بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1398/06/11 - 11:13
  • - تعداد بازدید: 1520
  • - تعداد بازدیدکننده: 108
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در مراسم نکوداشت اساتید ریاضی دانشگاه شیراز مطرح شد:

توسعه علمی شرط بقاست

مراسم نکوداشت اساتید ریاضی، دکتر جواد بهبودیان؛ استاد اخلاق مدار و زنده یاد دکتر منوچهر وصال؛ پدر آنالیز ایران به همت بنیاد نخبگان فارس برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/00237[(162542)2019-09-01-12-00-06].JPG

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ همایش ملی پاسداشت نخبگی با عنوان «نکوداشت استادان ریاضی دکتر جواد بهبودیان (استاد اخلاق مدار) و زنده یاد دکتر منوچهر وصال(پدر آنالیز ایران)» با حضور مسئولان، محققان و سرآمدان علمی کشور و به همت بنیاد نخبگان استان فارس و همکاری دبیرخانه پنجاهمین کنفرانس ریاضی ایران برگزار شد.


در این مراسم، حبیب شریف؛ رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: براساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان، یکی از اهداف بنیاد شناسایی و هدایت استعدادهای برتر به سمت نخبگی، نخبه‌شناسی، نخبه‌گزینی و نخبه‌گماری و پس از آن الگوسازی و تکریم از نخبگان و سرآمدان و مشاهیری است که سال‌ها عمر خود را در مسیر اعتلای دانش، فرهنگ و جایگاه ایران اسلامی در تمام ابعاد صرف کرده‌اند.


وی هدف از تکریم به عنوان یکی از اقدمات بنیاد نخبگان در چند سال اخیر را توسعه و ترویج فرهنگ تکریم، شناسایی اثرگذاری علمی و فرهنگی نخبگان جامعه و رمز موفقیت آنها را زمینه‌سازی حضور هرچه بیشتر این افراد در جامعه عنوان کرد و افزود: مرحوم دکتر وصال و دکتر بهبودیان دو عالم علم ریاضیات از دانشگاه شیراز از جمله این افراد بودند و هستند که اقتدار ریاضی کشور مرهون و وام‌دار آنان است.


شریف  ساده‌زیستی، عالم و متواضع بودن را از ویژگی‌های این دو استاد برجسته دانست و ادامه داد: هر دو استاد بزرگوار اخلاق‌مدار و قانون‌مدار بودند که تمام معیارهای استاندارد علمی در حوزه‌های آموزشی، اداری و استخدامی را حفظ کرده‌اند.


رئیس بنیاد نخبگان فارس اضافه کرد: اثرگذاری این دو استاد برجسته در پیشبرد علم ریاضی کشور به نحوی بود که دانشگاه شیراز را به مقام برجسته‌ترین دانشگاه کشور و هم سطح دانشگاه‌های بین‌المللی رساند.


شریف هدف از تکریم این دو استاد برجسته علم ریاضی همزمان با پنجاهمین کنفرانس ملی ریاضی را تکریم از تمام کسانی عنوان کرد که در طول نیم‌قرن در راستای اعتلای ریاضیات کشور از هیچ کوششی دریغ نکردند.


مجید ارشاد لنگرودی؛ رئیس اسبق دانشگاه شیراز نیز با بیان اینکه توسعه علمی شرط بقاست، گفت: محور این توسعه انسان است و مهمترین مراکزی که می‌توانند انسان‌ها را تربیت کنند، مراکز علمی هستند.


وی اضافه کرد: در کنار دانش باید بینش هم داشت که این دو با هم موتور محرکه برای انجام کار است که زنده یاد دکتر وصال واجد هر دو بودند. وی به دانشگاه‌های معتبر جهان سفر می‌کرد و با شناسایی دانشجویان و استادان برجسته ایرانی، آنان را به برگشت به کشور ترغیب کرده و مسیر آن را تسهیل می‌کرد.


مینو نعمت‌الهی؛ عضو هیئت‌علمی بازنشسته دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز نیز با اشاره به خدمات ارزنده زنده‌یاد دکتر منوچهر وصال، بیان کرد: پس از تأسیس دانشگاه تهران، نسلی از اساتید در گسترش آموزش و پژوهش به شیوه جدید نقش مؤثر و ماندگاری داشته‌اند. اساتیدی که انگیزه اصلی‌شان بالا بردن تراز علمی، فرهنگی و هنری ایران بود و به دور از منافع مادی و جاه‌طلبی‌های فردی با عشق و ایمان به هدفی که داشتند، کارهای بزرگی انجام دادند.


وی با بیان اینکه مرحوم دکتر وصال در امر آموزش و ارتقای استادان بسیار سختگیر و برای تحقیق اهمیت ویژه‌ای قائل بود، گفت: تأسیس کانون دانش‌آموختگان دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز در سال 73  در شمار خدمات ارزندۀ دکتر وصال است.


شادمان؛ استاد بازنشسته گروه ریاضی دانشگاه تهران نیز گفت: اواخر دهۀ 1330، وضعیت ریاضیات دانشگاه به همت استادان نسل اول، به ثبات رسیده بود. برای تعدادی از درس‌ها کتاب درسی به زبان فارسی تألیف و در مؤسسه چاپ و انتشارات دانشگاه تهران چاپ و پخش شده بود. کتاب آنالیز دکتر وصال یکی از آنها بود.


در بخش دیگری از این مراسم، نعمت‌الهی؛ رئیس دانشکده علوم دانشگاه شیراز گفت: دکتر بهبودیان را معلمی می‌دانم که به معنای واقعی اندیشیدن را به ما آموخت و نه اندیشه‌ها را و شاگردان این استاد برجسته در کنار مطالب درسی، از او آرامش و لبخند همیشگی را آموختند.


وی افزود: استاد بهبودیان فردی است که با تمام وجود، اصالت و نجابت را وارد عرصه علم کرده است.


پارسیان؛ استاد بازنشسته آمار دانشگاه تهران نیز گفت: دکتر بهبودیان را معلمی دانا، آگاه و هنرمندی برجسته در ارایه مطالب مشکل علمی به­زبان ساده یافته­ام و همیشه از مصاحبت‌های علمی در کنار ایشان بهره برده­ام.


وی افزود: این استاد برجسته به دلیل داشتن اخلاق منحصر بفرد و ساده‌زیستی، عنوان استاد اخلاق‌مدار را دارند.


در ادامه، استاد جواد بهبودیان نیز بر لزوم بکارگیری توان و اندیشۀ نخبگانی تأکید کرد.


لازم به ذکر است، در پایان این مراسم لوح ارج‌نامه بنیاد ملی نخبگان و لوح‌ و هدایایی از طرف بنیاد نخبگان فارس، دانشگاه شیراز، مرکز ISC به لاله وصال و علی وصال؛ فرزندان مرحوم دکتر منوچهر وصال و همچنین دکتر جواد بهبودیان اهدا شد.


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155297
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین