بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN

 

 

بنیاد ملی نخبگان برای رونق بخشیدن به فضای خلاقیت و ابتکارات ذهنی، هرساله تعدادی از اختراع‌های ثبت شده را در سه سطح شناسایی و به منظور هدایت آنها، تسهیلات توانمندسازی برای تحقق مواردی نظیر ثبت بین‌المللی اختراع، تأسیس شرکت نوپای دانش‌بنیان، تسهیل فرایند نمونه‌سازی (نیمه صنعتی) و شرکت در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی اعطا می‌کند.

بر اساس این طرح، برای اعطای تسهیلات توانمندساز به منظور رسیدن به محصولی دانش‌بنیان و نقش‌آفرینی در عرصه ملی برنامه‌ریزی شده است. در این طرح، کشور به ده منطقه جغرافیایی تقسیم‌بندی و تلاش شده است که با استفاده از زیست‌بوم فناوری و نوآوری هر منطقه امکان توانمندسازی مخترعان آن منطقه در همان منطقه انجام شود.

 

 

اختراع‌هایی که از سوی مخترعان آن‌ها به بنیاد ملی ارائه می‌شوند، در سه سطح ارزیابی و در صورت برخورداری از شرایط مذکور در هر سطح، در آن سطح برگزیده می‌شوند.

 

 

برای توانمندسازی و پشتیبانی از مخترعان دارای اختراع برگزیده، در هر سطح، تسهیلاتی به شرح زیر اعطا می‌شود.

 

 

بنیاد ملی نخبگان با توجه به مأموریت‌های خود ذیل «سند راهبردی کشور در امور نخبگان»، ایستگاه‌های مسیر نخبگی را شناسایی و با کمک نهادهای مرتبط برای پشتیبانی از مشمولان هر ایستگاه برنامه‌ریزی کرده است.

رویکرد بنیاد ملی نخبگان شناسایی «اجتماعات نخبگانی» از طریق رصد رفتار و فعالیت‌های نخبگانی آنان در تمامی حوزه‌ها شامل: علم، فناوری، فرهنگ، نوآوری، قرآن، هنر، ادب و... و همچنین توسعه فعالیت‌های نخبگانی آنان با همکاری همه دستگاه‌های ذی‌ربط برای اثرگذاری مناسب آنان در جامعه تخصصی خود است.

 

شهید محسن فخری‌زاده

 

محسن فخری‌زاده مهابادی در ۱۳۳۶خورشیدی در تهران دیده به جهان گشود. وی عضو ارشد سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ریاست سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع را برعهده داشت.

فخری‌زاده یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که یک بار نامش در فهرست ۵۰۰ نفره قدرتمندترین افراد جهان (که از سوی نشریهٔ آمریکایی فارن پالیسی منتشر می‌شود)، قید شده بود. وی در سال‌های گذشته مورد سوءقصد خودروی‌های حاوی مواد منفجره در اطراف محل سکونت خود و خانواده اش قرار گرفته بود ولی این تلاش‌ها ناکام مانده بود. 

فخری‌زاده از فرماندهان سپاه پاسداران در زمینه موشکی بود و پیش از ورود به برنامه اتمی ایران، به همراه حسن تهرانی‌مقدم به کره شمالی سفر کرد و در نتیجه، برنامه موشک‌سازی ایران را با همکاری کره شمالی و لیبی پایه‌گذاری کرد.

سرانجام این مدیر متعهد و متخصص در هفتم آذر ۱۳۹۹ خورشیدی در آبسرد دماوند به وسیله انفجار و شلیک توسط عناصر تروریست مسلح مورد حمله قرار گرفت که به شدت مجروح و با وجود تلاش تیم پزشکی به درجه رفیع شهادت نایل آمد.

سامانه ی گفتگوی آنلاین