صنعت راهبردی میتواند بهعنوان زیربنای رشد و توسعه اقتصادی، جایگاه ویژهای در دکترین امنیتی و توسعه مبتنی بر نوآوری ایفا کند. این صنعت میتواند از طریق سرریز دانش و نوآوری بهعنوان موتور محرک و پیشرانی قابل اعتنا در بومیسازی و انتقال فناوری کارکرد داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ صنعت راهبردی میتواند بهعنوان زیربنای رشد و توسعه اقتصادی، جایگاه ویژهای در دکترین امنیتی و توسعه مبتنی بر نوآوری ایفا کند. این صنعت میتواند از طریق سرریز دانش و نوآوری بهعنوان موتور محرک و پیشرانی قابل اعتنا در بومیسازی و انتقال فناوری کارکرد داشته باشد.
شناسایی طرحهای صنایع راهبردی در 2 حوزه اصلی
به دلیل اهمیتهای فراوان این صنعت، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری تلاش میکند راه را برای ورود نوآوریها به حوزه صنایع راهبردی با ایجاد بستری برای به کار بستن قابلیتهای فناورانه در نقاط کلیدی زنجیره این صنعت هموار کند.
مرکز طرحهای کلان ملی فناوری با هدف تحقق اهداف این معاونت، اقدام به شناسایی و حمایت از طرحهای فناورانه در 2 حوزه اصلی صنایع هوایی و سایر صنایع مرتبط کرده است.
سهم 83 میلیاردی معاونت
بررسیهای آماری نشان میدهد از مجموع 20 طرح حمایتشده از زمان آغاز به کار مرکز طرحهای کلان ملی فناوری، تمامی آنها در بازه زمانی سالهای 1392 لغایت 1400 مورد حمایت قرار گرفته است. مجموعا در حدود 189 میلیارد تومان اعتبار به منظور حمایت از طرحها مصوب شده است که از این میزان، رقمی در حدود 83 میلیارد تومان سهم معاونت بوده است.
همچنین بر مبنای پیشرفت پروژه و شاخصهای کلیدی عملکرد تعیینشده، تاکنون اعتباری در حدود 55 میلیارد تومان از سهم معاونت پرداخت شده است.
پیشتازی صنایع هوایی
بررسیها نشان میدهد از مجموع 20 طرح حمایتشده، صنایع هوایی 7 طرح و سایر صنایع، 13 طرح را به خود اختصاص داده است.
همچنین بررسی نسبت توزیع ریالی طرحها حاکی از آن است که از مجموع 189 میلیارد تومان اعتبار مصوب، بخش صنایع هوایی با رقمی در حدود 115 میلیارد تومان، بیشترین میزان ریالی حمایت را به خود اختصاص داده است.
تاکنون بیش از 97 درصد از حجم ریالی طرحهای سرمایهگذاری شده در این حوزه با موفقیت همراه بوده است.