علیاکبری با اشاره به نقش دانشگاه در نخبهپروری، بر لزوم حمایت همه جانبه از سرآمدان و مستعدان دانشگاهی تأکید کرد.
دراین نشست، علیاکبری؛ رییس دانشگاه ایلام با اشاره به تراکم نیرویانسانی متخصص و جوان در استان، گفت: دانشگاه ایلام به عنوان یکی از مهمترین مراکز تراکم سرآمدان بومی، گنجینهای از چهرههای موفق علمی در سطح ملی و بینالمللی است.
وی با بیان اینکه رسالت دانشگاه، نخبهپروری و دانشمندپروری است، افزود: برای تحقق این هدف، باید از همه امکانات و ظرفیتهای موجود برای حمایت از متخصصان و مستعدان بهره برد و زمینه را برای ارتقاء سطح علمی و افزایش فعالیتهای پژوهشی آنان فراهم کرد.
در ابتدی این نشست، صالحیپور؛ رییس بنیاد نخبگان استان ایلام با معرفی ابعاد مختلف طرح شهید احمدیروشن، روند انتخاب طرحهای برگزیده، مزایا، تسهیلات و شیوه شرکت در این طرح را تشریح کرد و گفت: بنیاد ملی نخبگان با هدف توانمندسازی و مشارکت دانشجویان مستعد در حل مسائل کشور، در قالب اجرای طرح شهید احمدی روشن توانمندیها آنان را به شناسایی و حل این مسائل هدایت میکند.
وی افزود: در این طرح استادان خبره دانشگاهی و متخصصان برتر صنعتی با شناسایی مسائل و مشکلات اصلی کشور، هستههای نخبگانی مسألهمحور را با مشارکت دانشجویان برگزیده تشکیل داده و به صورت علمی و تخصصی در قالب طرحی مشخص و در بازة زمانی معین، به حل آنها میپردازند.
صالحیپور ضمن اشاره به حمایتهای مالی و معنوی از اساتید و دانشجویان فعال در این طرح، گفت: در این دوره چهار طرح «تشخیص چهره»، «جمعآوری و احداث باغ منابع ژنتیکی گیاهان زینتی بومی استان ایلام جهت استفاده در فضای سبز شهری»، «اثر افزودنی زیستی ریزوباکتر و بیوچار دارواش بر ویژگیهای اکوفیزیولوژیکی نهالهای بلوط ایرانی تحت شرایط تنش خشکی»، «تعیین اثر ترکیب تمرینات ورزشی و داروی آنورواستاتین بر میزان ناباوری و عملکرد تولید مثلی موشهای صحرایی مبتلا به آنفارکتوس میوکارد»، از استان ایلام در طرح شهید احمدیروشن حضور دارند.