بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/09/14 - 11:46
  • - تعداد بازدید: 918
  • - تعداد بازدیدکننده: 882
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در میزگرد خبری ایرنا بررسی شد (۳)

بنیاد ملی نخبگان در موضوع استخدام نخبه‌ها چه رویکردی را در پیش گرفته است؟

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان معتقد است، افرادی که شایسته نیستند هیچ‌گاه نمی‌توانند بر شایستگان حکومت کنند؛ بنابراین نیاز است در لایه نخبگانی، تصمیم‌گیری و اثربخشی جدی، ریل‌گذاری و خط مشی‌گذاری حتما از نخبگان استفاده شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ خبرگزاری ایرنا با برگزاری میزگردی با حضور سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و همراهی فرشاد سلیمانی سرپرست معاونت توسعه و مدیریت این مجموعه مسائل، چالش ها، تغییر و تحولات و برنامه های در دست اقدام این مجموعه را واکاوی کرده است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و سرپرست معاونت توسعه و مدیریت این مجموعه با بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در میزگردی خبری، بسیاری از مسائل نخبگان از جمله تغییر رویکرد این بنیاد در دوره جدید مدیریتی در شناسایی، جذب و حمایت از نخبگان، آخرین وضعیت طرح «شهاب» یا همان شناسایی و هدایت استعدادهای برتر کشور تا برنامه های جدید این مجموعه، آخرین وضعیت استخدامی نخبگان در دستگاه های اجرایی، بودجه بنیاد، مسکن و سربازی آنها را با ایرنا در میان گذاشتند.




دو بخش این میزگرد تاکنون به شرح ذیل تاکنون تقدیم مخاطبان شده است.

سیدافقهی: مردم را برای شناسایی نخبگان پای کار می‌آوریم+ فیلم

هدف‌گذاری شناسایی و پرورش ۱۵۰ هزار نخبه دانش‌آموز در کشور+فیلم

سیدسلمان سیدافقهی در میزگرد خبری ایرنا با بیان اینکه، اشتغال نخبگان در دستگاه های اجرایی یک بحث مفصل و پیچیده ای است، گفت: بنده معتقدم چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است، چراکه بالاخره گام اول یک حکومت و کشور این است که در لایه حاکمیتی از نخبگان خود استفاده کند.

وی تاکید کرد: به طورحتم افرادی که شایسته نیستند هیچ‌گاه نمی توانند بر شایستگان حکومت کنند؛ بنابراین نیاز است در لایه نخبگانی، تصمیم‌گیری و اثربخشی جدی، ریل گذاری و خط مشی گذاری حتما از نخبگان استفاده کنیم.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با تاکید بر اینکه، هیچ دولتی در هیچ جای دنیا خود را بی نیاز و مستغنی از نخبه نمی داند، افزود: بالاخره نخبه می تواند با یک مکانیزم و سازوکار از جمله استخدام وارد دولت شود یا می تواند در هیات علمی دانشگاهی مشغول شود و از طریق هیات علمی بعدا برای پذیرش مسوولیتی مامور به دولت شود.

مدیریت بهینه امور جامعه توسط دولت نیازمند بهره گیری از ظرفیت نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه یکی از بحث های سالیان اخیر کشور را شایسته سالاری عنوان کرد و با بیان اینکه، این واژه دقیقا در مقابل رانت خواری است، افزود: به طورحتم افرادی که با رانت بالا می روند، شایستگی، توانمندی، بضاعت علمی و اجرایی و مدیریتی ندارند.

سیدافقهی ادامه داد: اینها بواسطه ارتباطات رشد می کنند و در مقابل نیز یک عده که هیچ آشنا و پارتی ندارند نمی توانند رشد کنند. لذا اگر دولت به صورت نظام ‌مند زمینه حضور نخبگان و شایستگان و شنیده شدن صدای آنها را فراهم نکند، به وظیفه اصلی خود عمل نکرده و این یکی از وظایف اصلی دولت ها است.


وی گفت: پس یک بخش این است که دولتی که می خواهد جامعه و امورات آنها را مدیریت کند، باید حتما از طیفی باشند که تا جایی که می شود نخبه باشند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار کرد: البته یکسری کارها وجود دارد که ذاتا کارهایی است که هرچند لازم است اما نیازمند حضور یک نخبه نیست و کم اهمیت تر از جایگاهی همچون تصمیم گیری یا تصمیم سازی است، لذا به طور طبیعی ما باید نخبگان را در جایگاه هایی قرار دهیم که مهم، تصمیم ساز و اثرگذار باشند.

وی گفت: درحال حاضر تلاش دوستان در سازمان اداری و استخدامی کشور این بوده که بیایند جایگاه هایی را دربیاروند که این جایگاه ها مختص یک نخبه باشد و اینکه مثلا یک نخبه را بفرستیم دبیرخانه یک سازمانی دولتی که اصلا هدر دادن استعداد است و به معنای واقعی خیانت است.

همه جایگاه‌های دولت به تهران محدود نمی شود

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان درعین حال اظهار کرد: بلاخره جایگاه های دولت هم همه محدود به تهران نمی شود و خیلی از جایگاه های دولت در استانداری ها و شهرهای دیگر است که جایگاه های بعضا مهمی هم محسوب می شوند.

سیدافقهی گفت: یک نکته دیگر که اینجا باید به آن توجه کرد این است که هیچ وقت نمی شود یک نخبه را از همان روز نخست به عنوان مدیر یک بخش منصوب کرد چراکه یک بخش از علم مدیریت ذاتی است و بخش مهم دیگر نیز حاصل تجربه است.

این استاد دانشگاه افزود: بنابراین دولت مجبور است در دوره ای نخبگان را در سطح کارشناسان یا کارشناسان مسوول جذب کند که در حال حاضر این اتفاق در حال رقم خوردن است.

وی گفت: در همین جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی جایگاه هایی وجود دارد که حتی بعضا مدیریتی است، اما بالاخره باید این ملاحظه رعایت شود که یک نخبه باید فرآیند رشد را در مجموعه خود سپری کند.


سیدافقهی با تاکید بر رعایت سلسله مراتب در جذب نخبگان در دستگاه های اجرایی گفت: نباید فردای استخدام یک نخبه گفته شود این فرد بدون هیچ تجربه ای در جایگاهی نشسته که نیازمند ۲۰ سال سابقه کار است و این اتفاق در طیفی که شاید ما به آنها غیرنخبه ها می گوییم، نارضایتی ایجاد کند. پس رعایت این نکته هم بسیار مهم است یعنی یک توازن و عدم افراط و تفریط باید در این حوزه اتفاق بیافتد.

وی گفت: اگر بخواهم خلاصه عرایضم را بیان کنم، باید بگویم که باید از نخبه ها در دولت استفاده شود؛ اما نه هرجای دولت، بلکه جاهای خاصی در دولت و آن‌هم جایگاه هایی که اثربخش هستند.

سیدافقهی معتقد است: بکارگیری نخبگان در جایگاهی که اثربخشی ندارد، به دلیل اینکه از نخبه انتظار اثربخشی می رود، اشتباه است و اگر ما جایی یک نخبه را جذب کردیم و نخبه از اثربخشی لازم برخوردار نباشد، راه را اشتباه و به بیراهه رفته ایم.


***
ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.

برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 168585
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

سامانه ی گفتگوی آنلاین