مسیر پیش روی افراد و کشف یا خلق هدف زندگی، بیش از هر چیز وابسته به شناخت دقیق از شخصیت، علایق، تواناییها و استعدادهای فرد است.
در بخش اول این نشست، محمدحسین امانت؛ دانشآموختۀ زبان و ادبیات فارسی، مدرس دانشگاه و مروج کتاب، مرور کوتاهی بر بحثهای مقدماتی و نظری دربارۀ بررسی و نقد کتاب داشت و شرکتکنندگان را با خوانش مؤثر و فعال کتاب و گامهای اولیه برای بررسی و نقد کتاب آشنا کرد.
وی در ادامه به معرفی ادبیات غیرتخیلی و انواع آن از جمله زندگینامه، خودزندگینامه و همچنین ویژگیها، نویسندگان و آثار ادبی معروف این گونۀ ادبی پرطرفدار پرداخت و بر اهمیت بازگویی و نوشتن داستان زندگی خود و فواید آن برای خود فرد تأکید کرد و گفت: این موضوع سبب میشود فرد به شناخت کاملتر و شفافتری از خود برسد و با حل مشکلات، مسیر روشنتری برای آینده ترسیم کند.
وی افزود: با بررسی آرای مطرح شده در کتاب «بزرگ شدن در ترکیه» میتوان نتیجه گرفت که مسیر پیش روی افراد و کشف یا خلق هدف زندگی، بیش از هر چیز وابسته به شناخت دقیق از شخصیت، علایق، تواناییها و استعدادهای فرد است.
در بخش دوم این نشست، ضمن بررسی و نقد عملی کتاب «بزرگ شدن در ترکیه»، محورهایی مانند معرفی نویسندۀ کتاب و آثار او، عوامل خواندنی و جذاب شدن زندگینامۀ خودنوشت این طراح ترکیهای و نوآوریهای او در بیان زندگی خود و همچنین نقاط ضعف و قوت کتاب و مفاهیم مطرح شده در آن، مورد بررسی قرار گرفت.