استاندار بوشهر گفت: حمایت از نخبگان و فراهم کردن شرایط برای رشد و ارتقای آنها از مهمترین اولویتهای کاری مدیریت ارشد استان است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، احمد محمدی زاده در دیدار با نخبگان، سرآمدان و مستعدان برتر اظهار کرد: نخبگی از نعمتهای خداست و خیلیها از آحاد جامعه از این نعمت برخوردار هستند اما این جامعه، خانواده و مسئولان هستند که باید شرایط شکوفایی آنها را فراهم کنند.
وی بیان کرد: این وظیفه ما مسئولان است که شرایط را برای نخبگان و استعدادهای برتر روان سازی کنیم تا زمینه شکوفایی هرچه بیشتر آنها فراهم شود و در مقابل هر کوتاهی باید پاسخگو باشیم.
محمدی زاده تاکید کرد: بطور قطع اگر شرایط برای شکوفایی نخبگان فراهم نشود پیامدهای استفاده نکردن از این ثروتها و سرمایه های ملی در حل مسائل اساسی متوجه کشور میشود.
وی اضافه کرد: در زمان حاضر مسائل نخبگان، نخبه پروری و استفاده از استعدادهای این قشر در حوزه پارک علم و فناوری، دانشگاهها، بنیاد ملی نخبگان، خانه خلاق و قرارگاه دانش بنیان استان بوشهر بررسی و دنبال میشود به همین دلیل نیاز است پیوستگی و هم افزایی در این بخشها بیشتر ایجاد شود.
وی یادآور شد: همانطور که دانشگاهها محل استعداد یابی و نخبه پروری هستند و بیشتر نخبهها از محیط های دانشگاهی به شمار میروند باید تلاش کرد از محیطهای غیر دانشگاهی نیز افراد نخبه ای شناسایی شوند.
استاندار بوشهر ادامه داد: نخبگان در مزرعه دانشگاهها پرورش یافته و پس از آن این نوبت ما است که بتوانیم آنان را در پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان سازماندهی، ساماندهی، حمایت و زمینه را برای حل مسائل اساسی و رشد و توسعه این استان فراهم کنیم.
وی ادامه داد: دانشگاهها محیط نخبه پروری و پارکهای علم و فناوری، مراکز رشد و شرکتهای دانش بنیان فضایی هستند که باید در بدنه اجتماعی برای حل مسائل، تامین نیازها و رشد و پیشرفت جامعه، استان و منطقه سازماندهی شوند.
استاندار بوشهر بر ایجاد دستیاری نخبگی برای دستگاههای اجرایی تاکید کرد و گفت: هرچند مدیران بسیاری از مسائل در حوزه آب، پساب، نفت، گاز و پتروشیمی، اقتصاد دریا محور، صنایع دریایی، آبزی پروری، زیست بوم و زیست فناوری را میدانند اما حضور نخبگان و طرح مساله از طرف آنان منجر به حساسیت و دقت عمل بیشتر مسئولان میشود.
وی تاکید کرد: در همین ارتباط معاون توسعه مدیریت با کمک رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر براساس برنامه ریزی مشخص برای هر دستگاه اجرایی یک نخبه را متناسب تخصص این دستگاه انتخاب کنند و در گامهای بعدی نیز شرایط استخدامی آنها فراهم شود.
محمدی زاده گفت: شرکتهای دانش بنیان باید حول مزیتهای نسبی استان بوشهر از جمله حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع دریایی، اقتصاد دریا محور، میگو، ماهی در قفس و پروش ماهی در ساحل فعال شوند.
وی در باره پرورش ماهی در قفس گفت: در زمان حاضر هفت تا هشت هزار تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر وجود دارد که براساس برنامه ریزی انجام شده تا ۱۵ روز آینده حداقل هزار تن قفس جدید در این استان راهاندازی میشود.
استاندار بوشهر اظهار کرد: با توجه به اینکه کشور در تامین بسیاری از مواد اولیه غذایی وابسته است، جامعه نخبگانی باید در این زمینه تلاش کنند تا کشور به استقلال برسد.
وی با اشاره به بحث هوشمند سازی گفت: هوشمند سازی دانش جدید و نوپایی است که در عرصههای مختلف امروز خودنمایی کرده و باید به آن پرداخته شود.
استاندار بوشهر تاکید کرد: امروز مشکل این استان منابع نیست و ظرفیتهای زیادی وجود دارد که باید برای رشد و توسعه از آنها بهره لازم گرفته شود.
محمدی زاده بر ضرورت شناسایی نخبگان در بحث کارآفرینی، ظرفیتهای تولیدی، سازماندهی فردی و جمعی در قالب شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد.
وی در باره تامین زمین و ساخت کارگاه مناسب برای شرکتهای دانش بنیان افزود: دانشگاه آزاد واحد عالیشهر با توجه به فضا و امکاناتی که در اختیار دارد محل مناسبی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان است.
استاندار بوشهر ادامه داد: همچنین در شهرک صنعتی شماره ۲ نیز تعدادی واحدهای کوچک ۲۰۰ متری ساخته شده که تلاش می شود در اختیار شرکتهای دانش بنیان برای فعالیت و ایجاد یک سرمایه قرار داده شود.
وی تاکید کرد: تمام تلاش مدیریت ارشد استان بوشهر این است که امسال با ارائه برنامه از سوی کارگروهها اتفاق خوبی برای شکل گیری شرکتهای دانش بنیان با محوریت نخبگان در این استان رخ دهد.
محمدی زاده همچنین مساله کاهش ازدواج، افزایش طلاق و کاهش فرزندآوری را از جمله مشکلات اجتماعی امروز عنوان کرد که می طلبد جامعه نخبگانی استان در این زمینه نیز ورود کنند چرا که امروز زیرساختهای این استان برای حضور سه میلیون نفرجمعیت فراهم است اما امروز جمعیت استان کمتر از این آمار است.
وی همچنین بر ضرورت ایجاد زنجیره ارزش در شرکتهای دانش بنیان تاکید کرد.
نظر دهید