پنجمین کنفرانس بینالمللی مقاومسازی با هدف استفاده از ظرفیتهای اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی تمام کلانشهرهای تاریخی، با همکاری بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی برگزار میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ یوسف زندی؛ رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی با اشاره به تشکیل ۳۱ کارگروه تخصصی نخبگان در استان، گفت: برای سازماندهی نخبگان، ۳۱ کارگروه تخصصی از جمله در زمینه زلزله در استان تشکیل شده است.
وی با اشاره به حضور بیش از 2500 نخبه و مستعد در آذربایجان شرقی، افزود: این کارگروهها در حوزههای مختلف مهندسی، پزشکی، علوم انسانی، حقوق و صنعت با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه تشکیل شده است.
زندی ادامه داد: یکی از چالشهای مهم بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی، تکمیل نبودن بانک اطلاعاتی بود که برای رفع آن از شهریورماه گذشته، پایش در ردههای دانشآموزی، دانشجویی و اساتید آغاز شده است.
رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی به برگزاری رویدادهای مشخص جهانی در تبریز اشاره و تصریح کرد: این رویدادها برای استفاده از خرد جمعی داخلی و خارجی برنامهریزی و برگزار میشود و نمونه آن، رویداد بینالمللی فضا و زمان با حضور دانشمندان ژاپنی در تبریز و تهران بود که بیش از ۵۰ نفر از اساتید برجسته ژاپن در آن حضور یافتند.
وی در ادامه بیان داشت: گسل شمال تبریز فعال است و از سال ۱۶ هجری تا به امروز، بیش از ۱۱۰ زلزله مهیب در کشور اتفاق افتاده که ۳۰ درصد آنها در تبریز بوده و بیشتر آثار تاریخی را از بین برده است، اما بناهای ارزشمندی همچون مسجد کبود (گوی مسجید)، بازار سرپوشیده و خانههای قدیمی به رغم همه زلزلهها همچنان پابرجا ماندهاند که هویت تبریز، آذربایجان و ایران را یدک میکشند.
زندی تصریح کرد: به منظور استفاده از دانش فنی و انتقال تجربیات کشورهای مختلف در مقابله با زلزله، پنجمین کنفرانس بینالمللی مقاومسازی به میزبانی تبریز برگزار میشود که هدف اصلی آن استفاده از ظرفیتهای اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی تمام کلانشهرهای تاریخی است. از همین رو، شهرداران ۱۶۰ کلانشهر تاریخی که از جمله تبریز و اصفهان به نمایندگی از ایران، در این کنفرانس حضور خواهند یافت. علاوه بر آن، ۲۰۰ تا ۲۵۰ فعال اقتصادی نیز در حاشیه این کنفرانس در تبریز حضور مییابند.
زندی با بیان اینکه یکی از رسالتهای بنیاد ملی نخبگان، حمایت از مخترعان، سطحبندی اختراعات و اتصال آنها به بدنه صنعت است، گفت: یکی از مشکلات اساسی صنایع در آذربایجان شرقی، فرسوده بودن ماشینآلات است که تاکنون فکری برای آنها نشده و همین موضوع بهرهوری را به شدت پایین آورده است.