معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان گفت: دوره هفتم طرح هستههای مسئلهمحور بیشتر با تأکید بر شناسایی صورتمسئلههای تقاضامحور بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، دکتر سیدمحمد صادق موحد؛ معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: طرح توسعه هستههای مسئلهمحور پژوهشی و فناورانه در بنیاد ملی نخبگان از سال 1396 آغاز شد و دوره هفتم بیشتر با تأکید بر شناسایی صورتمسئلههایی است که تقاضامحور بوده و ناظر به مسائلی است که دستگاهها، نهادها یا شرکتهای دیگر نیز حاضر باشند تا بخش قابل توجهی از هزینههای حل مسائل را برعهده بگیرند و به همین دلیل آنها را در قالب هستههای تقاضامحور نامگذاری کردیم.
موحد ادامه داد: راهبرد و تمرکز بنیاد ملی نخبگان در دوره هفتم در مقایسه با سایر دورهها بیشتر بر روی این بخش بود، البته نوع دیگری از هستهها وجود دارند که در این طرح حمایت میشوند و آن هستههایی هستند که حول مسائل اولویتدار بوده و بنیاد ملی نخبگان با شناسایی صورتمسئلهها به صورت صددرصدی از آنها حمایت میکند.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به آمار دوره هفتم این رویداد خاطرنشان کرد: در دوره هفتم بالغ بر 1900 پیشنهاده به دبیرخانه طرح در بنیاد ملی نخبگان واصل شد که از این تعداد بالغ بر 580 پیشنهاده در تهران و مابقی در سایر استانها بوده است. با داوریهای متعددی که مبتنی بر معیارهایی نظیر میزان نوآوری، دانشمحوری، نیاز و اولویت استانی و منطقهای و ملی و تأکید بر تقاضامحور بودن بود نزدیک به 509 پیشنهاده در شورای راهبری تأیید شد و بعد از ارزیابیهای مجددی و رایزنیهایی که با نهادهای مشارکتکننده در طرح انجام شد 470 هسته، تأیید نهایی شد که در معرض انتخاب از سمت اعضای هستهها قرار گرفت.
وی ادامه داد: اعضا برای اجازه عضویت در هستهها، باید حائز شرایطی باشند: دانشجویان و طلاب حائز رتبههای برتر در دانشگاهها و حوزهها، برگزیدگان رتبههای اول تا سوم رویدادهای رقابتی مسئلهمحور، مخترعین برگزیده بنیاد ملی نخبگان و دانشآموختگان برترمشمول تسهیلات جذب بنیاد ملی نخبگان و مشمول تسهیلات طرح پسادکتری بنیاد ملی نخبگان، طرح استادیاران جوان که برگزیده تسهیلات مرحوم کاظمی آشتیانی بنیاد ملی نخبگان و برگزیدگان طرح توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب و مستعدین تحصیلی، شرایط لازم برای عضویت در هستهها را داشتند. از طریق سامانه سینای بنیاد ملی نخبگان به همه اطلاعرسانی شد و آن 470 هستهای که تأیید نهایی شدند را بررسی کرده و هرکدام 5 انتخاب میتوانستند داشته باشند.
موحد با مقایسه دوره هفتم طرح احمدیروشن با دورههای قبل گفت: هر کدام از هستهها حول یک راهبر یا استاد خبره یا یک راهبر صنعتی شکل میگیرد که این راهبرها لزوماً اعضای هیئت علمی نیستند اما افرادی هستند که در آن موضوعی که به بنیاد ملی نخبگان پیشنهاد دادند شاخص بودند و سابقه درخشانی در انجام و راهبری چنین طرحهایی و توانمندسازی اجتماعات نخبگانی داشتند.
وی تأکید کرد: در سال جاری یک طرح دیگری را در بنیاد ملی نخبگان طراحی کردیم که آن هم همین عنوان را دارد اما با محوریت اعضای هیئت علمی است که طرح "شهید بهشتی" نام دارد. موضوع مسئلهمندی، مسئلهشناسی، یادگیری روشهای حل مسئله با توجه به ساحتهای متنوع استعدادی و تخصصی در قالب فعالیتهای تیمی با هدایت اساتید خبره و راهبران صنعتی از مسائل مربوط به این طرح است.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان در این زمینه سه طرح بنیادین دارد که یکی طرح توسعه هستههای مسئلهمحور، طرح توسعه هستههای مسئلهمحور اساتید و حمایت از رویدادهای رقابتی مسئلهمحور است. تفاوت طرح حمایت از رویدادهای رقابتی مسئلهمحور با دو طرح دیگر این است که در یک فضای رقابتی و تیمسازی در فضای رقابتی شکل میگیرد درحالی که در دو طرح اول تیمها به صورت پژوهشی در طی یکسال تحصیلی فعالیت میکنند؛ اینها مهمترین برنامههایی هستند که با تم مسئلهمحوری و زمینهسازی برای اثرگذاری اجتماعات نخبگانی در قالب فعالیتهای مسئلهمحور حول مسائلی که اولویت استانی یا اولویت منطقهای یا اولویت کشوری بودند، شکل گرفته است.
موحد گفت: طرح احمدیروشن به طور کلی با اهدافی نظیر ایجاد شبکه دانشجویان و دانشآموختگان برگزیده برای حل مسائل منطقهای و راهبردی، هدایت دانشجویان و دانشآموختگان برای حل مسائل مربوطه، افزایش اعتماد دستگاههای اجرایی، مراکز علمی و پژوهشی، بخش خصوصی و شرکتها به تواناییهای دانشجویان و نودانشآموختگان که در قالب این هستهها هستند، شکل گرفته است.
منبع: تسنیم
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید