بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/11/03 - 13:09
  • - تعداد بازدید: 406
  • - تعداد بازدیدکننده: 281
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

30 دستاورد ایران‌ساخت در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی رونمایی شد؛ ستاری: فناوری‌های شناختی زمینه‌ساز اقتدار و پیشتازی در میدان رقابت جهانی است

با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از 30 دستاورد ایران‌ساخت علوم و فناوری های شناختی در نمایشگاه دائمی محصولات دانش‌بنیان صادارتی ایران‌ساخت رونمایی شد.

~/Asset/News/News/Image/sataricog4.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به نوظهور بودن این حوزه فناورانه و ظرفیت‌های کشور برای پیشتازی فناوری شناختی گفت: این فناوری در پیوند با سایر علوم و فناوری‌ها می تواند تحول آفرین باشد. گام‌های خوبی در مسیر توسعه علو م وفناوری‌های شناختی پیموده شده است و همچنان، راه زیادی برای پیمودن در پیش داریم.


ستاری با تاکید بر این‌که می‌باید با نقش‌آفرینی بخش خصوصی، هزینه‌های بسیاری در توسعه مرزهای دانش، آموزش و توسعه فناوری‌های شناختی صرف شود، ادامه داد: ستادهای توسعه فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اهدافی چون توسعه نیروی انسانی، ایجاد و رونق زیست بوم نوآوری و کنار هم قرار دادن اجزای زیست بوم را دنبال می‌کنند. ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی نیز با در اولویت قرار دادن توسعه این فناوری، اقدامات اثربخشی را در این حوزه صورت داده است.



دستاوردهای یک حرکت پیوسته و هدفمند


معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با بیان این‌که بسیاری از پروژه‌های کلان، محصولات دانش‌بنیان و پژوهش‌های مرز دانش شناختی با همین الگو به ثمر رسیده است، عنوان کرد: دستاوردهای ایران‌ساخت در حوزه علوم  فناوری های شناختی، حاصل یک روند تدریجی، مستمر و هدفمند بوده است و حرکتی که از چند سال پیش آغاز شد، به بلوغی رسیده است که امروز این محصولات را  به تدریج وارد بازار می‌کند.


وی با تاکید بر هدف گذاری برای پروژه های مرز دانش گفت: باید برای این که یک پروژه مرز دانش به نتیجه برسد، هدف‌گذاری دقیق صورت بگیرد. این که یک پروژه در ابتدای راه به محصول نرسد طبیعی است اما ریل گذاری و ایجاد زیست بوم یک ضرورت است و باید به این نتیجه برسیم توسعه خلق الساعه و ناگاه محقق نمی شود،


معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با بیان این‌که نتیجه حرکت مستمر و هدف‌گذاری شده در توسعه مرزهای دانش و فناوری، اقتدار و پیشتازی کشور است، ادامه داد: کشوری که می خواهد در حوزه ای توانمند شود، احتیاج دارد که توسعه دانش و  فناوری را اولویت قرار دهد و برای رسیدن به این توسعه باید حرکتی هدفمند، مستمر و پیوسته را آغاز کند؛ ایجاد یک زیست بوم مساعد، زمینه را برای رشد بذرهای نوآوری فراهم خواهد کرد و هدف تبدیل به محصول یا توسعه مرزهای دانش را به سرانجام می‌رساند.


حمایت از نخبگان علوم و فناوری‌های شناختی


ستاری با بیان این که علوم و فناوری‌های شناختی، حوزه‌ای جدید و نیازمند تربیت نیروی انسانی است، ادامه داد: در بسیاری از دانشگاه ها احتیاج داریم از فارغ التحصیلان ایرانی خارج از کشور استفاده کنیم و به همین سبب زمینه بازگشت این نخبگان را فراهم کرده ایم.


وی با اشاره به حمایت از توسعه مرزهای دانش در کنار پروژه های تجاری سازی گفت: تلاش می کنیم ساختار و فرهنگی را که به تولید داخل، ساخت محصولات رقابتی و قابل عرضه در بازارهای منطقه ای و جهانی منجر می شود ترویج و حمایت کنیم.


معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری‌های شناختی را امری ضروری دانست و ابراز کرد: شرکت های دانش بنیان، نیروی انسانی، سرمایه گذاران بخش خصوصی و آزمایشگاه های بخش خصوصی، متخصصان و پژوهشگران، بخش های اثرگذار این زیست بوم هستند و زمینه ساز تحولات و اتفاقات خوب خواهند شد.



توسعه طرح های فناورانه شناختی


همچنین در این بازدید، سید کمال خرازی مشاور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در حوزه شناختی با اشاره به اقدامات ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در حوزه آموزش، پژوهش و درمان گفت: گستردگی حوزه علوم شناختی نشان دهنده عظمت خلقت انسان است و ضرورت بهاشت مغز و استفاده بهینه از مغز را دوچندان می کند. در این کارزار، دانشگاه‌ها نقش مهمی ایفا می کنند ما استادان و پژوهشگرانی در دانشگاه‌هایمان داریم که اگر از ظرفیت آن ها استفاده شود می توانیم به دستاوردهای مهمی دست پیدا کنیم.


خرازی ادامه داد: در ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی نیز پروژه های بزرگ تا رسیدن به محصول حمایت و هدایت می شود. در پروژه ایمپلت مغزی، 8 دانشگاه مورد حمایت قرار گرفتند و توانستند این پروژه را به سرانجام برسانند. این دستاورد نشان دهنده اهمیت مدیریت و سیاستگذاری از یک سو و نقش دانشگاه ها از سوی دیگر است.


وی با تاکید بر حمایت ها از حوزه شناختی گفت: اگر حمایت های مادی و معنوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نبود قطعا به این مرحله نمی رسیدیم و خوشبختانه توانسته ایم محصولات ایران ساخت بسیار ارزشمند را بسازیم که توسعه پایدار این حوزه را تحقق ببخشد.


خرازی ابراز امیدواری کرد با حمایت های معاونت علمی و فناوری ریاست جموری، محصولات این حوزه در ساختارهای آموزش، درمان، مطالعه و پژوهش توسعه پیدا کنند چراکه امروز شرکت های دانش بنیان و فناور بسیاری در حوزه علوم شناختی فعال هستند و ثمره فعالیت آنان را در توسعه این فناوری، بهبود بیماران و توسعه مطالعات مغز مشاهده می‌شود.


اجرای طرح های کلان حوزه شناختی


در بخش دیگری از این برنامه، مجید نیلی احمدآبادی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به برنامه‌های کلان این ستاد گفت: از مهم‌ترین طرح‌های کلان و اولویت دار می توان به ارتقا سرمایه شناختی، توسعه فناوری‌های خواندن و نوشتن در مغز و ابزارهای نوین مطالعه مغز، توسعه کاربرد ترکبی علوم شناختی، هوش مصنوعی و کلان داده، توسعه دانش و کاربردهای ترکیب فناوری های سلول های بنیادی و شناختی و توسعه زیر ساخت نیروی انسانی، اشاره کرد.


ایجاد پیوند فناوری سلول‌های بنیادی و فناوری شناختی


دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی افزود: بسیاری از تجهیزاتی را که برای آزمایش های پیش بالینی نیاز داریم، شرکت های دانش بنیان در کشور تولید کرده اند و در حوزه فناوری های خواندن و نوشتن در مغز نیز طرح‌ها و پژوهش های فناوری در لبه دانش و فناوری در حال توسعه است. 11 تیم دانشگاهی و 2 شرکت دانش بنیان در این حوزه فعالیت دارند که با تحقق حمایت های مالی به سرانجام خواهد رسید.


وی با اشاره به توسعه کاربرد ترکیبی علوم شناختی و هوش مصنوعی و کلان داده گفت: تلاش کردیم این حوزه را ذیل یک شتابدهنده به صورت تجمیعی شتابدهی کنیم که خوشبختانه خوب جواب داده ست و 18 تیم دانشگاهی در قالب فرآیند شتابدهی تا شهریور ماه سال آینده نتایج خود را به سرانجام خواهند رساند


نیلی احمدآبادی، با اشاره به توسعه دانش و کاربردهای ترکیب فناوری های سلول های بنیادی و شناختی گفت: تجهیز آزمایشگاه شناختی در رویان پژوه برای بررسی جنبه های شناختی سلول درمانی در پارکینسون، با مشارکت 7 مرکز علمی در حال اجرا است. همچنین، طرح ایجاد مرکز ملی مغز و شناختی در حوزه علوم و فناوری بالینی ارتقا شناختی، طرح ایجاد مرکز ملی نخستیان برای توسعه فناوری های درمان نوین برای بیماری های شناختی و مغزی توسعه فناوری مزهای موچک برای مطالعات شناختی از دیگر برنامه‌های ستاد در این حوزه است.



رونمایی از دستاوردهای فناورانه ایران‌ساخت


30 دستاورد فنی و تخصصی حاصل از اجرای طرح های تحقیقاتی محققان و متخصصان حوزه علوم شناختی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی در دو سال اخیر رونمایی شد.


دراین نمایشگاه دستآورد های و محصولات  فناورانه در زمینه های ایمپلنت های مغزی، تحریک الکتریکی عمقی مغز، تحریک مغناطیسی مغز، واقعیت مجازی برای جوندگان، تحریک بویایی، رهگیر چشمی ، الکترود و سیستم های ثبت و تحریک مغز و نیز بازی ها و برنامه های کاربردی شناختی به نمایش در آمد.


ستاری از قسمت های مختلف این رویداد نمایشگاهی بازدید کرد و با صاحبنظران و دست اندرکاران حوزه علوم شناختی به گفت و گو پرداخت.


بومی سازی تجهیزات و ابزارها ، توسعه و تقویت بازار کسب و کارها مراکز و شرکت های دانش بنیان و تجاری سازی محصولات و تجهیزات حوزه علوم شناختی از اهداف رونمایی از تجهیزات و ابزارها حاصل از اجرای طرح های تحقیقاتی تحت حمایت ستاد توسعه علوم و فن آوری های شناختی است.


دراین رویداد نمایشگاهی، مراکز علمی و بالینی کشور می توانند نیازمندی های فنی و تخصصی خود در حوزه علوم شناختی را با برخورداری از سقف پنجاه درصدی حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی تهیه و تامین کنند.

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 148045
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم