- برای بهره مندی از تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی از چه طریق می بایست اقدام شود؟
متقاضیان برای ثبت درخواست برای تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی می بایست از طریق آدرس سامانه jazb-elmi.bmn.ir، ایجاد حساب کاربری کرده و پس از ورود به سامانه نسبت به تکمیل اطلاعات مورد نیاز اقدام و درخواست خود را ثبت کنند.
- با توجه به اعمال تغییراتی در تسهیلات و امتیازات شیوه نامه جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی در بازه های زمانی مختلف، ملاک ارزیابی پرونده ها برای اخذ حمایت جذب بنیاد به عنوان هیأت علمی، بر اساس کدام شیوه نامه خواهد بود؟
معیار بررسی تقاضای افراد و تسهیلات اعطایی بر اساس شیوه نامه ابلاغی در زمان ثبت و ارسال رزومه میباشد.
- چه افرادی میتوانند برای بهره مندی از تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی سوابق خود را در سامانه مربوطه ثبت کنند؟
بر اساس ماده 2 شیوه نامه افراد دارای یکی از دو شرط زیر میتوانند سوابق خود را برای بررسی ارائه کنند:
دانشآموختگان دورة دکتری تخصصی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت و نیز دانشآموختگان دورههای تخصص و یا فوق تخصص مورد تأیید وزارت بهداشت، در صورت داشتن شرایط زیر میتوانند سوابق خود را برای بررسی ارائه کنند:
1- سن متقاضی در زمان ثبت درخواست نباید بیش از 45 سال باشد.
2- میانگین وزنی کل نمرات دوران تحصیل نباید کمتر از 15 باشد .
- برای احراز شرایط مورد نیاز جهت ثبت سوابق برای تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی چه مدارکی قابل قبول است؟
حداقل مدرک قابل قبول برای احراز دانش آموختگی از مقطع دکتری تخصصی مدرک، گواهی موقت و یا صورت جلسه دفاع از پایان نامه می باشد.
-چه تسهیلاتی به برگزیدگان تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی تعلق میگیرد؟
مطابق شیوه نامه جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی متقاضیان این طرح می توانند از همه یا برخی از تسهیلات ذکر شده در ماده 4 بهره مند گردند.
- آیا برگزیدگان این طرح بطور قطع در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی جذب خواهند شد ؟
خیر. این جایزه جهت تسهیل و تسریع فرایند جذب بوده و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، الزامی برای بکارگیری و جذب برگزیدگان این جایزه بعنوان هیأت علمی نخواهند داشت.
- آیا افرادی که مشمول تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی شدهاند، عضو بنیاد محسوب میشوند؟
بنیاد ملی نخبگان عضو نداشته و هر یک از تسهیلات بنیاد صرفاً به دلیل احراز شرایط بهرهمندی از هر پشتیبانی، به برگزیده اعطا میشود.
-آیا برگزیدگان طرح شهید دکتر چمران مشمول بهرهمندی از این جایزه میشوند؟
خیر. تنها برگزیدگانی که در سال 1399 با حمایت 80 درصدی بنیاد معرفی شدند میتوانند علاوه بر تسهیلات شهید دکتر چمران از تسهیلات شهید دکتری شهریاری برای جذب هیئت علمی بهرهمند شوند.
-مشمولان تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی چگونه میتوانند از تسهیلات فرهنگی مندرج در شیوهنامه بهرهمند شوند؟
حائزین شرایط برای بهرهمندی از تسهیلات فرهنگی–رفاهی میتوانند درخواست خود را به ایمیل jazb@bmn.ir ارسال کنند تا راهنمایی های لازم را دریافت کنند.
-حایزین تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی تا چه مدت بعد از تاریخ برگزیدگی میتوانند از تسهیلات طرح مذکور استفاده نمایند؟
مطابق شیوهنامه، حداکثر تا سه سال پس از برگزیدگی امکان بهره مندی از تسهیلات این طرح وجود دارد.
- امتیاز مقالات ارسالی چگونه محاسبه می شود؟
مطابق جدول شیوه نامه، امتیاز مقالات با توجه به جایگاه متقاضی و تعداد نویسنده و همچنین کوارتایل مقاله در سال چاپ مقاله محاسبه می شود.
-اگر مجموع امتیازات متقاضی بالاتر از حد نصاب امتیاز ذکر شده در شیوه نامه گردد این امر بمنزله برگزیده شدن فرد در کارگروه میباشد؟
خیر. مطابق شیوه نامه پرونده متقاضیانی که حداقل امتیاز 300 را کسب می کنند، درکارگروههای تخصصی مربوطه و با درنظر گرفتن جمیع سوابق تحصیلی، آموزشی و پژوهشی، بررسی خواهند شد.
-آیا برای رشتههای مختلف، سهمیهای در تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی در نظر گرفته شده است؟
برای هر رشته ظرفیت مشخصی در نظر گرفته نشده است. همچنین مطابق شیوه نامه کارگروههای فنی- مهندسی، علوم پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم انسانی و تربیتبدنی، هنر و معماری و علوم پزشکی به طور جداگانه ارزیابیها تشکیل و بر اساس کلیه سوابق متقاضیان، کارگروه افراد برگزیده را تعیین میکند.
- آیا دانشآموخته میتواند همزمان با ثبت درخواست برای تسهیلات دوره پسادکتری (طرح شهید دکتر چمران)، برای تسهیلات جذب در مؤسسههای علمی (طرح جهت) نیز اقدام کند؟
بله
-آیا دانشآموخته میتواند همزمان با ثبت درخواست برای جذب در دستگاه های اجرایی، برای تسهیلات جذب در مؤسسههای علمی نیز اقدام کند؟
بله
-در صورت رد درخواست متقاضی توسط کارگروه، هر متقاضی چند بار مجاز است که درخواست مجدد خود را در سامانه ثبت نماید؟
هر یک از متقاضیان جهت بهرهمندی از تسهیلات این طرح حداکثر سهبار میتوانند درخواست خود را ثبت نمایند.
- متقاضی چه زمانی می تواند درخواست بررسی مجدد خود را در سامانه ثبت کند؟
جهت درخواست بررسی مجدد باید حداقل ششماه از زمان درخواست قبلی (تاریخ ارسال رزومه به دبیرخانه) گذشته باشد.
-آیا محدودیت زمانی خاصی برای شرکت در تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی وجود دارد؟
خیر.
نتایج بررسی پرونده متقاضیان از چه طریقی اطلاع رسانی میشود؟
اعلام نتایج از طریق سامانه جذب به اطلاع متقاضی خواهد رسید.
آیا به افراد منتخب، گواهی داده می شود؟
خیر. مکاتبات با دانشگاه های انتخابی فرد در فراخوان، به صورت مستقیم توسط بنیاد انجام می شود و هیچ گونه گواهی و یا نامه ای به فرد برگزیده داده نمی شود.
برای ثبت درخواست بررسی مجدد، با توجه به ضوابط شیوهنامهها، به ترتیب زیر میبایست اقدام کرد: وارد صفحه شخصی خود شوید.توضیحاتی که در سمت چپ صفحه قرار گرفته را به دقت مطالعه نمایید.گزینه 'درخواست بررسی' را که در زیر توضیحات قرار گرفته کلیک نمایید در این حالت امکان ویرایش رزومه برای شما فعال می شود.بعد از اعمال تمامی اصلاحات مورد نظرتان، حتما نوع تقاضا را که در آخرین نوار صفحه رزومه میباشد انتخاب نمایید.گزینه ارسال درخواست را کلیک کنید.
خیر - شرکت و ثبت نام در فراخوان وزارتین مستقل از ثبت درخواست برای حمایت جذب بنیاد بوده و منوط به اعلام نتیجه جایزه شهید شهریاری نمی باشد. متقاضی میتواند در فراخوان وزارتین شرکت کرده، در صورتی که به عنوان برگزیده تسهیلات جذب دانشآموختگان برتر بهعنوان عضو هیأت علمی در مؤسسههای علمی انتخاب شود، مراتب به نحو مقتضی و مطابق مقررات به اولویت های انتخابی در فراخوان اطلاع رسانی خواهد شد.
محاسبه امتیاز بر اساس جداول پیوست شیوه نامه، و به صورت اتوماتیک توسط سامانه انجام می گیرد، بنابراین در صورتی که مواردی از قبیل نام دانشگاه، نام رشته، نام نشریات و تاریخ چاپ نشریات به درستی و از لیست موجود در سامانه انتخاب نشوند، محاسبه امتیاز با مشکل مواجه شده و تبعات آن بر عهده متقاضی است.