بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/08/27 - 10:28
  • - تعداد بازدید: 154
  • - تعداد بازدیدکننده: 150
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با انعقاد یک تفاهم‌نامه صورت می گیرد/

همکاری بنیاد نخبگان برای رفع چالش‌های آبی در آذربایجان شرقی

بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی و شرکت آب منطقه‌ای استان با هدف رفع چالش‌های آبی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی نخبگان تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی و شرکت آب منطقه‌ای استان با هدف رفع چالش‌های آبی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و پژوهشی نخبگان تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند.

در مراسم امضای این تفاهم‌نامه که با حضور مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی و رئیس بنیاد نخبگان استان برگزار شد، ۲ طرف بر ضرورت تقویت ارتباطات میان صنعت و دانشگاه تأکید کردند.

یوسف زندی، رئیس بنیاد نخبگان آذربایجان شرقی گفت: بنیاد نخبگان تعدادی کارگروه تخصصی دارد که یکی از آن‌ها کارگروه آب است و ریل گذاری‌های مربوطه برای آن انجام شده و در یک سال گذشته به نتایج خوبی رسیده‌ایم.

وی با تاکید بر این‌که باید از شعارمحوری دوری و به گفته‌های خود عمل کنیم، اظهار کرد: امیدوارم با توجه به حسن نظر مدیران آبی بتوانیم فرآیند مشکلات آبی را مسئله محور پیش ببریم.

زندی گفت: این همکاری قرار است با بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان علمی استان به تقویت مدیریت علمی در بخش آب و رفع چالش‌های موجود کمک کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان نیز با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از یافته‌های علمی در مدیریت منابع آبی، اظهار کرد: در دنیای توسعه‌یافته، روابط میان دانشگاه و صنعت تعریف‌شده و مشخص است ما نیز باید از ظرفیت‌های علمی موجود برای رفع نیازهای مختلف بهره‌مند شویم.

یوسف غفارزاده از موضوعاتی نظیر تغییر اقلیم، کاهش منابع آبی، بهره‌وری آب و هوشمندسازی در پایش هیدرومتری و مدیریت آب‌های زیرزمینی به‌عنوان حوزه‌های کلیدی همکاری یاد کرد و افزود: ارتقای کیفیت آب، بهره‌وری بیشتر، مدیریت بهینه مصرف، کاهش فرونشست زمین و افزایش ارزش اقتصادی آب از دیگر موضوعات مهمی هستند که می‌توان با مشارکت بنیاد نخبگان راهکارهای علمی و عملی برای آن‌ها یافت.

وی گفت: از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه، شناسایی روش‌های نوین مدیریت منابع آبی، توانمندسازی و آموزش کارکنان و دستیابی به فناوری‌های جدید در پایش و مدیریت منابع آب است.

غفارزاده، اظهار کرد: ارتباط بین صنعت و دانشگاه از اهمیت بالایی در مدیریت منایع آبی برخوردار است ولی در عمل، مدیریتی که در صنعت وجود دارد، نمی‌تواند از علم روز استفاده کند.

وی با بیان این‌که ظرفیت‌های خوبی در دانشگاه‌های استان وجود دارد، افزود: گاه صنایع از دستاوردهای دانشگاهی و دانشگاه‌ها از نیاز صنایع خبر ندارند.

وی با بیان این‌که شرکت آب منطقه‌ای استان از ۳۰ سال گذشته دارای مجموعه تحقیقاتی است، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۷۵ مورد تحقیقات در زمینه های مختلف آبی در استان انجام شده است.

غفارزاده، تغییر اقلیم و کاهش منابع آب تجدید پذیر، بهره وری پایین آب، هوشمند سازی پایش و مصرف آب، پدیده نشست زمین در دشت‌ها، کیفیت منابع آبی و شبکه توزیع آن‌ها، قیمت تکلیفی آب و ضعف در برنامه ریزی و مدیریت آبی را ازجمله چالش‌ها و مسائل حوزه آبی در استان عنوان کرد.

وی با تاکید بر اهمیت ارتقای فرهنگ مصرف آب در استان، گفت: انتظار می‌رود که دانشگاه‌ها با توجه به تخصصی که دارند، در زمینه های علمی و فناوری به مدیریت آب استان کمک کند.

وی با اشاره به بهره گیری از ظرفیت هوش مصنوعی و بحث های نوین آبی و هوشمند سازی و توانمد سازی، افزود: اکنون با دانشگاه‌ها شکاف قابل ملاحظه ای داریم که بنیاد نخبگان می‌تواند حلقه اتصال علم و فناوری بین ۲ مجموعه باشد.



***
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn


  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 174350
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت