بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/08/20 - 14:25
  • - تعداد بازدید: 291
  • - تعداد بازدیدکننده: 271
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

نشست صمیمانه قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با جمعی از اهالی رسانه برگزار شد

نشست صمیمانه سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با جمعی از خبرنگاران حوزه علم و فناوری به منظور هم‌اندیشی در راستای پیشبرد و تحقق اهداف نخبگانی، هم‌افزایی در اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به جامعه پیرامون دستاوردهای نخبگان ایرانی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، نشست صمیمانه سعید خدایگان قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با جمعی از اهالی رسانه در حوزه علم و فناوری به منظور هم‌اندیشی در راستای پیشبرد و تحقق اهداف نخبگانی در دوره جدید فعالیت های بنیاد ملی نخبگان در دولت چهاردهم برگزار شد.

سعید خدایگان در این نشست ضمن خوش آمدگویی به فعالان عرصه رسانه به تشریح برخی اهداف و فعالیت های بنیاد در راستای شناسایی، حمایت، هدایت و توانمدسازی نخبگان پرداخت.

در این نشست که در دو بخش «تشریح برنامه‌های بنیاد و پاسخ به پرسش‌های اهالی رسانه» و «بحث و تبادل نظر درخصوص چگونگی بهبود فضای اطلاع رسانی در حیطه نخبگانی کشور» برگزار شد، خدایگان در پاسخ به سوالی در خصوص وجود طرح های مختلف در شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر در سال‌های گذشته گفت: در دور جدید مدیریتی شناسایی نخبگان در کشور ساماندهی خواهد شد. تقریبا تمام طرح های بنیاد نخبگان با توجه به ویژه به شاخص های نخبگی با کار دقیق و کارشناسی ارزیابی و بازنگری می شود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به وجود ۲۳ طرح فعال و غیرفعال از گذشته تاکنون برای شناسایی و ارزیابی نخبگان، از عزم این مجموعه برای بازنگری و تعریف نظام جدید شناسایی نخبگان همچنین ایجاد یک نظام یکپارچه در شناسایی نخبگان در کشور خبر داد.

وی افزود: این کار با کمک و همفکری جامعه نخبگان و مستعدان کشور انجام خواهد شد. از نخبگان خواهیم خواست تمام نقاط قوت و ضعف طرح های گذشته را برای شناسایی نخبگان به بنیاد ملی نخبگان اعلام کنند. این موارد را در آیین نامه ها و طرح های جدید اعمال خواهیم کرد.

خدایگان با اشاره به وجود دو معاونت تخصصی در بنیاد ملی نخبگان شامل معاونت مستعدان و آینده سازان همچنین سرآمدان و نخبگان افزود: در هریک از این معاونت ها در حال حاضر اجرایی سازی دو طرح شاخص در دستور کار است، طرح شهید وزوایی و طرح شهید احمدی روشن از معاونت مستعدان و آینده سازان و طرح های شهیدچمران و مرحوم دکترکاظمی آشتیانی از معاونت سرآمدان و نخبگان.

وی افزود: طرح شهیدوزوایی و طرح شهید احمدی روشن از ۱۵ آبان فعال و ابلاغ شده و طرح های شهیدچمران و کاظمی آشتیانی نیز بزودی ابلاغ و اجرایی خواهد شد.

وی طرح شهید احمدی روشن را یکی از برنامه‌های کلیدی بنیاد ملی نخبگان با هدف تشکیل هسته‌های پژوهشی و مساله‌محور در راستای حل چالش‌های اساسی کشور دانست و گفت: این طرح با ایجاد هسته‌های علمی، پژوهشی و فناوری به نخبگان و استعدادهای برتر امکان می‌دهد تا از دانش و توانایی‌های خود در حل مشکلات و رفع نیازهای ملی بهره بگیرند.

خدایگان یادآور شد: در چارچوب «شیوه‌نامه توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد تحصیلی کشور (طرح شهید وزوایی)، در سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳» این طرح جایگزین طرح «شناسایی، رشد و تعالی دانشجویان صاحب استعداد برتر در مسیر نخبگی» شده است و طی آن اعتبارها و تسهیلاتی به دانشجویان برتر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌عالی کشور اعطا می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر لزوم شناسایی نخبگان در سطح دانش‌آموزی، با اشاره به تأکیدات سند ملی نخبگان گفت: بر اساس این سند شناسایی، هدایت نخبگان یکی از ماموریت های اصلی بنیاد ملی نخبگان است و به طور حتم نیز شناسایی استعدادهای برتر هرچه قدر از سنین پائین تر انجام شود، هدایت و حمایت از آنها نیز بسیار بهتر و اثرگذارتر خواهد بود.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به جمعیت دانش آموزی و دانشجویی در کشور و بودجه محدود بنیاد تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان نباید کار تصدی گری انجام دهد؛ بلکه باید با همکاری وزارتخانه ها و دستگاه ها و استفاده از ابزارهای موجود برای شناسایی نخبگان اقدام کند.

وی افزود: به عنوان مثال سمپاد ذیل وزارت آموزش و پرورش به طورحتم یک ابزار مناسب برای معرفی استعدادهای برتر دانش آموزی به بنیاد ملی نخبگان است و ما نیز با تعامل لازم با این سازمان ها حمایت ویژه از این دانش آموزان در مسیری که مطابق به رسالت نهاد و سازمان مربوطه باشد خواهیم داشت.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین از معرفی ۱۳۸۶ نخبه به سازمان امور استخدامی در فراخوان‌های اول و دوم جذب نخبگان خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰۰ نفر کد استخدامی دریافت کرده‌اند.

دکتر سعید خدایگان در نشست خبری امروز اشتغال نخبگان را یکی از مسائل مهم دانست و گفت: برای این منظور دو مسیر جذب نخبگان در دانشگاه‌ها به عنوان هیات علمی و جذب در دستگاه‌های اجرایی است. جذب از طریق جذب هیات علمی از سال ۹۴ آغاز شد و تاکنون ۹۸۰ نفر از نخبگان در دانشگاه‌های برتر کشور به عنوان اعضای هیئت علمی مشغول به کار شده‌اند. همچنین ما برای ایجاد ظرفیت‌های بیشتر اشتعال مسیر دیگری را پیگیری می‌کنیم و آن جذب نخبگان در شرکت‌های دانش‌بنیان و دستگاه‌های خصوصی است.

خدایگان به برنامه بنیاد ملی نخبگان برای رصد و پایش مهاجرت نخبگان نیز اشاره کرد و گفت: برای دستیابی به آمار دقیق از میزان مهاجرت و بازگشت نخبگان، نیازمند همکاری میان‌سازمانی هستیم. این همکاری به ما کمک می‌کند تا آماری از نخبگانی که مهاجرت کرده‌اند یا در کشور ماندگار شده‌اند، ارائه دهیم.



هم اندیشی با خبرنگاران پیرامون چگونگی بهبود فضای اطلاع‌رسانی در عرصه نخبگانی کشور و کمک به ترویج علم و اگاهی‌بخشی درباره دستاوردهای نخبگان پایان بخش این نشست صمیمانه بود.



***
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn


  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 174253
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر