بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/10/03 - 10:18
  • - تعداد بازدید: 1867
  • - تعداد بازدیدکننده: 71
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
با اعطای کرسی پژوهشی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی/

داروی ضد سرطان با فرمولاسیون جدید وارد بازار می‌شود

دارنده کرسی پژوهشی "تحقیق و پژوهش در حوزه طراحی و توسعه داروهای ضد سرطان بر مبنای فرمولاسیون های نانو پارتیکلی" از ورود داروی ضد سرطان جدید به بازار خبر داد.

~/Asset/News/News/Image/636000250174486176.jpg
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سودابه داوران محقق برجسته کشور در حوزه فناوری های نانو و دارنده کرسی پژوهشی "تحقیق و پژوهش در حوزه طراحی و توسعه داروهای ضد سرطان بر مبنای فرمولاسیون های نانو پارتیکلی" از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی درباره این کرسی پژوهشی اظهار کرد: این کرسی پژوهشی را به دنبال موفقیتی که منجر به اخذ مدال علمی یونسکو با عنوان مشارکت در توسعه علوم و فناوری نانو در جهان است کسب کردم و از آن زمان تا کنون حدود 5 طرح را در این حوزه به سرانجام رساندیم. آن چیزی که در این کرسی بیشتر مد نظر ما است دستیابی به روش های جدید در درمان سرطان است و در حال حاضر نیز بر روی تجاریسازی نتایج این طرح ها مشغول فعالیت هستیم.


داوران ادامه داد: با توجه به مطالعات و تست دارو ها بر روی نمونه های حیوانی و نتایج مثبتی که دریافت کردیم تحقیقات را بر روی نمونه های انسانی توسعه دادیم که نتایج آن نیز رضایت بخش بود. همچنین توسعه سیستم های دارورسان دو دارویی نیز یکی از اقداماتی بود که انجام شد. بر این اساس درمان بر اساس تلفیق داروهای شیمیایی و گیاهی دنبال می شود تا عوارض داروهای شیمیایی کاهش یافته همچنین بهره وری در جذب نیز افزایش یابد.



این پژوهشگر با اشاره به اینکه اثرات درمانی بر روی سلول های سرطانی مختلف بررسی شده بیان کرد: بهره گیری از حامل های دارویی نانو ساختار جذب دارو در سلول های سرطانی را افزایش می دهد، تحقیقات ما بر روی سرطان های ریه، دهانه رحم و تخمدان متمرکز شده است اما دارو بر روی رده های سرطانی دیگر هم جواب می دهد. با توجه به اینکه سرطان روده بزرگ در کشورمان رو به افزایش است تحقیقاتمان در این زمینه نیز آغاز شده است.



داوران همچنین درباره تجاریسازی دارو نیز بیان کرد: افرادی که داوطلبانه دارو را دریافت کردند به حدی رضایت داشتند که خواستار ادامه دریافت دارو بودند اما باید ابتدا مراحل قانونی دریافت مجوز دارو طی شود پس از آن دارو وارد بازار می شود بنابراین مراحل تجاریسازی و فاز تحقیقاتی همزمان در حال طی شدن است و مشکل ما در حال حاضر پروسه طولانی دریافت مجوز برای ورود به بازار است. این دارو با قیمتی کمتر از داروهای خارجی در بازار به فروش می رسد.



عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز درباره اثرات این دارو نیز گفت: این دارو مانع رشد سلول های سرطانی شده و درصد رشدشان را کاهش می دهد. در واقع سیستم دارویی سرطان را کنترل می کند و باعث افزایش طول عمر بیماران می شود حتی در مواردی که بیماری نیز پیشرفت داشته باشد استفاده از آن نتایج خوبی به همراه دارد. با توجه به این نکته که مراحل تولید داروی جدید پروسه ای طولانی است بنابراین با تغییر فرمولاسیون در داروهای موجود که پتانسیل بالایی داشتند اصلاح شیمیایی انجام شد تا بهره وری درمانی ارتقاء یابد.



وی در بخش پایانی سخنان خود کرسی های پژوهشی را فعالیتی مناسب برای اجرای طرح های پژوهشی هستنددانست و ابراز کرد: اعطای کرسی پژوهشی استراتژی مناسبی برای حمایت از محققان است تا با این حمایت طرح خود را به خوبی پیش ببرند. قطعا نیز نتیجه این فعالیت ها منجر به پیشرفت علمی کشور می شود و نتایج این تولیدات علمی در زندگی مردم نیز دیده خواهد شد. البته صندوق حمایت از پژهشگران و فناران معاونت علمی نیز با اعطای این کرسی پژوهشی گام مناسبی در حمایت از فعالیت های تحقیقاتی محققان کشور برداشته است که در فعالیت آنها اثربخش است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155459
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین