مفتاحیزاده گفت: جامعه نخبگان در کنار مطالبهگری و انتقادات سازنده نسبت به مسائل مختلف، باید راهکار برونرفت نیز ارائه دهند که البته این مهم را میتوان در قالب ایجاد کارگروههای تخصصی محقق کرد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هماندیشی جمعی از نخبگان و مستعدان برتر یزدی مقیم تهران با مهران فاطمی؛ استاندار یزد، معاونین و مدیران ارشد استان و ناصر باقریمقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
در این نشست حیدر مفتاحیزاده؛ رئیس بنیاد نخبگان استان یزد درباره سیاستها و فعالیتهای این بنیاد نکاتی را بیان و تصریح کرد: نشست جامعه نخبگانی با مسئولان استانی نباید به صورت نمادین برگزار شود بلکه این قبیل برنامهها باید ذیل سلسله جلسات تخصصی و با هدف تزریق تفکر نخبگانی به بخشهای مورد نیاز طراحی و اجرا شود. از سوی دیگر، موضوعات مطرحشده در این نشستها نیز باید قابلیت پیگیری داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم حضور نخبگان در چرخه خدمترسانی به بوماقلیم، اظهار داشت: روند باید به شکلی باشد که تمام نخبگان استان در هر جای کشور و حتی جهان، توان و تمرکز خود را برای توسعه و تعالی استان بکار بگیرند که البته این مهم علاوه بر شناسایی نخبگان و مستعدان دانشگاهی، به شناسایی نخبگان و مستعدان دیگر ساحتهای نخبگانی مانند نخبگان صنعتی، حوزوی و حتی حکمرانی و در گام بعد حمایت همهجانبه از آنان نیاز دارد.
مفتاحیزاده سند یزد نوین را یک میثاقنامه استانی دانست و تصریح کرد: طبق این سند، همه استان تلاش دارند با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود خاصه نخبگان و سرآمدان علمی، حوزوی و صنعتی، به دور از شعار و شعارزدگی، ذیل یک تعامل گسترده و همافزا، مسیر را برای فعالیت نخبگانی در بخشهای مختلف مهیا کنند.
وی گفت: در این سند، بنیاد نخبگان استان به واسطه نخبگان و سرآمدان و همچنین اعتماد کامل استانداری و دیگر دستگاههای اجرایی و حاکمیتی استان، به عنوان مغز متفکر استان در عرصه تصمیمسازی و مشورتی، حضور و نقشآفرینی ویژه دارد.
رئیس بنیاد نخبگان استان یزد یادآور شد: تمام برنامهها و طرحهای نخبگانی از جمله طرحهای شهید وزوایی، شهید بابایی، شهید احمدی روشن، شهید بهشتی و دیگر طرحها و برنامههای بنیاد ملی نخبگان همگی برای ایجاد ارتباط منطقی میان جامعه نخبگانی و نیازهای موجود در کشور طراحی و اجرا میشوند تا در نهایت جامعه نخبگانی بتواند در مسیر رفع مشکلات و مسائل استان و کشور قرار بگیرد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: جامعه نخبگان در کنار مطالبهگری و انتقادات سازنده نسبت به مسائل مختلف، باید راهکار برونرفت نیز ارائه دهند که البته این مهم را میتوان در قالب ایجاد کارگروههای تخصصی محقق کرد.
شایان ذکر است، در این نشست که با حضور مسئولان بنیاد ملی نخبگان و مدیران ارشد استان یزد برگزار شد، نخبگان و مستعدان برتر یزدی مقیم تهران نکاتی را پیرامون مسائل و مشکلات استان و کشور و لزوم برنامهریزی برای استفاده بیش از پیش از ظرفیتهای نخبگانی برای حل مسائل مطرح شده، بیان کردند و به بحث و تبادل نظر با مسئولان بنیاد ملی نخبگان و مدیران استان یزد پرداختند.
تمرکززدایی و حکمرانی محلی با تشکیل هیاتهای اندیشه ورز نخبگانی، تسهیل قانون جذب و به کارگیری نخبگان در دولت، تشکیل کانون های تفکر گردشگری، سلامت و صنایع سنگین در بنیاد نخبگان استان یزد، شبکه سازی نخبگان برای ایجاد بسترهای نوآوری، تسهیل اعطای مجوز مطب به پزشکان نخبه، ترویج روانشناختی بالینی در جامعه و حمایت بیشتر از نخبگان برای نگهداشت ایشان، از جمله نکات مورد اشاره در این نشست بود.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید