فضایلی گفت: تعریف مزیتهای بومی به عنوان پروژه برای هستههای مسئلهمحور و حمایت دستگاههای متولی از هستهها، نتایج طرح احمدیروشن را بهینه میکند.
محبوبه فضایلی؛ عضو هیئتعلمی دانشگاه شیراز در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به مزیتهای طرح شهید احمدیروشن، گفت: حضور در این طرح به دانشجویان مستعد فرصت میدهد که تواناییهای دیگر خود خاصه در حوزههای عملیاتی را تقویت کنند.
وی افزود: برخی از دانشجویان که از لحاظ علمی به معنای واقعی مستعد بودند، مشکلات مالی داشتند که حضور در این طرح سبب شد در کنار توانمندتر شدن، برخی از نیازهای مالی خود را نیز پوشش دهند.
فضایلی ادامه داد: یکی از مهمترین کارکردهای طرح شهید احمدیروشن، تغییر و یا اصلاح دید افراد نسبت به موضوع کارآفرینی بود؛ پیشتر دانشجویان احساس میکردند برای راهاندازی یک واحد تولیدی و یا صنعتی حتماً باید از سرمایهگذاری بزرگی بهرهمند باشند و یا اینکه این اقدام را خیلی پیچیده و دور از دسترس خود میدیدند اما حالا به خوبی میدانند برای تبدیل شدن به یک کارآفرین و یا صاحب کسبوکار در وهلة اول به ایده و توان عملیاتی نیاز دارند؛ این موضوع تا حد قابلقبولی مدرکگرایی را نیز تحتتأثیر خود قرار داده است.
استاد خبرة پنجمین دورة طرح شهید احمدیروشن تصریح کرد: ایجاد یک هستة مسئلهمحور با حضور دانشجویان تخصصهای مختلف، یکی دیگر از مزیتهای این طرح است که به فرد این قابلیت را میدهد که از دریچههای مختلف یک نیاز را بررسی و حلاجی کند.
استاد رشتة علوم و صنایع غذایی در ادامه برگزاری کارگاههای مهارتآموزی را لازمة موفقیت مستعدان در مسیر نخبگی قلمداد و تأکید کرد: افراد خبرهای در صنعت حضور دارند که میتوانند تجربیات خود را در اختیار دانشجویان مستعد قرار دهند و افقهای تازهای به روی آنان باز کنند. این مهم در شرایط کنونی و با استفاده از فضای مجازی حتی میتواند به صورت گستردهتر نیز انجام شود تا گسترة بیشتری از مستعدان را شامل شود.
فضایلی بر لزوم تعریف پروژه بر اساس مزیتهای بومی تأکید و خاطرنشان کرد: اگر پروژهها بر اساس نیازهای بومی تعریف شوند و دستگاه و نهادهای دروناستانی به عنوان متولی آن نیاز، از هستههای نخبگانی حمایت کنند، قطعاً خروجی هستههای نخبگانی بهینه خواهد بود اما متأسفانه این امکان به دلیل عدمارتباط منطقی بین دانشگاه و بخشهای صنعتی، تولیدی و اجرایی، هنوز فراهم نشده است. از سوی دیگر، روند باید به گونهای باشد که صنعت نیز خود به عنوان مشتری و حامی، نیازها و چالشهایش را به هستههای فعال در طرح شهید احمدیروشن ارائه دهد.