رضائی گفت: مستاصل شدن از هیجانهای خویش و بی اطلاعی از چگونگی مقابله با شدت آنها، ناخوشایندترین تجربۀ شخصی است.
در این وبینار، سجاد رضائی؛ عضو هیئتعلمی گروه روانشناسی دانشگاه گیلان گفت: هیجان یک پدیده طبیعی است که تغییراتی در جسم (فیزیولوژی) و ذهن به وجود میآورد.
وی با تشریح ابعاد مختلف جسمی، شناختی، کارکردی هیجان، به بیان مثالهایی از هیجان پرداخت و افزود: هیجان به زندگی رنگ، طعم و روح میبخشد و میتواند وسیله همبستگی افراد شود.
رضائی ادامه داد: هیجان، پایه و اساس هنر است و حتی میتواند نیروی اضافی تولید کند یا موجب اتلاف نیرو شود؛ میتواند به اعمال یاریرسان یا آسیبزا، منجر شود و میتواند عقل و منطق را تحت الشعاع قرار دهد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه گیلان با اشاره به اهمیت مدیریت هیجان، تصریح کرد: برخورد صحیح با موقعیتها و کنترل خشم در مواقع عصبانیت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی تأکید کرد: هرچه توانایی مدیریت هیجانی بیشتر باشد، فرد میتواند اطلاعات مربوط به پایه و اساس سلامتی، یعنی شادی را جمعآوری کرده، اولویتبندی وپردازش کند و در مواجهه هیجانات نامطلوب آنها را اعتباریابی نماید و اجازه ندهد اثرات پایدار در خلق ایجاد کند.
عضو هئتعلمی دانشگاه گیلان ادامه داد: مدیریت هیجان کمک میکند فرد با شناخت هیجانات خود و دیگران، نیازهای آنان را درک کرده و حداقل با همدلی به آنان یاری برساند. علاوه بر آن، این عامل سبب افزایش مسئولیتپذیری هیجانی نیز خواهد شد.
رضائی یادآور شد: تحقیقات نشان داده است مستاصل شدن از هیجانهای خویش و بی اطلاعی از چگونگی مقابله با شدت آنها، ناخوشایندترین تجربۀ شخصی است. در نتیجه برخی از افراد به روشهای دردسرساز برای دفع حالات نامطلوب هیجانی روی میآورند.
در پایان مهارت و تکنیکهای تنظیم هیجان در وبینار آموزشی که شامل «توجه آگاهانه نسبت به هیجانات بدون قضاوت در مورد آنها»، «رویایی با هیجان»، «عمل کردن بر خلاف امیال شدید هیجانی» و «حل مسئله» تشریح شد.