همکاری ها و همافزاییهای در صنعت گیاهان دارویی؛ دستاورد بزرگی برای کشور در زمینه ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی رقم زده است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ صنعت کهن و اجدادی گیاهان دارویی و داروهای گیاهی در ایران نیازمند توجه و احیای فناورانه است. یعنی صنعتی سنتی که باید با استفاده از فناوری های مدرن توسعه یابد و دوباره بازار خود را رونق دهد. اشتغالزایی، 600 هزار نفری در این زمینه با تکمیل زنجیره ارزش آن، یکی از مهمترین گامهایی است که برای احیای این صنعت برداشته شده است.
اقداماتی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری دستگاه های ذیربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی در این حوزه انجام و با افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی و توسعه زیرساخت های زنجیره ارزش صنعت گیاهان دارویی از کشت تا تولید، بیش از 600 هزار اشتغالزایی در این حوزه فراهم آمده است.
از دیگر برنامه های اجرا شده در این حوزه حمایت از توسعه کشت گیاهان دارویی مقاوم به کم آبی و گیاهان دارویی متناسب با شرایط اقلیمی کشور از جمله مورینگا، گوار، سالیکورنیا در مناطق محروم کشور است که به اشتغالزایی مناطق کم برخوردار کمک کرده است. این کار زیرساخت های توسعه صنایع دانش بنیان حوزه صنعت گیاهان دارویی را فراهم می کند.
در حال حاضر بیش از 800 شرکت خلاق و دانشبنیان تولید کننده محصولات و فرآوردههای گیاهی و طبیعی مشغول به فعالیت هستند که به طور مستقیم بیش از 20 هزار فرصت شغلی در این حوزه ایجاد کردهاند.
نظر دهید