نخستین نشست شورای ادبی بنیاد ملی نخبگان با هدف بسترآفرینی و ایجاد اشتیاق در نسل جدید برای قدم گذاشتن به عرصه ادبیات با حضور اعضای این شورا برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نخستین نشست شورای ادبی بنیاد ملی نخبگان با حضور ایزد امجدی دبیر شورای ادبی بنیاد ملی نخبگان و مدیر کل دفتر پایش و شبکهسازی معاونت آیندهسازان بنیاد، مجتبی حاذق مدیر آفرینشهای ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، محسن شاهرضایی نویسنده و مدیرکل دفتر تکریم و الگوسازی نخبگان، بهزاد دانشگر نویسنده و عضو شورای ادبی بنیاد ملی نخبگان، حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران، مهدی قزلی رئیس خانه شعر و ادبیات و علی محمد مودب شاعر و ترانه سرا در محل بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.
در ابتدای این نشست، ایزد امجدی دبیر شورای ادبی و مدیرکل دفتر پایش و شبکهسازی معاونت آیندهسازان بنیاد به بیان مبنای روش شناسایی و رشد استعدادهای برتر ادبی در رویدادها و نهادهای معتبر پرداخت و درباره وظایف شورا و نحوه اجرای شیوه نامه «شناسایی، رشد و تعالی مستعدان برتر ادبی، هنری و مهارتی در مسیر نخبگی» مطالبی را ارائه کرد.
فضایی برای دست به قلم شدن کودکان
سپس مجتبی حاذق مدیر آفرینش های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و باشگاه رویش استعدادهای برتر ادبی نوجوان گفت: کودکان از هر سنی می توانند وارد کانون پرورش فکری کودکان در شهر و استان خود شوند و فعالیت های آموزشی خود را در زمینه ادبیات و شعر و نمایش آغاز کنند و به اصطلاح در کانون، کودکان می آموزند که چطور دست به قلم شوند.
حاذق در ادامه بیان کرد: حوزه فعالیت ما در کانون در دو حوزه شعر و ادبیات است که بسته به علاقه و استعداد کودکان و نوجوانان در هر کدام از حوزه ها استعدادها پرورش داده میشود.
فرصت مغتنم شناسایی مستعدان ادبی
محسن شاه رضایی دیگر عضو شو رای ادبی بنیاد ملی نخبگان نیز در صحبتهای خود ضمن بیان اهمیت شناسایی و توانمند سازی مستعدان ادبی و سابقه این اقدام در بنیاد ملی نخبگان، فرصت پیش آمده انجام این مهم را مغتنم برشمرد و پیشنهادات خود را برای بهتر شدن فرایندهای شناسایی و پشتیبانی مستعدان ادبی در قالب چند نکته بیان کرد.
ورود بنیاد ملی نخبگان به عرصه استعدادیابی در حوزه ادبیات
بهزاد دانشگر، نویسنده و عضو شورای ادبی بنیاد ملی نخبگان نیز ضمن اشاره به اهمیت ورود بنیاد ملی نخبگان به عرصه استعدادیابی در حوزه ادبیات تاکید کرد: یک فرد با استعداد در مسیر غیر مناسب نمی تواند به موفقیت برسد در حالی که یک فرد با استعداد متوسط در یک شرایط و مسیر خوب می تواند به موفقیت برسد و این موضوع اهمیت بستر آفرینی برای بروز استعداد ها را مشخص می کند.
حفظ کودکان در مسیر کودکی
حامد محقق معاون شعر و ادبیات داستانی خانه کتاب و ادبیات ایران نیز در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ کودکان در مسیر کودکی آنها افزود: اساتیدی که در کنار کودکان و نوجوانان قرار می گیرند باید کاملا با ارتباط گیری با کودک و نوجوان آشنا باشند و شاید بیش از اینکه نیاز باشد اینها در کنار اساتید برجسته حوزه ادبیات باشند لازم است در کنار کسانی باشند که حوضه فعالیتشان در ارتباط با کودک و نوجوان است تا تعلیم و تربیت آن ها با مشکل مواجه نشود.
این عضو شورای ادبی بنیاد گفت: بنیاد ملی نخبگان می تواند به عنوان یک نهاد حاکمیتی نقش مهمی در پیش برد اهداف کانون داشته باشد و با ارائه تسهیلات خود به افزایش علاقمندی بچه ها به مقوله ادبیات کمک کند.
اهمیت هدف بنیاد ملی نخبگان پس از شناسایی استعدادهای برتر
در ادامه مهدی قزلی رئیس خانه شعر و ادبیات نیز با اشاره به اهمیت هدف بنیاد ملی نخبگان پس از شناسایی استعدادهای برتر با اشاره به برنامه ریزی های پیش بینی شده برای آینده و نیز نقش بنیاد در مسیر پیشرفت این افراد اظهار داشت: گاهی توجه بدون وجود ساختار منطقی و فکری مناسب، مانع رشد طبیعی صاحب استعداد می شود.
وی در ادامه با اشاره به آسیب های رشد گلخانه ای و مصنوعی تاکید کرد: باید توجه داشت حوزه ادب و هنر با حوزه علم تفاوت های اساسی دارد که در حین اجرا لازم است به این تفاوت ها توجه شود.
حوزههای ادب و هنر با حوزه علم متفاوت است
علی محمد مودب، شاعر و ترانه سرا نیز در این نشست با اشاره به این نکته که حوزه علم با حوزه های ادب و هنر متفاوت است، گفت: از آنجایی که بنیاد یک سازمان حاکمیتی است، وظیفه خود می داند استعدادهای برتر را شناسایی کنند و تسهیلاتی در اختیار آنها قرار دهد و در این فرایند پها از ایشان پشتیبانی کند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت پرداختن به این حوزه استعدادی اضافه کرد: این تسهیلات می تواند علاقهمندی و اشتیاق در نسل جدید برای قدم گذاشتن در عرصه ادبیات را بیشتر کند.
شایان ذکر است، این نشست با اعطای احکام اعضای این شورا که به توشیح سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان رسیده بود، به پایان رسید.
برای دریافت شیوه نامه «شناسایی، رشد و تعالی مستعدان برتر ادبی، هنری و مهارتی در مسیر نخبگی» اینجا کلیک کنید.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.