بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/10/17 - 14:46
  • - تعداد بازدید: 44
  • - تعداد بازدیدکننده: 43
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به همت بنیاد نخبگان استان/

چهارمین نشست هیئت اندیشه‌ورز نخبگانی خراسان جنوبی با محوریت محیط زیست برگزار شد/ گسترش تعاملات نخبگان و دستگاه‌های اجرایی

چهارمین نشست هیئت اندیشه‌ورز نخبگانی با موضوع «حکمرانی آب، تغییر اقلیم و محیط زیست» به همت بنیاد نخبگان استان خراسان جنوبی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، چهارمین نشست هیئت اندیشه‌ورز نخبگانی با موضوع «حکمرانی آب، تغییر اقلیم و محیط زیست» با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان، دبیر هیئت اندیشه‌ورز و سایر اعضای این با محوریت بررسی هزینه‌های هدررفت آب در شبکه‌های توزیع و انتقال استان و امکان تأمین اعتبارات لازم برای کاهش آن، در محل شرکت آب و فاضلاب استان هیئت برگزار شد.

در این نشست، نصیریان، دبیر هیئت اندیشه‌ورز، به تشریح اقدامات و تصمیمات نشست‌های قبلی پرداخت و بر ضرورت مدیریت منابع آبی تأکید کرد.

وی با اشاره به اهمیت آب نامتعارف، آن را منبعی ضروری برای حفظ منابع آب شیرین دانست و افزود: مدیریت هدررفت آب از نکات جدی در مدیریت منابع آبی محسوب می‌شود.

 سارانی، مدیرکل آب منطقه‌ای استان، نیز از تدوین سند جامع آب استان با همکاری هیئت اندیشه‌ورز حکمرانی آب، تغییر اقلیم و محیط زیست خبر داد و تصریح کرد: تأمین اعتبار این سند به شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان پیشنهاد شده است.

گسترش تعاملات بین نخبگان و دستگاه‌های اجرایی

ایزدخواه، بر نقش هیئت‌های اندیشه‌ورز در گسترش تعاملات میان نخبگان دانشگاهی و دستگاه‌های اجرایی تأکید کرد و گفت: هدف این هیئت‌ها معرفی نخبگان و افراد صاحب‌فکر به دستگاه‌های اجرایی و ایجاد ارتباط در سطح تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری است.

نماینده شرکت آب و فاضلاب استان نیز گزارشی از وضعیت موجود توزیع آب و مدیریت فاضلاب ارائه داد و فرسوده بودن شبکه توزیع و نیاز به اصلاح آن، مدیریت فشار شبکه در زون‌های تعریف‌شده، محدود بودن محل و جانمایی منابع تولید، حفر چاه و انتقال آب از دشت‌های مجاور، مشکلات کیفی آب، نصب شیرآلات فشارشکن، مرمت ایستگاه‌های پمپاژ، جبران کسری آب روستاهای همجوار و کمبود حجم مخزن ذخیره را از جمله چالش‌های تأمین آب برشمرد.

چالش‌های کلی بخش آب استان

همچنین چالش‌ها و مشکلات اساسی دیگری از جمله تداوم خشکسالی و کم‌بارشی، عدم صدور مجوز حفاری توسط شهرداری، تصرفات غیرمجاز در حاشیه رودخانه‌ها، کمبود منابع آب سطحی و زیرزمینی، پایین بودن بهره‌وری آب، مطالبات پیمانکاران و افزایش فشار بر منابع آب زیرزمینی مطرح شد.

ضعف آگاهی عمومی درباره مسائل آب، کاهش بارندگی به ویژه به صورت برف، عدم توازن بین منابع و مصارف، تغییر اقلیم و تأثیر آن بر منابع آب نیز از دیگر چالش‌های اساسی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.

در پایان نشست، اعضای هیئت به تبادل نظر درباره راهکارهای حل مشکلات و مدیریت منابع آب استان پرداختند و مقرر شد نتایج این نشست در جلسه‌ای برای استاندار خراسان جنوبی ارائه شد.

**
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 175229
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

سامانه ی گفتگوی آنلاین