نقش و رسالت اساسی نخبگان در قبال چالشهای فعلی دانشگاه آن است که فضایی خلاقانه و نخبگانی برای طرح ایده و حل مشکلات پیش رو در نظر بگیرند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ علیاکبر کریمی زارچی؛ سرپرست مدیریت امور پردیسهای استان یزد با اعضای هیئت اندیشهورز تعلیم و تربیت بنیاد نخبگان استان دیدار کرد.
در ابتدای نشست، طه هدشی؛ دبیر هیئت اندیشهورز تعلیم و تربیت استان ضمن تشریح اهداف تشکیل این هیئت به بیان مهمترین برنامههای اجرایی پیش روی آن از قبیل تدوین برش استانی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در قالب سند یزد نوین، برگزاری سلسله جلسات مباحثه با حضور اساتید و صاحبنظران با روش بارش فکری، مصاحبه با مدیران ارشد اجرایی استان و پیشکسوتان آموزش و پرورش پرداخت و گفت: کمیتهبندی اعضاء به صورت تخصصی در پنج کارگروه مسئلهمحور با حضور استاد راهبر، برگزاری رویدادهای مرتبط در سطح استان و کشور، شبکهسازی گروههای نخبگانی به منظور همافزایی و تشریک مساعی در حل مسائل کشور و ارائه نمودار تشکیلاتی هیئت، ساختار آن و نحوه تقسیم وظایف از جمله دیگر وظایف تشکیل این هیئت است.
در ادامه، علیاکبر کریمی زارچی؛ سرپرست دانشگاه فرهنگیان یزد گفت: هیئتهای اندیشهورز دارای فضایی هستند که میتوان در آنها با تکیه بر قابلیتهای آنها به ایدهپردازی، تضارب آرا و استفاده از نقطهنظرات افراد پرداخت و به یک خروجی صحیح و مطلوب دست یافت.
وی با بیان اینکه اگر اقدامی بدون ایدهپردازی، برنامهریزی، اجرا و نظارت دانشجومعلمان انجام بگیرد، تاثیرگذاری و کیفیت لازم را نخواهد داشت، افزود: برنامهریزی تربیتی باید در میدان و با مشارکت سلایق و افکار گوناگون افراد صورت بگیرد و این امر از جمله انتظارات از هیئتهای اندیشهورز نخبگانی است.
کریمی زارچی رسالت اصلی دانشگاه فرهنگیان را تربیت معلمانی دانا و توانا دانست و اضافه کرد: متاسفانه وجود نگاه تک بعدی در تربیت دانشجومعلمان یکی از اشکالات دانشگاه فرهنگیان است و لازم است تا بر همه جوانب و ابعاد ساحتهای تربیتی توجه شود.
کریمی زارچی با اشاره به اینکه مهمترین آفت موجود در دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان یزد، ناامیدی، بیهویتی، بیانگیزگی و بیتفاوتی نسبت به محیط پیرامون است، گفت: نقش و رسالت اساسی نخبگان در قبال چالشهای فعلی دانشگاه آن است که فضایی خلاقانه و نخبگانی برای طرح ایده و حل مشکلات پیش رو در نظر بگیرند.
وی وظیفه هیئت اندیشهورز تعلیم و تربیت را ایدهپردازی و نقش مسئولان دانشگاه را اجرای این ایدهها دانست و ادامه داد: اگر فردی بخواهد آینده ۲۰ ساله ایران را تحلیل کند، باید وضعیت فعلی دانشگاه فرهنگیان را بررسی کند.
کریمی زارچی با اشاره به اینکه از جمله مهمترین رسالتهای هیئتهای اندیشهورز، حل مشکلات و چالشهای موجود در این دانشگاه است، اظهار داشت: وجود افراد نخبه و دغدغهمند در عرصه تعلیم و تربیت مایه دلگرمی و امیدبخش برای مجموعه دانشگاه فرهنگیان یزد است.
لازم به ذکر است، تاکید بر توجه بیش از پیش به بعد تربیتی و اخلاقی دانشجومعلمان، تاکید بر ارتقای سواد علمی دانشجومعلمان، استفاده از ظرفیت نخبگانی و جوان، توسعه کمی و کیفی دانشگاه فرهنگیان، ایجاد پیوستگی و پرهیز از کار مقطعی، تاکید بر حل دوگانگی کمیت و کیفیت در برنامههای دانشگاه فرهنگیان و بهوجود آمدن نگاه تسهیلگری در دانشگاه از جمله مهمترین موارد مطرح شده توسط جمعی از اساتید و اعضای هیئت اندیشهورز تعلیم و تربیت در این نشست بود.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید