مهمترین عامل ادامۀ خلاقیت و ایدهپردازی، اجازه سیر آزادانه در رهنمونهای جدید، تأخیر در قضاوت تا یافتن حداکثر تعداد راهحلها و در مجموع حفظ موهبت تفکر آزاد است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برگزاری برنامههای نخبگانی و به منظور گسترش فرهنگ نوآوری و ایدهپردازی، «کارگاه جشنواره خوارزمی، نوآوری و کارآفرینی» به همت بنیاد نخبگان استان خراسانشمالی و ادارهکل آموزشوپرورش استان و با حضور جمعی از دانشآموزان برتر مدارس سمپاد و راهیافتگان به مرحلۀ دوم جشنواره خوارزمی برگزار شد.
در بخش اول این دوره، ضمن تأکید بر اهمیت خلاقیت و نقش آن در شکوفایی استعدادها، راههای مختلف پرورش خلاقیت ارائه شد.
در این بخش با اشاره به اهمیت تعریف دقیق خلاقیت و نوآوری، عنوان شد: اصول نوآوری و عملگرایی، جهتگیری مشتریپسند، شروع با گامهای کوچک و داشتن اهداف عالی و تلاش برای ارتقاء توان و مهارتهای فردی و رفع نواقص، از مهمترین موارد برای موفقیت در حوزۀ کارآفرینی است. در این بین، مهمترین عامل ادامۀ خلاقیت و ایدهپردازی، اجازه سیر آزادانه در رهنمونهای جدید، تأخیر در قضاوت تا یافتن حداکثر تعداد راهحلها و در مجموع حفظ موهبت تفکر آزاد است.
در ادامه افزوده شد: داشتن توقع درست و پایداری در مسیر، اهمیت بسزایی در رسیدن به موفقیت دارد؛ در کنار آن، برنامهریزی و استفاده از فرصتها نیز تقش تعیینکنندهای دارند.
در بخش دوم این دوره ضمن معرفی کامل جشنواره خوارزمی و چگونگی ارسال ایده، نحوۀ دفاع از طرحهای ارسالی و راههای موفقیت در این جشنواره تشریح شد.
در این بخش نیز توضیحات کلی درباره ایدهیابی ارائه و بیان شد: باورهای غلطی مبنی بر ارائۀ ایده وجود دارد که مثلاً با پیشرفت علم نمیتوان ایده خلاقانه داشت؛ یا اگر اختراعات پیچیدهتر باشند، ارزشمندتر هستند. هر دو این عقاید را میتوان با ذکر مثالهای متعددی ابطال کرد. امروزه مهمترین شاخصها را میتوان مواردی مانند: نوآوری، درجه پختگی و تازگی، امکان تولید یا به نتیجه رسیدن، ارزش افزوده اقتصادی، فراگیری استفاده در جامعه، درجه رفع مشکلات جامعه و همچنین امکان ارائه در صحنه جهانی، دانست.