بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/08/04 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 717
  • - تعداد بازدیدکننده: 333
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پژوهشگر حوزه مهاجرت مطرح کرد:

ضرورت توجه به سیاست‌های حمایتی بازگشت نخبگان ایرانی غیر مقیم

یک پژوهشگر حوزه مهاجرت با تاکید بر ضرورت توجه به سیاست‌های حمایتی به منظور جذب و حمایت از بازگشت نخبگان ایرانی غیر مقیم گفت: بازگشت دانش‌آموختگان و دانشجویان بین‌المللی در داخل کشور و همچنین نرخ بازگشت متخصصان ایرانی باعث ارتقای شاخص‌های نوآورانه و ارتقای وضعیت کشورمان در شاخص گردش نخبگانی خواهد شد.

~/Asset/News/News/Image/اقتصاد ایران.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ محمد هوشی پژوهشگر حوزه مهاجرت، با اشاره به ضرورت توجه به زیرساخت‌های جذب مهاجران ایرانی غیر مقیم به منظور رونق مهاجرت‌های بازگشتی گفت: الگوی کشور چین به عنوان یکی از موفق‌ترین نمونه‌های تحقق مهاجرت بازگشتی می‌تواند الگوی مناسب برای پیاده‌سازی سیاست‌های جذب قرار بگیرد.


وی با اشاره به این‌که آمارهای دقیقی از مهاجرت‌های بازگشتی ارائه نشده و این حوزه به آمارهای دقیق نیاز دارد افزود: گزارش ارائه شده مرتبط با متخصصان بازگشتی به کشور، در حوزه‌ها و سرفصل‌های گوناگون، نشان می دهد روزآمدی و ارائه آمارهای تحلیل شده و حمایت نهادهای اثرگذار در شناخت وضعیت ایران در جذب دانشجویان، نخبگان و پژوهشگران غیر مقیم ضرورت دارد.


رشد جمعیت دانشجویان خارجی در ایران


این پژوهشگر حوزه مهاجرت افزود: بر اساس داده‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و طرح همکاری با متخصصان ایرانی، جمعیت دانشجویان خارجی در ایران طی یک دهه گذشته، با افزایش همراه بوده است اما آن‌چه که در برنامه ششم توسعه تعریف شده، نشان می‌دهد تا تحقق نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.


هوشی با اشاره به نقش توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی و بسترهای همکاری علمی و فناورانه ایران در ابعاد بین‌المللی گفت: جمعیت دانشجویان غیر ایرانی در کشورمان در یک دهه گذشته رشدی 8 برابری را تجربه کرده است و 5 هزار و 485 دانشجو در سال 1390 به بیش از 44هزار دانشجو در سال 1399 افزایش یافته است.


به گفته این پژوهشگر حوزه مهاجرت، بیش‌ترین حجم دانشجویان ورودی به کشور از کشورهای همسایه هستند به طوری‌که بیش از دانشجویان افغانستانی با 46 درصد و دانشجویان عراقی با 24 درصد بزرگترین گروه دانشجویان خارجی در ایران را تشکیل می‌دهند.


وی با بیان این‌که 70 درصد از دانشجویان خارجی مقیم ایران از کشورهای همسایه هستند عنوان کرد: لبنان با 3 درصد و هر کدام از کشورهای سوریه و چین با 2 درصد سهم بیش‌ترین دانشجویان خارجی مقیم کشورمان را به خود اختصاص داده‌اند.


هوشی با اشاره به افزایش سهم کشورمان از بازگشت مهاجران ایرانی غیر مقیم در سال‌های اخیر گفت: با برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در قالب همکاری و جذب متخصصان ایرانی غیر مقیم، ظرفیت بازگشت مهاجران ایرانی به کشور افزایش یافته و روند همکاری در  مراکز پژوهشی، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تسریع شده است.


به گفته این پژوهشگر حوزه مهاجرت، نرخ فعالان فناور و متخصصان ایرانی بازگشته به کشور در 5 سال گذشته یک هزار و 990 بوده است و این میزان با توجه به شرایط اقتصادی، بحران کرونا و محدودیت‌ها، درخور توجه است.


هوشی با تاکید بر ضرورت توجه به سیاست‌های حمایتی به منظور جذب و حمایت از بازگشت نخبگان ایرانی غیر مقیم افزود: بازگشت دانش‌آموختگان و دانشجویان بین‌المللی در داخل کشور و همچنین نرخ بازگشت متخصصان ایرانی باعث ارتقای شاخص‌های نوآورانه و ارتقای وضعیت کشورمان در شاخص گردش نخبگانی خواهد شد.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 146038
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم