بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/09/09 - 12:14
  • - تعداد بازدید: 15671
  • - تعداد بازدیدکننده: 13731
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان:

فرد نخبه نمی‌تواند نسبت به آینده کشورش بی‌تفاوت باشد/ نخبه یک کنشگر فعال تعبیر می‌شود

سید محمدصادق موحد گفت: به فردی نخبه گفته می‌شود که به مرحله اثرگذاری رسیده باشد چنین فردی نمی‌تواند نسبت به آینده کشور خود بی تفاوت باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، سید محمدصادق موحد؛ معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب مفهوم نخبگی را از یک مفهوم انتزاعی به یک مفهوم عینی که وجوه فردی و اجتماعی دارد تبیین کرد، گفت: نخبه یک کنشگر فعال تعبیر می‌شود و در گام نخست فردی است که دارای استعداد، هوش و پشتکار است.

وی افزود: اگر فردی که دارای استعداد است، در مسیر تعالی مبتنی بر ارزش‌های دینی و جهان بینی توحیدی استعدادها و ظرفیت خود را شکل دهد، نخبه محسوب می‌شود. بنابراین به فردی نخبه گفته می‌شود که به مرحله اثرگذاری رسیده باشد و اساسا چنین فردی نمی‌تواند نسبت به آینده کشور خود بی تفاوت باشد.

معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر این موضوع که نخبه کسی است که در زیست بوم جامعه، نقشی فعال را ایفا می‌کند اظهار کرد: فردی می‌تواند واقعا نخبه باشد که در کنار مردم خود باقی مانده باشد. البته ماندن در کنار مردم لزوما به معنای حضور فیزیکی نیست زیرا هر فرد می‌تواند از فضای بین‌المللی برای کسب توانمندی خود استفاده کند.

وی نخبه اثرگذار را فردی دانست که به کشور خود کمک می‌کند و بیان کرد: رسیدن به ظرفیت‌ها در یک فرد تا اینکه او را به نخبه تبدیل کند یک موضوع چند وجهی است. بخشی از آن ریشه در تربیت او از خردسالی تا بزرگسالی دارد. به طور مشخص در آموزش و پرورش باید فضایی شکل بگیرد که در کنار تحصیلات فردی، به مهارت‌های پایه و اثرگذاری نخبگانی و همچنین خلاقیت توجه شود.

موحد افزود: بخش دیگری از استفاده از ظرفیت نخبگی یک فرد، شناسایی، هدایت، آموزش و توانمند سازی او در زمان حضور در دانشگاه‌ها و تحصیلات عالی است. در واقع باید هدایت گری در مسیر تاثیرگذاری صورت بگیرد تا فرد در حوزه تخصصی خود توانمند شود و در مسیری که استعداد دارد، موفق شود که این مهم نیازمند یک بازنگری بنیادین در برنامه آموزش عالی کشور دارد.

معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان کشور معیار سنجش افراد نخبه و اثرگذار را حل مسئله عنوان کرد و گفت: حل مسئله یک موضوع کلیدی است که در بنیاد ملی نخبگان سعی کرده‌ایم با یک نگاه جامع نگر به آن توجه داشته باشیم.


***

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 162345
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید