بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/12/10 - 12:10
  • - تعداد بازدید: 1114
  • - تعداد بازدیدکننده: 1079
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در گفت‌وگوی معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان با خبرگزاری تسنیم مطرح شد:

جزئیات طرح حمایت از جذب برگزیدگان المپیادهای دانش‌‏آموزی و رتبه‏‌های‌برتر آزمون سراسری

به گفته معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در طرح دکتر اژه‌ای، از بدو ورود دانشجویان بعد از کنکور سراسری در دانشگاه تا پایان دانش‌آموختگی آنها در دوره دکتری تخصصی و پسادکتری از آنها حمایت می‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سید محمد صادق‌موحد؛ معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: در طرح "زنده یاد دکتری اژه‌ای" از جذب برگزیدگان المپیادهای دانش‌‏آموزی و رتبه‌‏های برتر آزمون سراسری در رشته‏‌های اولویت‌‏دار کشور (طرح دکتر اژه‌ای) حمایت می‌شود. این طرح از سال گذشته در بنیاد ملی نخبگان مطرح شده و در این زمینه با کمک دوستان اتاق فکرهایی را تشکیل دادیم.

وی گفت: در تابستان گذشته یک توافق‌نامه سه‌جانبه‌ای بین بنیاد ملی نخبگان، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری منعقد شد که از بدو ورود دانشجویان بعد از کنکور سراسری در دانشگاه، طرحی را برای آنها تا پایان دانش‌آموختگی آنها در دوره دکتری تخصصی درنظر بگیرد.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان خاطرنشان کرد: البته خروج این افراد از این طرح نیز به منظور راه‌اندازی کسب و کارهای دانش بنیان، به منظور جذب در نهادهای فناورانه و به منظور جذب در دستگاه های اجرایی در این طرح دیده شده است. در سال تحصیلی جاری 1401-1402 براساس ارزیابی‌های انجام شده، رشته‌های هدف درنظر گرفته شده، به رشته‌های علوم پایه مثل آمار، ریاضیات،‌ زمین‌شناسی،‌ زیست‌شناسی و گرایشات، فیزیک و گرایشات، شیمی و ... محدود شدند.

موحد ادامه داد: بخشی از آن نیز به رشته‌های علوم انسانی بازمی‌گردد که به طور مشخص امسال رشته‌هایی مثل ایران‌شناسی،‌ باستان‌شناسی، تاریخ، جامعه‌شناسی، جغرافیا، زبان و ادبیات عربی و فارسی، علوم تربیتی، فقه و مبانی حقوق اسلامی، فلسفه و معارف اسلامی است و دسته سوم نیز رشته‌های مربوط به مهندسی کشاورزی بودند که با بررسی‌های متعددی به نوعی رشته‌های هدف از رشته‌های اولویت‌دار تلقی شدند یعنی رشته‌هایی که نیاز کشور است اما به دلایلی به نظر می‌رسد که رتبه‌های برتر کنکور و بچه‌هایی که حائز رتبه‌های برتر المپیاد هستند مایل به انتخاب این رشته‌ها نیستند که اغلب ناظر به فقدان شفافیت آینده شغلی است.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد:‌ البته کمیسیون راهبری که طراحی شده است می‌تواند فهرست رشته‌های هدف را رصد کرده و آنها را اصلاح کند. این دانشجویان در صورتی که پویایی داشته باشند در طی سال تحصیلی یک بسته توانمندسازی در اختیار آنها قرار می‌گیرد و یک راهبری نیز برای آنها تعریف می‌شود و در طی یکسال هزینه‌های برنامه‌‌های توانمندسازی را تا یک سقفی که بنیاد ملی نخبگان تعیین می‌کند، در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

وی گفت: تسهیلاتی به منظور انجام فعالیت‌هایی که "فعالیت‌های دستیاری یا همکاری‌های اجرایی" نامیده می‌شود در اختیار آنها قرار می‌گیرد اگر این دوستان بعد از دانش‌آموختگی خود در مقطع کارشناسی، علاقه‌مند به راه‌اندازی کسب‌و‌کاری باشند، تسهیلات راه‌اندازی کسب و کارهای دانش بنیان که مطابق با یک مقرراتی است با همکاری معاونت علمی در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: اگر دانشجویان به پایان دوره دکتری تخصصی خود برسند و بخواهند وارد دوره پسادکتری بشوند بنیاد ملی نخبگان تسهیلاتی را برای آنها درنظر می‌گیرد و اگر شرایط پویایی را داشته باشند برای جذب در دستگاه‌ها یک مسیر ویژه‌ای را برای آنها در نظر گرفتیم.

موحد تأکید کرد: چنانچه دانشجویان بعد از پایان دوره دکتری تخصصی خود به هردلیلی نتوانستند شغلی را پیدا کنند که دریافتی آنها معادل استادیار پایه یک دانشگاه باشد، یک صندوق بیمه‌ای تأسیس می‌شود که پوشش صندوق حمایتی بیمه درآمد است و حداکثر به مدت زمانی که درطی دوران تحصیلی خود پویایی داشته باشد، مابه‌التفاوت کسری درآمدش را دریافت می‌کند و از سوی دیگر بنیاد ملی نخبگان و وزارت علوم سازوکاری را طراحی کردند که نهایتاً اگر بتوانند پویایی خود را حفظ کنند به عنوان یک عضو هیئت علمی در دانشگاه‌های کشور جذب شوند.

***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 164634
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید