بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/02/09 - 09:51
  • - تعداد بازدید: 569
  • - تعداد بازدیدکننده: 567
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در یک وبینار آموزشی مطرح شد:

لزوم توجه توأمان جامعه نخبگانی به علوم حصولی و حضوری

استاد حوزه و دانشگاه گفت: نخبگان باید مدنظر داشته باشند که در ساخت دستگاه محاسباتی‌شان، به صورت توأمان علوم را مدنظر قرار دهند و به علم حصولی مادی بسنده نکنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ تعیین نظام معرفتی و اندیشه‌ای از بنیادی‌ترین نیازهای جامعه نخبگان است چراکه نقشه راه نخبگان برای آینده مبتنی بر نظام اندیشه‌ای او ساخته می‌‍‌شود. در همین  راستا، وبینار هویتی-دینی با موضوع «مؤلفه‌های تقابل ساختار قلبی انسان الهی با ساختمان ذهنی انسان مادی در قرآن کریم» به همت بنیاد نخبگان هرمزگان برگزار شد.

در ان برنامه، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا فاضلی؛ استاد حوزه و دانشگاه و حافظ کل قرآن، در ابتدا به تفاوت ساختمان ذهنی مادی و الهی مبتنی بر آیات قرآن پرداخت و با استناد به سوره یوسف آیه 106، ال عمران 169، نساء 136، گفت: اکثر مؤمنین به خدا دارای شرک هستند و نظام معرفتی‌شان دچار اختلال در درک حقایق غیبی است. به همین دلیل است که قرآن مأمنین را مورد خطاب قرار داده و امر به ایمان مجدد می‌کند تا از اختلالات شرک‌آمیز بیرون بیایند و به غیب ایمان بیاورند چراکه آثار هدایتی قرآن با توجه به آیات ابتدایی سوره بقره بر کسانی بار می‌شود که نظام معرفتی و عملی‌شان مبتنی بر ایمان به غیب باشد.

وی افزود: تأکید بیش از حد اندیشه‌های متعارف دانشگاهی بر عقل بشری ممکن است افراد را از سایر علوم حقیقی محروم سازد و خروجی اندیشه‌ای ایشان را بی‌ثمر سازد چراکه قرآن کریم دارای مؤلفه‌های غیبی است که عقل بشر به آن نمی‌رسد در حالیکه انسان‌ها در دنیا صرفاً با مؤلفه‌های مادی به وقایع می‌نگرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضلی با استناد به سوره های یس 70، بقره 276 و 261 و انفال 17، به مقایسه ساختار معرفتی مادی و الهی پرداخت و ادامه داد: ساختمان ذهنی مادی، شب قدر را مبتنی بر زمان صرف ارزشیابی می‌کند، امور غیبی از جمله ( ملک، جن و ... ) را انکار می‌کند، زنده را کسی می‌داند که در این عالم ماده در حال راه رفتن و تنفس است و افزایش مال را با ربا و سود گرفتن و کم شدن پول را با صدقه دادن تصور می‌کند؛ در حالیکه ساختار الهی شب قدر برتر از هزار ماه است و کافر را مرده و مؤمن را زنده می‌داند و شهدا را زنده می‌داند و صدقه را موجب رشد و نمو مال و ربا را باعث از بین رفتن مال بیان می‌کند.

وی به تعمیم علم به حصولی و حضوری پرداخت و تصریح کرد: نخبگان باید مدنظر داشته باشند که در ساخت دستگاه محاسباتی‌شان، به صورت توأمان این علوم را مدنظر قرار دهند و به علم حصولی مادی بسنده نکنند.


***
برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

 

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 165232
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید