بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/05/22 - 09:28
  • - تعداد بازدید: 355
  • - تعداد بازدیدکننده: 353
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد:

خانواده مهمترین نهاد برای هدایت استعدادهای تحصیلی است

کارگاه «نقش والدین در انتخاب مسیر صحیح زندگی دانشگاهی مستعدان برتر» به همت بنیاد نخبگان خراسان شمالی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ به منظور آشنایی والدین دانش‌آموزان ممتاز بجنورد با نحوه انتخاب رشته و معیارهای صحیح آن، کارگاهی با عنوان نقش والدین در انتخاب مسیر صحیح زندگی دانشگاهی مستعدان برتر به همت بنیاد نخبگان خراسان شمالی و با همکاری دانشگاه بجنورد برگزار شد.

در این کارگاه، ملاحت امانی؛ عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه بجنورد، به اهمیت نقش والدین در روند انتخاب رشته اشاره کرد و گفت: امروزه شرایط با گذشته تفاوت بسیاری کرده و دیگر خانواده‌ها فقط مسئول ایجاد شرایط رفاهی مناسب برای فرزندان خود نیستند؛ بلکه باید در تمامی مراحل زندگی و انتخاب‌های فرزندان، نقشی پررنگ و مؤثر داشته باشند.

وی با بیان اینکه امروزه با اهمیت یافتن تحصیلات دانشگاهی در هر شغل، وظایف خانواده‌ها نیز بیشتر است، افزود: البته منظور حضوری آگاهانه است نه تحمیلی و اجباری و یا با هدف‌های غیرمتعالی مانند چشم و هم‌چشمی یا تحقق رؤیاهای ازدست‌رفتة خود. باید دانست بستر خانواده محل نقش‌گیری شخصیت و شکوفایی استعدادها و شکل‌گیری علایق انسان‌هاست و هیچ شخصی بهتر از والدین، از اخلاق و روحیات و توانایی‌های فرزند آگاهی ندارد و این امر می‌تواند به خودآگاهی فرزندان کمک بسیاری کند.

امانی ادامه داد: بحث، انتخاب رشته توسط والدین نیست چراکه این خود فرد است که باید تصمیم نهایی را بگیرد بلکه موضوع، اهمیت و نقش خانواده در کمک به فرزند در این انتخاب مهم و سرنوشت‌ساز است. در شرایط فعلی، خانواده‌ها بیشتر روی رشته‌هایی تمرکز دارند که آینده و بازار کار و صدالبته درآمد خوبی عاید فرزندانشان کند. به عبارت بهتر، سعی دارند فرزندانشان به سمت شغل‌های دولتی سوق پیدا کنند که این امر موجب رشد فزاینده‌ رشته‌هایی شده که بعد از مدتی با اشباع آنها مواجه شده‌ایم.

عضو هیئت علمی دانشگاه بجنورد یادآور شد: در دهه‌های قبل که شغل‌های مهندسی انتخاب اول بودند و درآمد بالایی داشتند، خانواده‌ها با تحمیل رشته‌های مهندسی، ندانسته موجب سردرگمی فرزندانشان شدند درصورتیکه فرزندانشان در این زمینه هیچ علاقه و استعدادی نداشتند. با اشباع این رشته‌ها، در حال حاضر رشته‌های پزشکی جای رشته‌های مهندسی را گرفته‌اند که صدالبته با توجه به تعداد ظرفیت‌های دانشگاهی رشته‌های پزشکی، حدود ۸۰ درصد دانش‌آموزان رشته‌های تجربی حتی نمی‌توانند وارد دانشگاه شوند و بهترین روزهای عمر خود را در حسرت دکتر شدن پشت کنکور می‌گذرانند، غافل از اینکه کم‌کم این رشته‌ها نیز دارند از رونق می‌افتند.

وی در پایان تاکید کرد: بهتر است قبل از تحمیل رشته‌های خاص به فرزندان، بیشتر روی توانایی‌ها، مهارت‌ها و علایق فرزندان دقت کرده و بعد از این مرحله در مورد شرایط، بازار کار و آیندة شغلی رشته‌های مختلف اطلاعات درستی کسب و آن را با فرزندان به اشتراک گذاشت تا بتواند بهترین انتخاب را داشته باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 160557
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین