بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1401/03/02 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 492
  • - تعداد بازدیدکننده: 482
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری:

نخبگان بخشی از پازل حله مسئله در کشور هستند

محمدصادق خیاطیان گفت: نخبگان اجتماعی به واسطه توانمندی بالا و سرمایه اجتماعی که از آن برخوردارند، می‌توانند بخشی از پازل حله مسئله در کشور باشند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، محمدصادق خیاطیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک یکی از وظایف این مرکز را تعیین راهبرد و تبدیل راهبرد‌ها به دستورالعمل‌های اجرایی در سطح وزارتخانه‌های مختلف دانست و گفت: در حوزه‌های مختلف از جمله در موضوع حلقه‌های میانی تلاش کرده‌ایم با مشارکت صاحبنظران و متخصصان، ایده‌ها و نظرات نخبگانی را به راهبرد و راهبرد‌های حاصله را به یک برنامه عملیاتی قابل اجرا تبدیل کنیم.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه «عدالت و جمهوریت» را گفتمان اصلی دولت و مفهوم مردم را هسته مرکزی این گفتمان دانست و تصریح کرد: ما معتقدیم هر جا مردم پا به صحنه گذاشتند و از ظرفیت آن‌ها استفاده شد، کشور توانسته از مشکلات عبور کند؛ لذا مشی رئیس جمهور و هیات دولت در اداره کشور و تدبیر امور بر اساس مشارکت مردم استوار شده است.

این استاد دانشگاه ظرفیت موجود در میان مردم را حائز اهمیت خواند و گفت: با تبیین دقیق و عالمانه مسائل و مشکلات کشور، ظرفیت عظیم مردمی می‌تواند با واسطه‌گری حلقه‌های میانی فعال شود و به این ترتیب زمینه غلبه بر چالش‌ها و ابرچالش‌های مزمن کشور به دست مردم فراهم آید.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک در ادامه به دیگر وظیفه مرکز بررسی‌های استراتژیک یعنی توسعه شبکه نخبگانی کشور اشاره کرد و گفت: ایجاد جریان حلقه‌های میانی و معماری ارتباط ساختارمند و موثر با این حلقه‌ها از این منظر نیز برای مرکز بررسی‌های استراتژیک اهمیت دارد. شبکه نخبگانی از دید ما تمامی صاحبنظران و صاحبان اندیشه و ایده را شامل می‌شود. ما معتقدیم حلقه‌های میانی طبقه‌ای از نخبگان اجتماعی هستند که به واسطه توانمندی بالا و سرمایه اجتماعی که از آن برخوردارند، می‌توانند بخشی از پازل حله مسئله در کشور باشند.

تشریح سه لایه کارکرد‌های حلقه‌های میانی

خیاطیان با بیان اینکه مرکز بررسی‌های استراتژیک موضوع حلقه‌های میانی را در سه لایه پیگیری می‌کند و با اشاره به حیطه گفتمانی به عنوان لایه اول، گفت: در این لایه به تبیین و تشریح مبانی حلقه‌های میانی و دست یافتن به یک ادبیات مشترک نیاز داریم. اولین کارکرد این نشست‌های تخصصی دستیابی به همین ادبیات است. با این کارکرد خواهیم توانست به فهم مشترک از موضوع دست پیدا کنیم و این فهم مشترک در گام‌های بعدی بسیار به ما کمک می‌کند.

ورود به حیطه الگوسازی، به گفته رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک دومین سطح از کنشگری این مرکز در حیطه حلقه‌های میانی است. دکتر خیاطیان در این زمینه خاطرنشان کرد: اگرچه عمیقا اعتقاد داریم که موضوع حلقه‌های میانی باید به معنای واقعی کلمه مردمی بماند و با خلاقیت‌ها و نوآوری‌های مردمی جلو برود، اما نباید فراموش کرد که این کار نیاز به ادبیات‌سازی، گفتمان‌سازی و نهایتا الگوسازی دارد تا چگونگی ایفای نقش حلقه‌های میانی در حکمرانی کشور به خوبی مشخص شود.

وی «اجرایی‌سازی» را سومین لایه از هدفگذاری‌ها در حوزه حلقه‌های میانی دانست و تصریح کرد: در این لایه مهم است که ضمن احصای نظام مسائل کشور، ظرفیت‌های مردمی را نیز در عمل شناسایی و ارتباطی منطقی بین این دو ایجاد کنیم.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، با بیان اینکه حلقه‌های میانی جلوه نوینی از حکمرانی مردمی در گام دوم انقلاب اسلامی هستند، گفت: امیدواریم با توسعه مبانی نظری و اندیشه‌ای جریان‌های میانی، زمینه‌سازی هرچه بیشتر برای استفاده از ظرفیت عظیم مردمی در کشور فراهم شود.

خیاطیان در پایان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه حلقه‌های میانی نقش توانمند کردن ظرفیت‌های مردمی را برعهده دارند، بر تحقق ارتباط مردم با دولت از طریق حلقه‌های میانی تاکید کرد و گفت: باید با توانمند کردن مردم به کمک حلقه‌های میانی، زمینه حضور هر چه بهتر آن‌ها در حل نظام مسائل کشور را فراهم کرد. مرکز بررسی‌های استراتژیک هم از رهگذر برگزاری چنین جلسات و نشست‌هایی با صاحبنظران، به دنبال آن است تا زمینه حضور هرچه بیشتر مردم را در حوزه‌های مختلف حکمرانی فراهم آورد.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 158226
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید