یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: پیشنهاد دادهایم ایدهها و طرحهای رویداد گفتاورد ملی نخبگان با کاندیدای ریاست جمهوری مطرح شود، تا ظرفیتی ایجاد شود که کاندیدای ریاستجمهوری تحلیل خود را درخصوص رویکردهای پیشنهادی نخبگان در راستای حل مسائل اساسی کشور بیان کنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ یاسین کیخا معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در افتتاحیه نخستین رویداد گفتاورد ملی نخبگان در استان مرکزی که در دانشگاه اراک برگزار شد، با اشاره به ضرورت حضور نخبگان در فضای تصمیمسازی جامعه گفت: نخبه در لفظ عامیانه به فردی اطلاق میشود که اختراعی دارد و یا یک فناوری را توسعه داده، اما امروز در کشور یه فعالیت سطحی از نخبگان نیاز است که در حکمرانی و تصمیمسازی مشارکت داشته باشند و به موضوعات روی میز مانده جامعه مانند چند نرخی بودن ارز، تثبیت ارز و خلق نقدینگی پاسخ دهند.
وی افزود: اسفندماه سال 1400 مصوبهای در شورای وزیران تصویب شد که جذب نخبگان را در دستگاههای اجرایی تسهیل کرد و این بیانگر نگاه ویژه دولت مردمی به این قشر است. تنها نهادی که در کشور به غیر از مسیر آزمون استخدامی میتواند فردی را برای جذب رسمی در دولت معرفی کند، بنیاد ملی نخبگان است که این ظرفیت به واسطه شورای هیأت وزیران و اراده شخص شهید جمهور آیت الله رئیسی محقق شد.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ایران با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان هیأت امنایی اداره می شود و رئیس این هیأت رئیس جمهور است، تصریح کرد: در زمان دولت سیزدهم دو یا سه جلسه هیأت امنایی تشکیل شد که این امر نشان از اهتمام دولت مردمی به بحث نخبگان و نخبهپروری دارد.
کیخا با بیان اینکه جایزه بورس دانا از موضوعاتی بود که شخص رئیس جمهور آن را دنبال میکرد، گفت: اعطای بورس تحصیلی به نخبگان و استعدادهای برتر در مناطق محروم هدف این جایزه بود که این وظیفه به بنیاد نخبگان ملی به کمک بنیادهای استانی محول شد تا افراد نخبه مناطق محروم که حمایت نمیشدند، شناسایی و بورس دانا توسط رئیس جمهور به آنها اعطا شود، این در حالی است که سال گذشته رئیس جمهور شهید این جایزه را به صورت شخصی اعطا کرد.
وی ادامه داد: قرار بر این بود در گفتاورد ملی نخبگان، افرادی که برگزیده نهایی میشوند بیواسطه و مستقیمتر ایده و دغدغه خود را با رئیس جمهور مطرح کنند که این نشان میدهد اراده حاکمیت برای شنیده شدن و دیده شدن نخبگان بود در حالی که این حرکت قبلاً کمتر در کشور دیده شده بود، همچنین همایش ملی نخبگان سال گذشته میزبان استانداران کشور بود تا از این طریق هیأتهای اندیشهورز و یا گعدههای نخبگانی حرفهای خود را به حکمرانی منتقل کنند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه کشور درگیر سه یا چهار مسئله اساسی در سطح حکمرانی است و در رویداد گفتاورد، نخبگان نگرشهای خود را بیان میکنند، افزود: طرح ریزی گفتاورد ملی نخبگان از نیمه اردیبهشت آغاز شد و قرار بود در چهار مرحله برگزار شد. اکنون پیشنهاد دادهایم ایدهها و طرحها با کاندیدای ریاست جمهوری مطرح شوند و این ظرفیت ایجاد شود که فردی که میخواهد در جایگاه ریاست جمهوری قرار بگیرد قضاوت و تحلیل خود را درخصوص رویدکرهای پیشنهادی در راستای حل مسائل اساسی کشور بیان کند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: به عنوان نمونه در حوزه استفاده از منابع طبیعی دو رویکرد نخبگانی وجود دارد؛ رویکرد اول اعتقاد دارد منابع طبیعی باید به سمت تمرکز و تجمع هدایت شوند تا با شکلگیری صنایع بزرگ اقتصاد به سمت مطلوب حرکت کند. در نگاه دیگر اما باور بر اینست منابع طبیعی باید به صورت عادلانه صرف خلق فرصت برای عموم مردم شود تا مردم خودشان سیستم را بهرهور کنند. در این بین مسئله اصلی اینست که نخبه باید بتواند ظرفیتی ایجاد کند که منابع طبیعی کوچکمقیاس نیز امکان مشارکت مردمی داشته باشد. در بخش کشاورزی نیز بحثهای زیادی مانند زیستشهرهای مولد مطرح است که در آنها مشارکت مردمی در تولید در خٌردمقیاس مدنظر است. قرار است در این گفتاورد این فرصت ایجاد شود و نگرشهای متفاوت نسبت به یک چالش پیچیده بیان شود و مدیران در واقعیسازی این پاسخ مشارکت داشته باشند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.