بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/10/11 - 13:01
  • - تعداد بازدید: 494
  • - تعداد بازدیدکننده: 480
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دستیار ویژه رییس بنیاد در امور مستعدان و آینده‌سازان:

ظرفیت بالقوه نخبگان باید به اثرگذاری مفید برسد/ ضرورت حضور نخبگان در کار گروهی و حل مسئله

رسول محمدقلی با تاکید بر اینکه ظرفیت بالقوه نخبگان باید به اثرگذاری مفید برسد، گفت: رشد یک انسان نخبه باید جامع و همه جانبه باشد تا بتواند اثرگذاری موثری در جامعه داشته باشد و با رشد مهارتی از تک بعدی بودن خارج شده و در کار گروهی و حل مسئله پیشرفت کند.

 به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ رسول محمدقلی؛ دستیار ویژه رییس بنیاد در امور مستعدان و آینده‌سازان در نشست صمیمانه با نخبگان و آینده‌سازان استان قزوین به تبیین سیاست‌های جدید بنیاد ملی نخبگان پرداخت.

 وی گفت: از جمله این سیاست ها می‌توان به طرح شهاب (شناسایی مستعدان دانش‌آموزی) اشاره کرد؛ که دانش‌آموزان پایه‌های چهارم، پنجم و ششم ابتدایی در هشت حوزه‌ی استعدادی هوش بین فردی، هوش درون فردی، جنبشی_حرکتی، موسیقایی، کلامی، فضایی، طبیعت‌گرا و ریاضی شناسایی می‌شوند.

دستیار ویژه رییس بنیاد در امور مستعدان و آینده‌سازان ادامه داد: از سال ۱۳۹۳ شناسایی ۱۰ درصد برتر مستعدان دانش آموزی آغاز شده و متاسفانه علیرغم شناسایی‌های صورت‌گرفته تاکنون هدایتی برای مستعدان شناسایی شده صورت نگرفته است و دانش‌آموزان بدون هدایت شغلی و تحصیلی وارد دانشگاه شده و این خطر مواجه شدن با بیکاری در آینده‌ی نزدیک را گوش‌زد می کند. 

 دستیار ویژه رییس بنیاد در امور مستعدان و آینده‌سازان در ادامه با بیان اینکه شناسایی آینده‌سازان برتر نیز با هدف تقسیم‌بندی آنان در گروه‌های متنوع تخصصی علمی، مهارتی، مدیریتی، هنری و ادبی صورت گرفته است، افزود: معرفی اساتید سرآمد، برگزاری آزمون‌ها و رویدادهای معتبر علمی و مسابقات تخصصی، انجام فعالیت‌های نخبگانی، معرفی دانشگاه‌ها و ... از جمله اقداماتی است که می‌توان در جهت رشد استعداد و توانایی این برگزیدگان انجام داد.

وی خطاب به نخبگان حاضر در این نشت عنوان کرد: علاوه بر پرداختن به تحصیل و انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی خود، نخبه‌یاب بنیاد نخبگان باشید و استعدادها را در عرصه دانش‌آموزی و دانشجویی شناسایی کرده و به مسیر رشد و شکوفایی رهنمون کنید.

دستیار ویژه رئیس بنیاد ملی نخبگان گفت: برنامه این است که یک استعداد به یک نخبه تبدیل شود و ظرفیت بالقوه به یک اثرگذاری مفید برسد. با شناسایی استعداد، مسیر نخبگی را طراحی کنیم و او را به یک انسان اثرگذار بارز تبدیل کنیم.

وی همچنین خاطر نشان کرد: رشد یک انسان نخبه باید جامع و همه جانبه باشد تا بتواند اثرگذاری موثری در جامعه داشته باشد و با رشد مهارتی از تک بعدی بودن خارج شده و در کار گروهی و حل مسئله پیشرفت کند..

در این نشست همچنین محمدعمار امینی؛ مدیرکل دفتر طرح و برنامه بنیاد ملی نخبگان نیز در تبیین سیاست‌های جدید بنیاد ملی نخبگان با اشاره به موضوع اشتغال نخبگان گفت: چندین برنامه جذب برای اشغال نخبگان وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به جذب در دستگاه‌های دولتی، خوداشتغالی و جذب در بخش خصوصی اشاره کرد.

وی افزود: جذب به‌عنوان هیات علمی دانشگاه‌ها مناسب همه افراد و استعدادها نیست. در حال حاضر ۷۰۰ شرکت درخواست جذب نخبگانی دارند و لازم به ذکر است که مجموعه‌های خصوصی بیشتر از مجموعه های دولتی قدر نیروی نخبه را می‌دانند و نیروهای متخصص و مبتکر در بهترین مکان با بهترین بهره‌وری به کارگیری می‌شوند.

مدیرکل دفتر طرح و برنامه بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: کار در دستگاه دولتی نیازمند تاب‌آوری نخبگان است. در موضوع اشتغال نخبگانی و حمایت تسهیلاتی نکته مهم جذب شدن در نقطه‌ای اثرگذار است.

وی در ادامه در رابطه با بکارگیری ایده‌های نخبگانی در امور جاری کشور اظهار کرد: با تشکیل هیات‌های اندیشه‌ورز نخبگانی در هر استان، موضوع مشاوره نخبگانی به مسئولین رواج یافته و با بازدید از رونق ایجاد شده در امر تولید، صنعت و کشاورزی انگیزه ادامه تلاش در بین مسئولین و جامعه نخبگانی رو به افزایش است.

امینی عنوان کرد: در حال حاضر مسائل متعددی در دولت سیزدهم عنوان شده که نیازمند راهکارهای نخبگانی است. شایسته است نخبگان از مجموعه‌های تولیدی آسیب‌پذیر یا چالش‌زا بازدید کرده و در سطح خود راهکارهایی را برای رونق تولید به این واحدهای استانی ارائه دهند.




 ***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید
.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 169014
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید