کارگاه آموزشی «اخلاق پژوهش» به همت بنیاد نخبگان استان ایلام برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برگزاری کارگاههای تربیتی و فرهنگی، کارگاه آموزشی «اخلاق پژوهش» به همت بنیاد نخبگان استان ایلام برگزار شد.
در این کارگاه، حسین مهدیزاده؛ عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام گفت: زندگی ما انسانها به خصوص در بعد اجتماعی آن مبتنی بر مجموعه قراردادهای پذیرفتهشده ای است که در زندگی جمعی انسانها وجود دارد. این قراردادها معمولاً برای نظمبخشی و انتظامبخشی به زندگی جمعی انسانها و گاهی هم بر اساس اصول اخلاقی است که جدا از بحث دین در جامعه وجود دارد. همه این عوامل در واقع دست به دست هم می دهند که امکان زندگی جمعی را فراهم کنند. همچنین ارزشها و هنجارهایی که در جوامع رایج است می تواند به ما کمک کند که زندگی اجتماعی خود را پیش ببریم.
مهدیزاده با تاکید بر اهمیت اخلاق پژوهشی، بیان کرد: انسان دارای یک نوع خاص از وجدان تشکیل شده از وجدان فردی و وجدان جمعی است که این وجدان ناخودآگاه مسئولیتهایی را به او تحمیل می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام اظهار داشت: مسئولیت فردی متناسب با سطح آگاهی، که در جوامع بشری بالا می رود، بیشتر و بیشتر می شود و بر همین اساس افراد نیز خود را ملزم به رعایت اصول می دانند بنابراین در واقع اخلاق در گام اول مسئولیت فردی است و در گام دوم برای امکان زندگی اجتماعی.
وی در ادامه با تشریح آییننامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، مصادیق تخلفات پژوهشی را به صورت موردی بیان کرد و گفت: سوءرفتارهای پژوهشی، عدم تعهد و مسئولیت نسبت به ذینفعان، عدمرعایت حقوقی آزمودنی ها، جعل داده ها، تحریف داده ها، سرقت علمی، اجاره علمی، عدمرعایت حقوق مالکیت معنوی و مسئولیت پژوهش انجام شده، انتشار مجدد، همپوشانی انتشارات، خرید و فروش آثار پژوهشی، جعل هویت، از مصادیق تخلفات پژوهشی است.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید