رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با بیان اینکه مثل سایر کشورها باید نخبگان کشور را وارد بدنه حاکمیتی کنیم، گفت: خوشبختانه دولت طرحهای خوبی را در این زمینه برنامهریزی کرده است، همچنین ما باید قدر مدیران خوب و نیروهای کارآمد کشور را بدانیم.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ محمدعلی داستان رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی اظهار کرد: یکی از تعاریف حکمرانی، اجرای قوانین و قواعد، بررسی و نظارت بر آنها با اعمال قدرت مشروع است. فعالیت دانش بنیان نیز به معنای خلق ارزش افزوده بالاست یعنی اینکه اگر محصولی را تولید کردیم که ارزش افزودهاش آورده بالایی برای جامعه داشته باشد، این محصول دانش بنیان است. امیدواریم حکمرانی دانش بنیان را در عمل به نتیجه برسانیم.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با اشاره به ویژگیهای اقدام دانش بنیان تصریح کرد: حوزه دانش بنیان مسئله محور است و بر اساس نیاز مردم ساخته میشود بنابراین فعالیت های دانش بنیان مردم محور نیز هست. فعالیت دانش بنیان باید قابلیت تجاری سازی هم داشته باشد. همچنین شرکتهای دانش بنیان چابک هستند پس باید به فکر چارهای برای استخدام نیروی انسانی چابک برای شرکتهای دانش بنیان باشیم.
وی با بیان اینکه مثل سایر کشورها باید نخبگان کشور را وارد بدنه حاکمیتی کنیم گفت: خوشبختانه دولت طرح های خوبی را در این زمینه برنامهریزی کرده است. همچنین ما باید قدر مدیران خوب و نیروهای کارآمد کشور را بدانیم. ما در جنگ ترکیبی با دشمن هستیم و باید در فضای مجازی نیز بیشتر کار کنیم تا بتوانیم با دشمن در این جنگ مقابله کنیم.
داستان با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان مدرک محور نیستند اظهار کرد: شرکت های دانش بنیان روی آموزشهای نیروی انسانی خود حساس هستند. نیروی انسانی در این شرکتها بسیار کلیدی است و اگر دانشگاه نیروهای توانمند تحویل جامعه دهد، مشکل تامین نیرو برای این شرکتها حل خواهد شد.
رئیس پارک علم و فناوری استان مرکزی با بیان اینکه دانشگاهها دغدغه آموزش بازاریابی به دانشجویان را ندارند، گفت: آموزشها باید مسئله محور و بر اساس نیازهای کشور باشند. همچنین دانشجوها باید در سطح دانشی روز دنیا مهارت محور شوند و آشنایی با جدیدترین دستگاهها و روشها را داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه باید دانشگاههای استان را به پارک علم و فناوری استان اتصال دهیم تصریح کرد: دانشگاهها باید مقدمات بازدید دانشجویان از شرکتهای مستقر در پارک را فراهم کنند تا دانشجویان آشنایی بیشتری با حوزه دانش بنیان پیدا کنند. همچنین باید به سمت ترغیب اساتید دانشگاهها جهت حرکت آنها به سمت شرکتهای دانش بنیان حرکت کنیم.
داستان با اشاره به اینکه شرکتهای دانش بنیان جامع نگر هستند، گفت: این طرز فکر که دانش بنیانها فقط فناوری بالایی دارند اشتباه است. این شرکتها حوزههای مختلفی از جمله بازار، محیط زیست، سیاست نظام، موقعیت استان و نیروهای انسانی را بادقت رصد میکنند.
وی با تاکید بر اینکه اگر حاکمیت ما بر اساس اصول دانش بنیان باشد سنجش و ارزیابیهای ما اصلاح خواهد شد، افزود: افزایش بهره وری با دانش بنیان شدن واحدها اتفاق می افتد. در پارک علم و فناوری استان مرکزی با همکاری استاندار مرکزی توانستیم موانع تولید را برطرف کنیم چراکه وقتی یک شرکتی زمین بخورد در واقع یک تفکر زمین میخورد. همچنین در کمیتههای مختلف استانی عضو شدیم تا بحث حکمرانی دانش بنیان در استان را گسترش دهیم.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید