بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی اجتماعات نخبگانی در هر یک از حوزههای ادبی شامل: «شعر»، «داستان» و «تخصصهای زبانی و ادبی (از جمله: نویسندگی، ویرایش، آموزش زبان فارسی، ترجمه، زبانشناسی و پژوهش زبانی و ادبی)»، آییننامه «شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان ادبی کشور» را تدوین و اجرایی ساخته است.
بر این اساس بنیاد تلاش دارد تا با بهرهمندی از توان دستگاههای تخصصی شامل: «فرهنگستان زبان و ادب فارسی»، «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی»، «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»، «وزارت آموزش و پرورش»، «سازمان تبلیغات اسلامی» و صاحبنظران حوزه ادبی، برگزیدگان را در هر یک از حوزههای ادبی در دو رده «مستعد برتر ادبی» و «سرآمد ادبی» شناسایی کند و به منظور تسهیل مسیر فعالیتهای نخبگانی آنان، تسهیلاتی را منظور زمینهسازی برای «رشد مستعدان برتر ادبی» و «اثرگذاری و الگوسازی از سرآمدان ادبی» اعطا نماید.
یادآوری: جزئیات هر یک از شاخصها در شیوهنامه شناسایی و پشتیبانی از برگزیدگان ادبی کشور قابل مشاهده است.
بنیاد ملی نخبگان با توجه به مأموریتهای خود ذیل «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، ایستگاههای مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامهریزی کرده است.
رویکرد بنیاد ملی نخبگان شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیتهای نخبگانی آنان در تمامی حوزهها شامل: علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و... و همچنین توسعه فعالیتهای نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاههای ذیربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.