در مراسم نکوداشت روز جهانی ریاضیات در کردستان،نقش ریاضی در توسعۀ فناوری و اهمیت آن در پیشرفت کشور بررسی شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم از نکوداشت روز جهانی ریاضیات (عدد پی) به همت بنیاد نخبگان استان کردستان و خانه علم، با همکاری ادارهکل آموزش و پرورش استان برگزار شد.
در این برنامه، پرویز رشیدیان، از بنیانگذاران دانشگاه کردستان با اشاره به ویژگیهای منحصربفد عدد پی، گفت: این عدد یکی از عددهای بسیار تاثیرگذار ریاضیات در دنیای واقعی است.
وی با بیان اینکه دنیای امروز وامدار ریاضیات است، افزود: بدون ریاضیات، پیشرفت و داشتن تکنولوژی امکانپذیر نیست. کدگذاریهای کامپیوتری، خاستگاهی ریاضی دارند و بدون ریاضیات، تحلیل اعداد و ارقام برخواسته از عالم هستی معنا ندارد و ریاضیات و کامپیوتر به عنوان پیشتازان علم نوظهور بشریت میدرخشند.
رشیدیان ادامه داد: اگر انسانها در زندگی روزمره از ریاضیات الگو بگیرند و از آن استفاده کنند، مشکلات اقتصادی و فرهنگی جامعه برطرف میشود.
فرهاد جنتی، از اساتید پیشکسوت و بازنشسته ریاضیات نیز به نحوه و چگونگی محاسبه عدد پی پرداخت و روش محاسبه آن را با استفاده از خاصیت تئوری ریاضی آن توضیح داد و خاطرنشان کرد: بیشترین استفاده از عدد پی در پرتابهای فضایی و بشری تا 209 رقم اعشار بوده در حالیکه با استفاده از کامپیوتر، تا 150 بیلیون بار رقم اعشار محاسبه شده و هنوز به پایان نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این عدد به دلیل وجود در محیط دایره، بنیانگذار یک مسئله حلنشده و مرموز شده است که یک مسئله حل نشده ریاضی و مشهور است.
امجد علیپناه؛ مدیر گروه ریاضی دانشگاه کردستان نیز با اشاره به اهمیت ریاضی، به بیان توضیحاتی درباره بورسیه ریاضی پروفسور شادمان پرداخت و تصریح کرد: این بورسیه مالی با عمل خیرخواهانه پروفسور شادمان از اساتید برجسته ریاضی جهان و اهل سنندج، پایهگذاری شده است.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
نظر دهید