب در مجموعه استان، راههای بهینهسازی مصرف، بهرهوری در آب در تمام بخشها اعم از خانگی و کشاورزی، فرهنگسازی مصرف درست آب و توجه به بازچرخانی آب و استفاده از پساب و مسئله تابآوری در تأمین آب و بحث فاضلاب ، از دیگر موضوعاتی این بخش است که با نگاه فنی و علمی به آنها میتوان به نتایج مهم و مؤثری دست یافت.
بختیاری با بیان اینکه تحقیق و توسعه در حوزه آب و فاضلاب به اندازه اهمیت آب در زندگی مهم است، تصریح کرد: همانقدر که موضوع آب و فاضلاب از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است، به همان میزان کار کردن در این حوزه دارای اهمیت و نیازمند ایجاد سازوکارهای مناسب فضای مناسبی برای کار علمی در این بخشها است.
وی با بیان اینکه ارتباط مؤثر مراکز علمی و دانشگاهی و بخش صنعت با سازوکار مناسب، از شاخصههای توسعهیافتگی است و افزایش بهرهوری را به دنبال دارد، یادآور شد: جذب نخبگان علمی در بخش صنعت نیز میتواند این مسیر را سرعت بخشد که این مهم جزو هدفگذاریهای وزارت نیرو نیز هست.
در پایان این مراسم، تفاهمنامه همکاری بین شرکت آب و فاضلاب استان و بنیان نخبگان قم امضاء شد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید