بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/04/27 - 12:37
  • - تعداد بازدید: 2068
  • - تعداد بازدیدکننده: 158
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به همت بنیاد نخبگان کرمانشاه/

مراسم تکریم و بزرگداشت «دکتر زهرا گویا» برگزار شد

مراسم تکریم و بزرگداشت شخصیت علمی و فرهنگی«دکتر زهرا گویا؛ بنیانگذار آموزش‌نوین ریاضی ایران» به همت بنیاد نخبگان کرمانشاه برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/zah.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم تکریم و بزرگداشت شخصیت علمی «دکتر زهرا گویا؛ بنیانگذار آموزش‌نوین ریاضی» با حضور معاون استاندار کرمانشاه، رئیس بنیاد نخبگان استان، مدیرکل آموزش‌وپرورش استان، رئیس دانشکدۀعلوم دانشگاه رازی و جمعی از نخبگان، اساتید دانشگاه و مستعدان‌برتر در کرمانشاه برگزار شد.


در این مراسم، رحیمی؛ معاون استاندار کردستان، گفت: دکتر گویا در نهادینه‌شدن آموزش ریاضیات قدم‌های بسیار مهمی برداشته است و دانشگاه‌های کشور خصوصاً دانشگاه رازی و همچنین آموزش‌وپرورش باید از ظرفیت این دانشمند فرزانه در همۀ ابعاد استفاده بهینه را داشته باشند.


وی با تأکید بر اینکه توسعه بدون ریاضی ممکن نیست، افزود: در حالی که در همۀ مدل‌های فنی، ریاضی وجود دارد اما فارغ‌التحصیلان ریاضیات در حوزۀ امور فنی و مهندسی چندان وارد نشده‌اند.


رحیمی با اشاره به کاربردهای ریاضی در حوزه‌های مختلف، اظهار داشت: مدل‌های فازی امروزه در علوم مدیریتی و اجتماعی کاربردهای فراوانی دارد و حل مدلهایی نظیر سیمپلکس، برنامه‌ریزی خطی، روش OR بدون استفاده از ریاضی ممکن نیست. به عبارت دیگر، هیچ خلاقیت، تجاری‌سازی و توسعه‌ای بدون ریاضی ممکن نیست.


مریم اسلام‌پناه؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه نیز با اشاره به اهمیت پاسداشت فعالیت‌های نخبگانی، گفت: مهمترین سرمایه‌های هر کشو.ری نیروی‌انسانی متخصص خاصه مفاخر و دانشمندان هستند.


وی افزود: تکریم و الگوسازی از سرآمدان یکی از رسالت‌های بنیاد ملی نخبگان است تا بهترین‌ها به عنوان الگو و پیشگام در جامعه شناخته شوند.


رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به خدمات دکتر گویا، اظهار داشت: استان کرمانشاه از دیرباز گهواره تمدن و فرهنگ و خاستگاه بزرگانی همچون خانم دکتر گویا به عنوان دانشمند و پیشگام علم آموزش‌نوین ریاضی در کشور بوده و خواهد بود. وی علاوه بر زمینه‌های علمی، در خانواده نیز یک شخصیت کامل هستند که می‌توانند به عنوان یک الگوی موفق برای زنان و دختران جامعه معرفی شوند.


اسلام‌پناه یادآور شد: بنیاد نخبگان استان در سال 92، نخستین گام را در نکوداشت 30 نفر از برگزیدگان بومی بخش‌های مختلف تحت عنوان همایش «حماسه‌سازان علم و دانش» برداشت و در سال‌های بعد نیز در تکریم بزرگانی همچون دکتر حمزه‌ای، دکتر کریمی، دکتر محمدی، دکتر معصومی، دکتر کزازی قدم‌های مؤثری برداشته و امید است این روند در آینده نیز وجود داشته باشد.


در ادامه، محبی؛ مدیرکل آموزش‌وپرورش استان کرمانشاه برگزاری این قبیل مراسم‌ها را در پیشرفت و پیشبرد علم مؤثر دانست و گفت: خانوادۀ خانم دکتر گویا، از خانواده‌های اصیل استان هستند که منشأ خیرات فراوانی در منطقه بوده‌اند. وقف دو مدرسه تنها یکی از خدمات ارزندۀ این خانواده است.


بابلیان؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی نیز در بخش دیگری از این مراسم، اظهار داشت: خوشبختانه در سال‌های اخیر تکریم، تجلیل از مفاخر و بزرگان و پاسداشت فعالیت‌های نخبگانی به یکی از سنت‌ها تبدیل شده و همین موضوع زمینه‌ساز افزایش انگیزه مستعدان‌برتر است.


وی با اشاره به فعالیت‌های کم‌نظیر دکتر گویا، افزود: عرق و خدمت به وطن تا حدی در دکتر گویا نهادینه شده است که حاضر شد تحصیلات خود را در امریکا نیمه‌تمام رها کند.


بابلیان ادامه داد: آشنایی من با خانم گویا از سال 71 و در مجله رشد و علم ریاضی شروع شد. وی 81 شماره مجله، سردبیری مجله را بر عهده داشت. علاوه بر آن، خانم گویا  استاد راهنمای آموزش ریاضی بسیاری از معلمان کشور بوده‌اند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه کتاب‌های هندسه تحصیلی دبیرستان‌ها را خانم دکتر گویا و همکارانش با روشی نو تدوین کردند، گفت: تدوین برنامۀ کارشناسی‌ارشد و دکتری‌تخصصی آموزش ریاضیات یکی دیگر از خدمات ارزندۀ خانم دکتر گویا است. از سوی دیگر، عضویت او در مجامع بین‌المللی سبب می‌شود آخرین یافته‌های ریاضی به داخل کشور منتقل شود.


در بخش دیگری از این مراسم، ظهوری زنگنه؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف نیز به خدمات کم‌بدیل خانم دکتر گویا اشاره کرد و گفت: وی عضو کمیسیون بین‌المللی تدریس ریاضی است و بر برنامه‌ریزی تمام برنامه‌های آموزش ریاضی دنیا اشراف کامل دارد.


وی افزود: آموزش ریاضی  در واقع رشته‌ای است که از شیوۀ بهترکردن تدریس و برنامه‌ریزی درسی تلفیق شده است. آموزش ریاضی تلفیقی از روانشناسی و ریاضی و بسیار پیچیده است.


امینی؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه رازی نیز اظهار داشت: دکتر گویا شخصیت بسیار فرهیخته‌ای است که علاوه بر حوزه‌های علمی، در منش، رفتار، گفتار، اخلاق و انسانیت نیز الگویی مناسب برای جامعه است.


در ادامه این مراسم، دکتر زهرا گویا؛ بنیانگذار آموزش‌نوین ریاضی ایران، آموزش را شمشیری دولبه توصیف کرد و اظهارداشت: در حال‌حاضر صنعت آموزش در دنیا به یک صنعت پر رونق تبدیل شده که مقابله با آن سخت است.


وی گردش مالی آموزش را بسیار بالا برشمرد و افزود: سالانه هزاران میلیارد تومان گردش مالی برگزاری کلاس‌های آموزشی و فروش کتاب‌های کنکوری است در حالی که آموزش‌وپرورش با مشکلات بسیاری در بودجه روبرو است. اگر این هزینه‌ها صرف ساخت مدرسه در کشور شود، شاهد تحول چشمگیر در این حوزه خواهیم بود.


گویا از وجود 32 خانه ریاضیات در کشور خبرداد و عنوان کرد: نباید سنجش توان علمی دانش‌آموزان با آزمون و کنکور صورت گیرد. وضعیت کنونی آموزش‌وپرورش نیز در این بخش مورد نقد است.


وی خواستار توجه مسئولان کشور به مناطق مرزی که 8 سال درگیر جنگ بوده‌اند، شد و خاطرنشان ساخت: ‌وجود مسؤولان و مدیران بومی با دغدغه‌های فرهنگی حلال بسیاری از مشکالات استان است.


لازم به ذکر است، در پایان این مراسم ارج‌نامه دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و ریاست بنیاد ملی نخبگان، ارج‌نامه بنیاد نخبگان استان کرمانشاه و لوح تقدیر از طرف دانشگاه رازی، تندیس نکوداشت از طرف انجمن‌علمی معلمان ریاضی به پاس خدمات ارزندۀ خانم دکتر زهرا گویا اهداء شد و از 15 نفر از پیشکسوتان ریاضیات استان نیز تجلیل به عمل آمد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150772
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین