بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/09/28 - 09:00
  • - تعداد بازدید: 1263
  • - تعداد بازدیدکننده: 87
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
در اختتامیه جشنواره زرد کوه مطرح شد:

جشنواره‌های رویش گامی در جهت کاربردی کردن علم است

جشنواره منطقه‌ای رویش «زرد کوه» با حضور بنیادهای نخبگان استان‌های‌ اصفهان، چهارمحال‌و‌بختیاری،‌ مرکزی و قم و به میزبانی‌بنیاد نخبگان استان یزد برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/zardkooh13.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مصطفی شاه‌نظری؛ رییس بنیاد نخبگان استان یزد با بیان اینکه سلسله جشنواره‌های منطقه‌ای رویش توسط بنیاد ملی نخبگان و با هدف رونق بخشیدن به فضای ابتکار و نوآوری برگزار می شود، گفت: انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی اختراع های برگزیده، تسهیل در مسیر تجاری‌سازی آنها به منظور رسیدن به محصولی دانش‌بنیان و تکمیل چرخۀ نوآوری و تبدیل دارایی‌های فکری به ثروت از دیگر اهداف این جشنواره ها است.


وی با اشاره به تعداد بالای طرح‌ها و اختراعات ارائه‌شده به جشنواره زردکوه، گفت: تعداد 172 طرح از استان‌های مختلف کشور در این جشنواره ثبت‌نام کردند که بعد از داوری اولیه، 96 طرح برای مرحلۀ حضوری پذیرفته شد.


وی افزود: شرکت‌کنندگان در این جشنواره، مخترعانی بودند که طی سه سال گذشته اختراع خود را به ثبت رسانده و علاوه بر دریافت گواهی ثبت اختراع، محصول اولیه را نیز تولید کرده‌ بودند.


شاه‌نظری کاربردی بودن و قابلیت تجاری‌سازی اختراع را از جمله ملاک‌های ارزیابی و تفاوت‌های این جشنواره با دیگر جشنواره‌های کشور دانست و بیان کرد: علاوه بر مبانی علمی و فناورانه، اختراع‌های ارائه شده در این جشنواره، از نظر میزان تازگی و همچنین چرخه عمر فناوری مورد ارزیابی قرارگرفتند.


رییس بنیاد نخبگان استان یزد با تأکید بر اینکه اختراعات باید بر مبنای نیاز جامعه ارائه و تجاری‌سازی شوند،‌ ادامه داد:‌ نگاه مسؤولان به جشنواره رویش نگاه توانمندسازی است؛ به این معنا که بعد از اتمام جشنواره، طرح‌های برتر برای رسیدن به محصول نهایی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.


در بخش دیگری از این جشنواره، محمد صالح‌اولیاء؛ رئیس دانشگاه یزد، فرآیند تبدیل ایده به اختراع را یک اصل اساسی برای تولید علم و توسعه دانست و گفت: هدف نهایی از برگزاری این قبیل جشنواره‌ها، تبدیل ایده‌ها به اختراع است.


وی با بیان اینکه نسبت ایده به اختراع هزار در یک است، افزود: از هر هزار ایده یکی به اختراع تبدیل می‌شود


صالح‌اولیاء با اشاره به اینکه مدل‌های مختلفی برای ارزیابی اختراعات وجود دارد، ادامه داد: علاوه بر بداعت و نوآوری، ساده‌سازی، کاهش مصرف انرژی و کاهش وزن محصولات را نیز می‌توان از جمله شاخص‌های مورد نظر در ارزیابی اختراعات برشمرد.


رئیس دانشگاه یزد در پایان جشنواره رویش زردکوه را فرصتی مناسب برای ارتقاء وضعیت علمی و نیز گامی در جهت کاربردی کردن علم دانست.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 154157
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین