مراسم تجلیل از دکتر میرنبی عزیززاده با همکاری بنیاد نخبگان استان اردبیل برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ آئین تجلیل از میر نبی عزیززاده از نویسندگان برتر استان اردبیل به همت بنیاد نخبگان و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد.
رضا قاسمیان؛ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل در این مراسم گفت: عقبه و پیشینه کشور با علم و سواد آمیخته شده و در حقیقت در این کشور دانایی و فهم یک ارزش واقعی به شمار میرود و بزرگترین مشکل استکبار جهانی و غرب، همین دانایی و آگاهی ملتهاست که شعلههای خشم آنها را برافروخته است.
قاسمیان بیان اینکه در سایه آگاهی و دانایی در سال ۵۷ انقلاب شکل گرفت و امروز خواص زمینهساز تحول روزافزون در این کشور شدهاند، گفت: اصلیترین عامل شکلگیری انقلاب اسلامی توجه به اهل مطالعه، خردمندان و دانشمندانی است که زمینه حضور و مشارکت مردم را در صحنه فراهم کردند، امروز نیز نخبگان و اهل کتاب برای آگاهیبخشی صحیح به جامعه رسالت بزرگی بر گردن دارند.
قاسمیان در ادامه راهاندازی نهضت سوادآموزی بعد از انقلاب اسلامی را نشانه حقانیت نظام دانست و گفت: اکنون در کشور چهار استان کشور که بالاترین میزان اشتغال را دارند، در بین استانهای برتر در حوزه کتاب و کتابخوانی محسوب میشوند و از این رو است که میتوان رابطه علم، آگاهی و دانایی را با مسائل اقتصادی و اشتغال به خوبی دریافت کرد.
وی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی به عنوان بالاترین ارزش در جامعه و بهشت روی زمین، اضافه کرد: لذتی که مطالعه برای انسان به همراه دارد، با هیچ لذت دیگر قابل قیاس نیست.
معاون استاندار اردبیل با استقبال از راهاندازی دفتر اسناد و کتابخانه ملی در اردبیل، بیان کرد: با شکلگیری این دفتر ما به حفظ سرمایههای فرهنگی روی میآوریم تا مدارک و مستنداتی که در خانهها وجود دارد، در این مجموعه گردآوری و در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
در این نشست، بحرالعلومی؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: علیرغم تلاشهای دستگاههای متولی، همچنان سرانه مطالعه در کشور و استان اردبیل رضایتبخش نیست؛ در حالیکه در برخی از کشورها نظیر هندوستان و مصر سرانه مطالعه کتاب به بیش از ۱.۵ ساعت رسیده است.
وی با آسیبشناسی دلایل و عوامل مؤثر دوری مردم از کتاب، زندگی ماشینی، فضای مجازی و ترویج کتابهای صوتی را از دلایل کاهش مطالعه و انس با کتاب ارزیابی کرد و بر نقش مهم نخبگان در ترویج فرهنگ مطالعه تأکید کرد و افزود: توسعه فضای مجازی و تکنولوژی جدید همراه با زندگی ماشینی، بر این فرآیند تأثیرگذار بوده و زمینهای را فراهم کرده تا به جای مطالعه کتاب، گشتوگذار در فضای مجازی بیشتر نمود پیدا کند.
بحرالعلومی ادامه داد: گرچه در فضای مجازی نیز از بسترهای مطالعه با بارگذاری پی.دی.اف نسخههای کتاب و تولید کتابهای صوتی رونق گرفته اما همچنان سرانه مطالعه رضایتبخش نیست و به همین دلیل باید به تقویت سیستم توزیع کتاب و تنوعسازی در چاپ و انتشار توجه ویژهای داشت.
وی با بیان اینکه در برخی از خانوادهها به جای توسعه کتابخانهها، قفسههای پر از اشیای قیمتی ترویج پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: باید در کنار توسعه و ترویج امر مطالعه در بین خانوادهها، تولیدکنندگان آثار فرهنگی و هنری به ویژه اهالی سینما، فیلم و صداوسیما نیز در توسعه و ترویج امر کتابخوانی و فضای آرامبخش کتابخانهها در تولید آثار دقت و توجه کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اردبیل با اشاره به جایگاه ممتاز کتاب در پیشینه تاریخی اردبیل، اضافه کرد: امید است با راهاندازی نمایندگی دفتر اسناد و کتابخانه ملی در استان، بتوان این گنجینه عظیم را مورد صیانت قرار داد.
در ادامه برنامه نقالی، شعرخوانی و موسیقی سنتی اجرا شد و در پایان از میرنبی عزیززاده، مؤلف کتاب تاریخ دشت مغان، از طرف استانداری، بنیاد نخبگان استان و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تجلیل به عمل آمد.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید