نشست نخبگانی «بررسی تراز انرژی کشور؛ ارائه راهکار برونرفت از ابرچالشهای این حوزه» با حضور جمعی از سرآمدان و متخصصان این حوزه به همت دفتر توسعه اثربخشی و اثرگذاری سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ به منظور شناسایی بهتر و دقیقتر مشکلات و راههای برونرفت از چالشهای حوزه انرژی، نشست نخبگانی «بررسی تراز انرژی کشور ارائه راهکار برونرفت از ابرچالشهای این حوزه» با حضور جمعی از سرآمدان و متخصصان این حوزه در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
در این نشست، پیرامون وضعیت تاریخچه تولید حاملهای انرژی در ایران، چشمانداز تولید و مصرف و سناریوهای مختلف مصرف نکاتی ارائه و نمونهای از تنوع سبدهای عرضه انرژی کشورهای مختلف و در نهایت ابرچالشهای اجماعشده در حوزه انرژی شامل ناترازی تولید و مصرف انرژی و خام فروشی تشریح شد.
درادامه راهکارهای انتقال یارانه (حدود 35 میلیارد دلار) از ابتدای زنجیره به انتهای زنجیره و همچنین ایجاد حکمرانی یکپارچه در حوزه انرژی پیشنهاد شد.
علاوه بر این، بررسی حوزه آب همراه با انرژی امری ضروری و نبود آب کافی برای تولید انرژی و نبود انرژی کافی برای بازتولید آب در آینده از مشکلات جدایی این دو حوزه برشمرده و علت عقبماندگی در حوزه تجدیدپذیر علیرغم آشنایی همگانی، واقعی نبودن هزینه خرید انرژی برشمرده شد.
در این نشست، خروج سازمان استاندارد از حالت تشریفاتی و تبدیل شدن آنها به سازمانی با اختیارات اجرایی امری الزامی برای جلوگیری از مسائلی چون کاهش استانداردهای سوخت به دلیل عدموجود نهاد ناظر عنوان شد و مواردی مانند لزوم منطقی کردن قیمت حاملهای انرژی و توجه به مسائل زیست محیطی روز دنیا مانند ارزیابی ردپای کربن و کاهش کربن دی اکسید در فرایند تولید محصولات از جمله سیاستگذاریهای قابل توجه توصیف شد.
در ادامه به لزوم بررسی طرحهای صرفهجویی شکستخورده گذشته مانند افزایش بهرهوری موتورخانهها و سایر طرح های ماده 12 و فعالیت نیروگاههای با راندمان پایین اشاره شد.
همچنین در این جلسه، افزودن مسائل زیست محیطی به بررسی مسائل انرژی به صورت توامان و تنوع بخشی و ارتقای حاملهای انرژی با توجه به اقلیم ضروری توصیف شد.
تعدیل بروکراسی های موجود، توجه جدی به حوزه تجدیدپذیر و ارتقای سهم آن به 12 هزار مگاوات، تعیین تکلیف هر چه سریعتر وضعیت فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی برای حفظ تولید و مدلهای مختلف قیمتگذاری از تولید تا مصرفکنندگان، توجه به مسئله انرژی به عنوان پایه اصلی اقتصاد و صنعت کشور، تنوعبخشی سبد انرژی، تقویت نقش بخش خصوصی در طرحها، شناسایی درازمدت کلانروندهای انرژی، لزوم توجه به جنبه اقتصادی، زیستمحیطی، اجتماعی و بازگشت سرمایه در مسیری که برای طرحهای بهینهسازی طراحی میشود، تقسیم راهکارها به کوتاهمدت با توجه به راهکارهای محلی درونسازمانی و درازمدت به صورت طرح اصلی و فراسازمانی از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست بود.
***
ما را در شبکههای اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.
نظر دهید