کارگاه «خانواده متعالی در اندیشه اسلامی» به منظور تبیین مفهوم خانواده از دیدگاههای مختلف به همت بنیاد نخبگان خراسان شمالی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای ترویج فرهنگ اسلامی و سبک زندگی اسلامی میان نخبگان و مستعدان برتر، کارگاه «الگوی جامع خانواده متعالی در اندیشه اسلامی» به همت بنیاد نخبگان خراسان شمالی برگزار شد.
در این کارگاه ضمن اشاره به تعریف مفهوم خانواده از دیدگاههای مختلف از جمله سازمان ملل متحد، علوم اجتماعی و قانون اساسی، افزوده شد: اسلام خانواده را گروهی میداند متشکل از دو رکن اصلی زن و مرد که در سایه رابطهای مشروع و الهی در کنار یکدیگر قرار گرفته و بر اثر آن پیوند، دارای شخصیت اجتماعی، حقوقی، معنوی و مدنی شدهاند. اسلام برای خانواده قداست و منزلت خاصی قایل شده است، چنانکه به عنوان یک مکتب انسانساز، بیشترین عنایت را به تکریم، تنزیه و تعالی خانواده دارد و این نهاد مقدس را کانون تربیت و مهد مودّت و رحمت میشمرد و سعادت و شقاوت جامعه انسانی را منوط به صلاح و فساد این بنا میداند و هدف از تشکیل خانواده را تأمین نیازهای مادی، عاطفی و معنوی انسان ازجمله دستیابی به سکون و آرامش برمیشمارد. پس تشکیل خانواده، تعالی خانواده، تحکیم خانواده از ابعاد کلی مدل خانواده متعالی در اندیشه اسلامی است.
در پایان تصریح شد: اسلام نهتنها ازدواج را پیوندی مبارک و مقدس میشمارد، بلکه هر نوع واسطهگری برای تشکیل خانواده یا استواری روابط خانوادگی را درخور ستایش و مستحق پاداش دانسته است؛ البته در مقابل، تلاش برای تضعیف یا انحلال نهاد خانواده را گناهی عظیم و نابخشودنی به شمار آورده است.
در این برنامه راهکارهای تعالی خانواده در اسلام نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
نظر دهید