بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/05/31 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 555
  • - تعداد بازدیدکننده: 317
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مسئولیت رشد فردی و تقدیر را بدست بگیرید

اگر پختگی به سفری طولانی تشبیه شود، اولین مقصد این سفر، درک و ارزیابی ارزش‌ها و عقاید شخصی خواهد بود. مهارت خودآگاهی به ما امکان شناسایی هیجان‌های خوب و بد را داده و باعث می‌شود که بتوانیم در موقعیت‌های مختلف به ارزیابی خود بپردازیم.

~/Asset/News/News/Image/سلامت روان4.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای برگزاری برنامه‌های فرهنگی و تربیتی و به منظور افزایش حس اعتماد به نفس و خودباوری مستعدان، کارگاه آموزشی مهارت خودآگاهی به همت بنیاد نخبگان خراسان‌شمالی برگزار شد.


در این کارگاه، سولماز یارشیر؛ مشاور و مدرس دانشگاه با اشاره به ابعاد مختلف خودآگاهی، گفت: خودآگاهی، توانایی شناخت خود و آگاهی از خصوصیات، نقاط ضعف و قدرت، نیازها، ترس‌ها و انزجارهاست.


وی افزود: این مهارت یکی از کلیدی‌ترین مهارت‌هایی است که هر فرد باید به آن مجهز شود. اینکه شما چه شخصیتی دارید، اینکه به چه صورت اطلاعات را پردازش می‌کنید، اینکه به چه صورت خود را به دیگران می‌نمایانید، اینکه بیشتر اهل معاشرت هستید یا خلوت‌گزینی، اینکه می‌توانید برای رسیدن به یک هدف طی زمان به آن دست بیابید، اینکه چه چیزهایی شما را از کوره به در می‌کند، اینکه چه چیزهایی به شما نیرو می‌دهد؛ تمام این مفاهیم در خودآگاهی نهفته است.


یارشیر ادامه داد: واداشتن خویشتن به نگریستن به خود، اولین قدم جهت آشنایی نزدیک با جنبه‌های مثبت و منفی است. برخی افراد مایل به انجام این عمل نیستند چراکه یا می‌پندارند این کار وقت آنان را به هدر می‌دهد و یا اینکه نگریستن به ویژگی‌هایی که دیگر افراد در آنان می‌بینند، برایشان ترس‌آور است.


این مدرس دانشگاه اضافه کرد: مواجه با دنیای واقعی خود، کار سختی است و برای تبدیل شدن به یک فرد با کفایت کاملاً ضروری است. اقرار به این واقعیت که چگونه‌ آدمی هستید، این امکان را به شما می‌دهد تا مسئولیت رشد فردی و تقدیر و سرنوشت خود را بدست بگیرید. اگر پختگی به سفری طولانی تشبیه شود، اولین مقصد این سفر، درک و ارزیابی ارزش‌ها و عقاید شخصی خواهد بود. مهارت خودآگاهی به ما امکان شناسایی هیجان‌های خوب و بد را داده و باعث می‌شود که بتوانیم در موقعیت‌های مختلف به ارزیابی خود بپردازیم.


وی تصریح کرد: مهارت خود آگاهی مهم است چراکه به ما کمک می‌کند تا راحت‌تر زندگی کنیم. اینکه خودمان را چگونه آدمی بدانیم و نسبت به خودمان چه احساسی داریم، اینکه به جنبه‌های مثبت خودمان اعتماد کنیم، حاکی از این است که از مهارت خودآگاهی قوی برخوردار هستیم. اگر یاد بگیریم که از نقاط قوت خود استفاده کرده و نقاط ضعف خود را بهبود دهیم، می‌توانیم خود آگاهی‌ قوی را در خود شکل دهیم.


یارشیر تأکید کرد: برای رسیدن به مهارت خود آگاهی لازم است از روش‌ها و فعالیت‌های مختلفی استفاده کنیم. یکی از این روش‌ها، استفاده از پرسش نامه‌‌هاست که به ما کمک می‌کنند تاراحت‌تر و وسریع‌تر بخودمان فکر کنیم. علاوه بر آن، مهارت خودآگاهی اجزایی دارد که خود ارزیابی صحیح، آگاهی هیجانی، اعتماد به نفس و خود ایده‌ال از مهمترین سرفصل‌های آن است.


وی در پایان، مثلث فکر، رفتار و احساس برای خود آگاهی را شرح داد و به بیان اجزا خودآگاهی، شناخت ویژگی‌های جسمانی و ظاهری، شناخت پیشرفت‌ها و موفقیت‌های خود، شناخت افکار و احساس و رفتار، شناخت ارزش‌ها و اهداف خود، پرداخت.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155037
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم