بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/05/11 - 00:21
  • - تعداد بازدید: 865
  • - تعداد بازدیدکننده: 847
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
نشست اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با مسئولان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد/

ستاری: جذب و ماندگاری نخبگان را حمایت قوه مقننه تحقق می‌بخشد

در دیدار اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با مسئولان بنیاد ملی نخبگان، محورهای حمایت از این بنیاد، افزایش دامنه حمایتی و ایجاد زمینه‌های جذب و ماندگاری نخبگان مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و رئیس بنیاد ملی نخبگان، در نشست با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت گسترش دامنه حمایتی از استعدادهای برتر و نخبگان و لزوم افزایش همکاری و همراهی مجلس شورای اسلامی با بنیاد ملی نخبگان، عنوان کرد: با توجه به ظرفیت‌های بسیار خوب نیروی انسانی مستعد، نخبگان و فعالان حوزه فناوری و نوآوری، افزایش ظرفیت‌های حمایتی بنیاد ملی نخبگان به کمک مجلس شورای اسلامی، می‌تواند زمینه ساز شکوفایی استعدادهای برتر، جذب و ماندگاری نخبگان و اشتغال دانش‌بنیان و خلاق باشد.

رییس بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر ضرورت توسعه سیطره و دامنه اثرگذاری و بستر حمایتی بنیاد، ادامه داد: باید سیاست های نخبگانی روزآمد شود و متناسب با نیاز جامعه و ظرفیت های نخبگانی برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

وی، با اشاره به اهمیت ایجاد تناسب میان بودجه‌ها و مأموریت‌های بنیاد ملی نخبگان به کمک مجلس شورای اسلامی، گفت: بودجه فعلی بنیاد با توجه به اهمیت بالای نخبگان و استعدادهای برتر، متناسب با ماموریت ها و ظرفیت های این حوزه نبوده و برای پوشش بخشی از ظرفیت‌های نخبگانی کشور، لازم است تا سهم درخور توجهی به بنیاد اختصاص پیدا کند. به طور میانگین سالانه ۴هزار استعداد برتر تحت پوشش حمایت های بنیاد قرار می گیرند در حالی که ظرفیت نخبگانی و نیروی انسانی دانش آموخته و مستعد کشور بسیار بیش از این میزان است.

ستاری با بیان اینکه مطابق با رویکرد سند راهبردی کشور در امور نخبگان، باید در حوزه نخبگان از «عالی محدود به سمت خوب گسترده» حرکت کنیم، افزود: با توجه به ظرفیت نیروی انسانی، ضروری است که بنیاد در راستای توسعه و پیشرفت هر چه بیشتر کشور، ضمن افزایش دایره و گستره نخبگانی در سایر حوزه‌ها چون مدیریت، کارآفرینی، صنعتی، فناور و ... نسبت به شناسایی تعداد بیشتری از مستعدان برتر اقدام کند و بدین گونه بتواند دست کم 3-2 درصد جامعه دانشگاهی کشور را تحت پوشش تسهیلات توانمندسازی خود قرار دهد که البته تحقق این مهم در گرو افزایش منابع بنیاد ملی نخبگان است و لازم است این امر با همراهی دستگاه قانون‌گذار و حمایت بیش از پیش دولت از بنیاد رنگ عمل به خود بگیرد.

واقعیات و بایدهای جذب و ماندگاری نخبگان

رئیس بنیاد ملی نخبگان، با بیان این که مهاجرت نخبگان ایران از میانگین جهانی بالاتر نیست، اما لازم است تا این موضوع با سیاستگذاری‌ها و حمایت‌های اثربخش و کارآمد مورد توجه جدی قرار بگیرد، ادامه داد: آمارهای اغراق شده درباره مهاجرت شرکت‌های دانش بنیان، با واقعیت های جامعه فاصله دارد. بیش از 7هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند که خود، با ایجاد اشتغال و خلق ارزش افزوده، زمینه ساز جذب و ماندگاری تعداد قابل توجهی از استعدادهای برتر و نخبگان از سراسر دنیا شده اند، ضمن آن که تعدادی از این شرکت ها، دامنه فعالیت خود را به دیگر کشورها توسعه داده‌اند و علاوه بر ایران، در عرصه بین المللی نیز فعالیت دارند. موضوعات مهاجرت اگرچه باید مورد توجه قرار بگیرد اما نباید دست‌خوش مسائل سیاسی شده و با دیدگاه ها و رویکردهای اغراق شده از واقعیت فاصله بگیرد.

ستاری، تاکید کرد که ایران جزو 10 کشور اول مهاجرفرست نیست و ادامه داد: ایران بر اساس آمارهای رصد خانه مهاجرتی ایران، جزو کشورهای مهاجرفرست اول نبوده و هیچ گاه میزان مهاجرت ها از میانگین جهانی فراتر نبوده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان این که ناحیه نوآوری شریف، با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و خلاق، خود به بستری برای جذب و ماندگاری نخبگان بدل شده است، عنوان کرد: اکنون ایجاد زیرساخت های لازم برای تبدیل ایده های نوآورانه استعدادهای برتر و نخبگان، که عامل مهمی در جذب و ماندگاری آن‌ها است، با سرعت و شتاب قابل توجهی در حال گسترده شدن است و برای توسعه این روند، لازم است تا دستگاه‌ها تأثیرگذار از جمله مجلس شورای اسلامی، نقشی کلیدی در ایجاد ظرفیت های سیاستی و حمایتی از سرمایه انسانی ایفا کنند.

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 160384
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید