بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/06/07 - 12:54
  • - تعداد بازدید: 324
  • - تعداد بازدیدکننده: 306
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یادداشت/ حسین افشین

ارتقای هوش مصنوعی در کشور، نیازمند حمایت از نخبگان است

حسین افشین معاون علمی رئیس جمهور در یادداشتی آورده است: ارتقای هوش مصنوعی در کشور، نیازمند تأمین زیرساخت‌ها، حمایت از نخبگان و ایجاد سازوکارهای قانونی و شفاف برای فعالیت در این حوزه با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط است است.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، در یادداشتی به قلم حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با عنوان «همگرایی برای پیشگامی در هوش مصنوعی» می خوانیم:

«در طول تاریخ، عوامل مختلفی بر تعیین ابرقدرت‌های جهانی تأثیرگذار بوده است؛ از میزان وسعت و جمعیت، پشتوانه ذخایر و منابع تا تسلیحات و توانمندی‌های جنگی هر یک در دوره‌ای از تاریخ سهمی در تعیین قدرت حکمرانان داشته‌اند. این روند با انقلاب‌های علمی و در نتیجه آن با انقلاب صنعتی دچار تحول گسترده‌ای شد و رفته‌رفته توان تولیدی و صنعتی بر صحنه قدرت جهانی به ایفای نقش پرداخت.

امروزه این فناوری‌های نوین و توانمندی‌های علمی است که نقش‌آفرین این صحنه شده است‌. با این تفاوت که بر اساس ماهیت پرشتاب فناوری‌‌های امروز، رقابت بر سر پیشتازی در دنیا تنگاتنگ‌تر از آن است که بتوان لحظه‌ای درنگ کرد؛ باید گوش به زنگ بود و از هر فرصتی برای شتاب گرفتن بهره‌ برد و چه بسا فرصت‌های سوخت شده گذشته را با توانمندی‌‌های امروز جبران کرد.

پیدایش هوش مصنوعی در سال‌های اخیر، دنیا را به شکل متحیرکننده‌ای تحت تأثیر قرار داده است؛ ظرفیت بکر و گسترده این فناوری از مرزها و محدودیت‌های ذهن بشر فراتر رفته و هر روز در حال شگفتی‌سازی با کاربردی جدید است. فناوری آینده‌سازی که به زودی معنا و مفهوم جدیدی را بر حکمرانی جهانی پدیدار خواهد کرد و کسانی موفق خواهند بود که به درستی این ظرفیت را شناسایی کرده و پذیرای آن شده‌اند.

این موضوع در جهان‌بینی رهبر معظم انقلاب نیز به خوبی مشهود است؛ ایشان بارها در بیاناتشان به اهمیت توجه به توسعه هوش مصنوعی تأکید داشته‌اند و حتی در دیدار با اعضای دولت چهاردهم فرمودند که فقط بهره‌برداری از هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف کافی نیست، بلکه باید بتوانیم بر لایه‌های عمیق و متنوع آن مسلط شویم و از پیشگامان آن در جهان باشیم، پیش از آن که دیگران برگ برنده این بازی را در دست بگیرند و همانند کاری که در خصوص انرژی هسته‌ای کردند، سایر کشورها را از داشتن آن منع کنند.

زمان آن رسیده که با عزمی جزم جای پای خود را در این رقابت جهانی محکم کنیم و با تمام توان در مسیر توسعه این فناوری نوین گام برداریم.

پیشرفت و ارتقای هوش مصنوعی در کشور نیازمند تأمین زیرساخت‌ها، حمایت از نخبگان و ایجاد سازوکارهای قانونی و شفاف برای فعالیت در این حوزه است که این مهم حاصل نمی‌شود مگر با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای مربوطه.

ما نیز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان به عنوان نهاد متولی توسعه فناوری در کشور در تلاش خواهیم بود تا با همگرایی و هم‌افزایی هرچه بیشتر تمام فعالیت‌ها و اقدامات بخش دولتی و خصوصی، شاهد سرعت گرفتن و تعمیق توسعه این فناوری در کشور و نقش‌آفرینی در عرصه‌های بین‌المللی باشیم



***
برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 172866
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت