از سال 95، فرآیند ایجاد شتابدهندههای زیستی با حمایت ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شتاب گرفت و در حال حاضر 23 شتابدهنده در کشور فعالیت میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ شتابدهندههایی که در حوزههای فناورانهای چون مواد اولیه دارویی، داروهای بیولوژیک و پیشرفته، واکسن، کشاورزی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی، پروبیوتیک و تجهیزات پزشکی فعالیت میکنند و سهم بالایی در ارتقای تولید این مواد در کشور دارند. محصولاتی راهبردی و حیاتی در نظام سلامت کشور.
شتابدهندهها مراکزی هستند که در کنار استارتاپها و شرکتهای نوپا قرار میگیرند و با تمرکز و سرمایهگذاری بر روی ایدههای قابل اجرا، درصدی از مالکیت آن را در اختیار میگیرند. در مقابل به گردانندگان پروژه آموزشهای لازم برای موفقیت بهتر و بیشتر را ارائه میکنند.
این مراکز چند سالی است که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهاندازی شدهاند و در گسترش حوزههای فناورانه مانند زیستفناوری، نانو، گیاهان دارویی، سلولهای بنیادی، لیزر، انرژی و غیره نقشی موثر ایفا می کنند.
یکی از عرصههای علمی و فناورانهای که از خدمات این شتابدهندهها بهره میبرند، فعالان حوزههای مختلف زیست فناوری هستند. ایدهمندانی که قصد فعالیت در حوزههایی چون دارو، واکسن، کشاورزی، صنایع غذایی و غیره دارند؛ اما چندان آشنایی با بازار و نحوه موفقیت در تقابل با رقبا را ندارند. شتابدهندهها در این مرحله وارد میدان می شوند و این شرکتها و مجموعهها را یاری میکنند.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با نگاه ویژه به این مراکز، درصدد است تا تعداد این شتابدهندهها را که در حال حاضر 23 مرکز است به 31 ستابدهنده برساند تا هم توزیع و پراکندگی آنها در کشور بهتر و در دسترستر شود و هم حوزههای متنوعتری را پوشش دهند.