حجتالاسلامالمسلمین علیرضا مهرانفر با اشاره به اهمیت اخلاقمداری از نگاه قرآن کریم، گفت: این مهم نقش بسزایی در کمال انسان و ارزشگذاری اجتماعی دارد.
در ابتدای این کارگاه، حجتالاسلامالمسلمین علیرضا مهرانفر؛ مدرس حوزه و دانشگاه ضمن اشاره به معنای لغوی اخلاق، اخلاق را ویژگی فردی هر انسان دانست و گفت: بخشی از این ویژگی فردی، مربوط به امور اجتماعی است.
وی با برشمردن مؤلفههای کمال انسانی، افزود: گرچه قسمتی از اخلاق مانند فقه و حقوق لازمالاجرا نیست و ترک آن تعقیب قانونی ندارد ولی در عوض در کمال انسان و ارزشگذاری اجتماعی نقش بیبدیل دارد.
حجتالاسلامالمسلمین مهرانفر ادامه داد: اساس زمینههای متعدد و متنوع سبک زندگی، بینش صحیح و ایمان و نیز بخشی از آن مربوط به اخلاق، آداب، حقوق و فقه است که از آن جمله میتوان به مواردی از این قبیل سبک ازدواج، رفتار فرد در زندگی حرفهای و شخصی اشاره کرد.
این مدرس حوزه اظهار داشت: بخشی از آیات قرآن مربوط به حقوق اجتماعی و بشر است، بخشی به اخلاق و آداب، بخشی به سبک زندگی، مسائل روانی و آسیبها، مهارتهای زندگی؛ با این حال مبنا ایمان است و اصلاح بینش؛ بنابراین قرآن اصرار بر ایمان و سپس عمل صالح دارد.
حجتالاسلام والمسلمین مهرانفر با اشاره به نمونههایی از آیات قرآن که مبیّن سبک زندگی فردی و اجتماعی انسان است، یادآور شد: سوره والعصر و آیاتی از سوره علق و انشراح به مهارت نجات از زیان و احساس زیان، سوره طلاق به موضوع مهارتهای همسرداری،سوره ماعون به مهارت مصلی شدن، سوره معارج به اهمیت استفاده از حرص در علم نه مال، سوره اسرا به موضوع قدرت تقدیر معیشت، اشاره دارند.