شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینهای فراهم کرده تا تجهیزات کاربردی و بعضا گران قیمت آزمایشگاهی به اشتراک گذاشته شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، پژوهش و آزمون؛ نخستین و مهمترین گام برای توسعه اصولی و پایدار علمی و فناوری محسوب می شود و از صنایع بزرگ گرفته تا کسبوکارهای کوچک هم به انجام این آزمایشها نیاز دارند.
به همین دلیل چند سالی است که ایجاد واحد آزمایشگاهی و تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ و کوچک به یک اصل بدل شده است و پژوهشگران و متخصصان با کمک ابزارهای دقیق و آزمایشگاهی به توسعه آنها کمک می کنند. اما این کار نیازمند تسهیل دسترسی ها به تجهیزات و دستگاههای آزمایشگاهی با کیفیت و مرغوبی است که بتواند دستیابی به نتایج دقیق و انجام آزمایشهای موفق را تضمین کند.
شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم که از پیشتازان عرصه آزمایشگاهی در کشور است؛ با استفاده بهینه از فرصت دسترسی خود به آزمایشگاهها، مراکز پژوهشی و فعالان این حوزه، زمینهای فراهم کرده است تا تجهیزات کاربردی و بعضا گران قیمت آزمایشگاهی به اشتراک گذاشته شود.
این کار دو مزیت مهم دارد. یکی اینکه تولید تجهیزات آزمایشگاهی ایرانساخت را توسعه می دهد و دیگر اینکه دسترسی عموم و تخصصی به این دستگاهها و ابزارها را هموار می کند و پژوهشگران با کمک آنها آزمونهای دقیق تر و کاربردی تری ارائه می کنند.
بر همین اساس تاکنون 25 هزار و 760 تجهیز آزمایشگاهی توسط یک هزار و 305 مرکز و مجموعه آزمایشگاهی یا مرتبط با این حوزه به اشتراک گذاشته شده است. تجهیزاتی کاربردی در حوزههایی چون زیست فناوری، گیاهان دارویی، علوم شناختی، فضایی، حمل و نقل پیشرفته، سلول بنیادی و کشاورزی و محیط زیست، نفت، انرژی و نیرو، برق و الکترونیک، معدن، مواد، پلیمر، کشاورزی، مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی.
آزمایشگاه های متنوعی هم در این کار مشارکت دارند که از آن جمله می توان به آزمایشگاه های بخش خصوصی، آزمایشگاه های دانشگاه ها و پژوهشگاه ها اشاره کرد.
نظر دهید